Jump to content

diecast

Потребители
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно diecast

  • Рожден ден Септември 14

Profile Information

  • Пол
    Male
  • Любими сериали
    Sons of Anarchy

diecast's Achievements

Глупаче

Глупаче (1/10)

1

Обществена Репутация

  1. От миналата есен тренирам Айкидо, Иайдо и Джодо. От доста време исках да тренирам Айкидо, но все не се засичахме със сенсея, за това като дойдох в София да уча, едно от първите неща, които направих беше да потърся в близост Доджо, където да тренирам. А за Иайдо-то(изкуството на ваденето на меча от саята и посичането на противника) и Джодо-то(изкуството на късата пръчка), просто така се случи - трите в комбинация са много интересни и разнообразни. Не пречат едно на друго, дори напротив, адски много помагат. А дали съм прилагал наученото върху някой - да, върху една мацка от общежитието, която се базикаше с мен - "айде бе, покажи какво научи, покажи". След едно Ikkyo се намери по очи не земята. За огромно мое съжаление обаче тоя семестър трябваше да прекъсна тренировки(вече сумарно около три месеца), защото много почнаха да ме товарят от университета. Надявам се есенния семестър да е по-спокоен, за да намирам време и за тренировки.
  2. Това ще се излъчва ли днес(24.05.13г), че ми направи добро впечатление?
  3. Благодаря за пожеланието. Жива и здрава :))) И наздраве :Р

  4. Честит рожден ден, да си жив и здрав и всичко най-най и много страшен(в добрият смисъл) поглед вадиш! :)))

  5. Малко в страни от темата, но има и до някъде връзка със Северна Корея. Замислете се - краварите/аз така им викам на американците/ последно време много започнаха да си позволяват да се мешат в делата на не една и две държави по света. За пример - Северна Корея и тяхната ядрена програма, Иран и тяхната ядрена програма, Ирак и евентуалното притежание на биологично и ядрено оръжие. Та в крайна сметка се повдига въпроса кои са краварите, че да решават кой може и кой не може да притежава такъв тип оръжие? И нищо чудно заради краварите и техните опити да се налагат по цял свят да подпалят световен конфликт. Защото Иранците не са Иракчаните, а в оня регион не един и два народа са набрали на краварите заради политиката, която водят спрямо тях. В BBC се шматкаше един интересен анализ на техен коресподент за евентуален удар на Иран срещу Израел, който го интересува може да му хвърли едно око.
  6. Не знам дали му е тук мястото, но все пак става въпрос за технологии. Всъщност ако сте гледали екранизацията на 1984 на Оруел може би ще видите познати кадри. С единствената разлика, че тук е напълно реално:
  7. Писах доста, но в крайна сметка реших, че не си заслужава. Само ще ти кажа, че докато първият е мислил за народа и нацията, и е избягвал да го въвлича в безмислени конфликти и вторият, който постоянно си търси поводи да се ребчи я на южняците, я на "капиталистите" без значение жертвите, които би дал един такъв конфликт.
  8. Само да те светна, че не можеш да сравняваш Цар Борис III с Ким Чен Ир, по абсолютно никакъв начин...
  9. Епа... Бог да го прости другаря Ким Чен Ир Сега остава синът му да поеме по правилния път на държавната политика и всичко ще си дойде на мястото. Ето един клип как народа приема новината: , между другото - трябва да имате сериозен запас от нерви за да го изгледате, и след като го изгледате 100% ще си зададете интересни въпроси от сорта на "тия нормални ли са?"
  10. Докато търсех една новина за нашия регион, тук за един проект случайно попаднах на: http://www.dnes.bg/technology/2011/11/21/v-severna-koreia-chakat-svoia-ednomilionen-mobilen-abonat.134524 "Северна Корея чака своя едномилионен мобилен абонат" Вижте, това например не съм го очаквал. Даже бях останал с впечатлението, че само партийните лидери и техните отрочета имат такива екстри като мобилни телефони, достъп до разни мрежи и прочее. Оказало се, че и обикновените хора имали достъп до такива услуги. Интересно!
  11. Днес гледам върви една новина: http://www.dnes.bg/business/2011/11/15/severna-koreia-otkri-pyrvi-magazin-za-luks-stoki.134005 Със заглавие "Северна Корея откри първи магазин за лукс(озни) стоки" Интересно ми е как ли би се отразил подобен магазин на обикновените корейци, при условие, че в този магазин могат да пазаруват само "богоизбраните" така де, партийните членове При всички положения, точно това го намирам за кофти решение и подигравка с хората. Тия пари можеха да бъдат вложени в нещо друго, по-полезно, но уви. "Шанс", както казват по София. Всъщност, вижте си сами и преценете за какво става дума.
  12. diecast

    Aussie Life

    Много благодаря за изчерпателния отговор. Искрено се надявам един ден да им писне, да загърбят различията и да заживят мирно, щастливо и обединено! Нещо като източна и западна Германия, примерно
  13. Продължаваме с нещо леко и интересно, което видях в един новинарски сайт. Севернокорейски войници по време на военен парад в столицата Пхенян. Поводът е честването на 63-та годишнина от създаването на КНДР. Снимка: Reuters
  14. diecast

    Aussie Life

    Привет. Аз имам една молба: така и така имаш допир с корейци, я ги питай какво мислят за евентуално обединение със северните им братя? Всъщност, всеки който има допир с корейци би било добре да го направи - ако няма нищо против, естествено. Много ми е интересно какво ще кажат!
  15. Тук има нещо от мен писано преди много време: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=101224 , малко е оскъдно на снимки, но информацията е по-важна от снимките Също така преди известно време научих за един документален филм по темата: , излъчвано по Discovery и на скоро по VIASAT History, но не мога да го намеря да си го сваля да го гледам Както и за книгата на изд. Вакон - "Древния път на чая": http://www.vakon-bg.com/book/djef-fuchs-drevniyat-put-na-chaya Толкоз от мен. Поздрави!
×
×
  • Създай нов...