Jump to content

eggygom

Потребители
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от eggygom

  1. Здравейте съфорумци, на 20 април в София пристига група китайски студенти – 2 момчета и 4 момичета, които от 3 месеца учат български и искат да посетят България за 1 седмица. Осигурили са си нощувки, но много биха се радвали да се запознаят със симпатични бълагари и да поговорят на "почти" чист български . Планират да останат 3 дни в София след което за 2 дена (23 и 24 април) да посетят Бургас, после обратно в София и летят на 26-ти следобед. За съжаление в този преиод няма да съм в България, а много ми се иска "децата" да получат топло посрещане, защото полагат страшни усилия да научат езика и имат големи очаквания за България. Ако има свободни желаещи за среща в София и Бургас, моля пишете ми на лични!
  2. И аз се намествам сред феновете на сериала. Много се надявам да му сложат и финалната точка на място. Намерих случайно участие на актьорите в шоуто »Happy Together«. Действа доста разведряващо да ги видиш в друга светлина.
  3. Русенци, русенки и мамчета, отново ме вее дунавски вятър! Свободни ли сте за среща другата седмица?
  4. В кой китайски се срещате? Ще ми дадете ли адрес? А как да ви позная или да нося роза на ревера?
  5. И аз съм в Русе поне до петък, ако ме искате ще дойда и аз да ударя едно рамо.
  6. eggygom

    Fun Corner

    Пияни корейци:
  7. eggygom

    Търся...

    Да, разбира се, не ми е убягнала и тази опция, но е тото 5 от 35. Ето най-пресния пример. Търсех: I Do, I Do (така изписано) и нямаше нито един резулатат. Как ли не го въртях, суках – не става. Заинатих се и накрая го намери като 6-ти подред резулатат, след като го изписах така: I Do, I Do (2012), но не знам какъв гений трябва да си, за да се сетиш да го изпишеш точно така. Вярно е, че сега сериалът излиза на първа страница в графа корейски сериали, но въпросът е принципен.
  8. eggygom

    Търся...

    Това с търсачката е causa perduta. И аз дълго време поставях IQ-то си под съмнение, докато накрая реших да спася от измиране някой и друг сноп нерви и намерих удобен за мен начин: просто пиша в google това, което търся и слагам едно easternspirit накрая. В 99% от случаите работи, поне при мен. Не знам, може би съм пропуснала някаква информация относно начина на търсене из страницата, но сега виждам, че не съм единствената. Дано да е от помощ и на други заблудени.
  9. Честит Рожден Ден!

  10. Allisan, благодаря ти за тази тема! Отдавана се канех да напиша нещо за този филм, който беше първия корейски филм който гледах и който ме зашемети. Филм на който можеш да плачеш и да се смееш едновременно, на който ти става тъжно, носталгично, но те завива с топло одеало и те слага до камината да се сгрееш. Бабека е голям сладур, да си я сложиш в рамка и да си я гледкаш, а малкият хулиган е "кентъкифъраидчикиииин" отвсякъде, типична невинна детска душица, жертва на забързаното консуматорско общество. И нещо любопитно, което четох (не помня къде) за главната героиня Kim Eul-boon. Тя се оказа природен талант, на който режисьорката се натъква случайно в едно отдалечено село, в търсене на подходящо място за снимките. Тъжното е, че голямата популярност разрушава идиличния и начин на живот и тълпите от туристи и почитатели я принужадават да напусне дома, в който е прекарала живота си и да потърси усамотение на друго място.
  11. Доста ще се замисля преди да сложа нещо бляскаво в уста. Ти кои блестящи специалитети предпочиташ? Шегата на страна, май поговорката беше Не всичко което блести е злато и наистина пасва за Корея – блести, но не е златна.
  12. А ето това се казва северно-корейска дисциплина. Само не знам миличките каква тактика са им приложили, за да ги дресират така. Сигурно започват с уроците по китара още от пеленачета.
  13. Разконспирирана си! ;)

  14. В Seducing Mr. Perfect също говорят отчасти на английски. На мен лично филмът не ми допадна много (май точно заради лигавия американски на главния герой), но е въпрос на вкус.
  15. niko24, това сигурно го дават на изпита по корейски 6то ниво – диктовка. Превода е: Адриано Челентано каза "Добър вечер!"
  16. Не знам дали ми е най-любимият сериал, но от зор да разбера какви са майтапите в оригинал, научих английски. Да не говорим, че мога да цитирам наизуст цели пасажи – луда работа. А, забравих да спомена, става въпрос за Фолти Тауърс. И като продължим на британска вълна от по-ново време: Компютърджиите. Този филм все едно е правен за един мой проятел също ИТ специалист, само дето бяха пропуснали плюшения Пингвин символ на Линукс. А като говорим за приятели, след като 5 години живях в подобна ситуация, явно от носталгия пост-фактум оцених Приятели. Продължавам с криминалетата на Агата Кристи: "мюсю" Поаро и неговия незабравим акцент, който те кара да го гушнеш като плюшена играчка и сладката, но бойна бабка Мис Марпъл. Сменяме жанра на фантастика с Капитан Пикар и Стар трек. И последната страст преди да мина на корейски сериали бяха екранизациите на ББС на Джейн Остин. Тях няма да ви ги издреждам поименно.
  17. Я, още едно егигомче! Здрасти!

  18. Никога не подценявай кандидат-свекървите! Те имат тактика като по учебник и богат опит с наивни кандидат-снахи: 1ва стъпка: подробно изяснявавне на непросветената кандидат-снаха в тънкостите на социалното разделение. Коя е тя видиш ли, че се забърква с техния син – наследника на еди-коя си фирма, без която икономиката на Корея ще пропадне ако 1ва стъпка се окаже неефективна се пристъпва към тактически похвати: стъпка 2: Аз ще ти дам пари, пък ти го остави на мира. Ако момата и на това се опъне се преминава към силови действия. стъпка 3: и без това бедното момиче го изритват от работа, продават най-малко половината квартал + прилежащи пресечки, при което главната героиня се оказва на улицата и ако свекито много се развилнее се започва терор на всичко живо в радиус от 100 км2 от епицентъра – бъдещата снаха. В резултат – на момъка му писва и си събира багажа.
  19. Докато се ровичкам из форума, много често попадам на мнения относно клишираните сценарии на корейските сериали в графа романтични комедии– ако изобщо имат графа, защото май-май жанровете им не са много обособени: много често се случва още докато се превиваш от смях на предната сцена, в следващия кадър вече някой е умрял. И аз въпреки скромния си опит не мога да излъжа, че при всеки нов сериал чакам с неърпение, кога главната героиня, изпаднала в немилост пред обекта на своите романтични копнежи, ще се напие като да не казвам какво и ще изпразни стомашното си съдържимо върху същия този обект. Обектът от мъжки пол в противовес на всякаква логика, докато я носи на гръб до вкъщи и се чуди с коя ръка да запуши носа си, получава прозрение и тутакси се влюбва. Ами това беше само началото – сигурна съм, че имате какво да допълните по въпроса, затова заповядайте и използвайте темата за отдушник, ако ви е станало вече задушно.
  20. Има ли добри хора, които да се смилят и да ми изпратят скрийн-шот на корейската клавиатура или да ме светнат кой вид от тези е най-разпространен? 2-Set Korean 3-Set Korean 390 Sebulshik Gongjin Cheong Romaja HNC Romaja Много ви благодаря предварително!
  21. И аз се нареждам на опашката за Мун Гън Йонг. Обикновено не ми се случва да съдя за даден актьор по външността му, но за съжаление тя ме отказва да гледам още преди да съм започнала. Обратния ефект предизвика обаче тази снимка на Конг Хьо Джин ... вече се ровя за филма.
  22. Еее, край! Махам го този линк преди да съм предизвикала епидемия от повръщащи фенове на форума! Щом и текста е гаден, няма да си разваляме деня! Не знам кое е по-доброто: на запад пък ги образоват по тази тема още ореди да са проговорили. Едни приятели след като подробно обяснили на 4 годишното си момченце как се правят деца, той им заявил, че другия път като правят деца и той искал да гледа.
  23. Много съжалявам, kapris! Аз предупредих любопитните със слаби стомаси. Ето ти една да си оправиш настроението. Най-много ми харесва погледа на кравите:
×
×
  • Създай нов...