Jump to content

irenval

Потребители
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от irenval

  1. Да споделя и аз! Като за пръв път, отиване на подобно мероприятие, не мога да заявя: "по-добро" или "по-лошо". Мога да кажа, че искрено благодаря на хората погрижили се да организират въобще подобно такова! Наистина много благодаря. На мен лично много ми хареса и със сигурност, отново бих посетила подобно събитие. Относно участниците /за жалост на мен ми се наложи да си тръгна веднага след танците, поради което ще коментирам до тях/ - всички ми допаднаха, включая лекцията на човека с многото титли. Твърдо обаче, последният ме накара да се замисля /и никак весело не ми стана/ за България и нейният обратен на Корейския "прогрес". Разказите на хората-късметлии, посетили Р. Корея - много добре, особено Роси /ако бъркам името, моля да не ми се обижда/ и сега се смея, като се сетя за интерпретациите на събитията от тяхното туристическо посещение Групата с барабаните - чудесно, ей такова не ми се беше случвало да чуя... Танците, като цяло, на всички ми харесаха, но признавам Група №2 ми напълни душата. Не на последно място - видях се с хора, които исках да видя, а като един хубав бонус: запознах се и с още нови почитатели на азиатската култура. Още веднъж - благодаря на всички потрудили се за "Корея и аз"!
  2. irenval

    Fun Corner

    -Господине, вие сте пили! -Ти си пили, аз съм орел. )))
  3. Хора, 17.00 часа под часовника - централна поща пък, както каза Дес, на място ще решаваме къде ще ходим
  4. И аз - За. Дес пиши само къде и в колко.
  5. Имаш подпис и от мен! Безумието им минава всякакви граници! Мерси за линка и дано се успее да им се помогне.
  6. Уважаеми пловдивчани, организира се форумна сбирка, с идея да се видим, изпием по чай/кафе и пр. нещо топло, една разходка из стария град, възможност и при желание може и обяд - някъде! За желаещите датата е: 26.02.2012 от 12.00 часа, пред централна поща под часовника.
  7. Доколкото знам, южнокорейски инвеститори имат доста голям интерес към България, във връзка с възобновяемите енергийни източници /възобновяема и алтернативна енергия/. Но ние "леко" ги ядосваме с променливите си настроения, откъм често променливото ни законодателството в тази връзка и в частност в цените за електроенергията от подобни източници. Инак земята ни в определени райони е благодат за подобен род бизнес, а още повече, че сме още нови в този занаят и има огромна почва за развитие. Особено, след като ни е наложено от Европа, да изпълним определен капацитет до определена година, касаещо получаването на енергия от възобновяеми/алтернативни източници. Та общо взето това предизвиква особен интерес при чуждестранните инвеститори, включително южнокорейските.
  8. Току що доизгледан, мнението ми не е особено добро, затова в ...
  9. Един ден екс шефът нахълта в офиса и обяви, че бързо и яростно трЕбва да се регистрираме в скайпа!! Щукнала му била "гениалната" идея за икономичност откъм използването на телефони ... понеже беше зъл и свиреп, като се ядоса, ние още по-бързо и яростно се регистрирахме От те тая скорост, неколко /много/ пъти пробване да се регистрирам /все ми даваше, че е заето вече, щото аз твърдо и упорито реших, че трябва да ползвам собственото си име, част от първото и част от второто - да ме пребие човек/ се появи, цитирам шефа си: "Що за крокодилски ник!!!" Ау, като каза крокодилски ми напълни душата, оттогава все с този ник.
  10. Не иска бре /пробвах/ Пък аз твърдо отказвам да се регистрирам! Както и да е, аз едва ли ще успея за 10 сутринта, но пък няма лошо да спретнем някоя друга дата, през почивните дни, привечер, ако има съгласни?
  11. За такива като мен, които нямат facebook /по ред причини/, може ли малко инфо, относно събитието на 1 септеври?
  12. "Любов по време на цъфтежа", автор Лиан Хърн, издателство "Труд" - мен лично ме зариби много. Към момента е оставена за доизчитане - тази книга просто си заслужава спокойствие и не напрегнатност. "Няма значение", автор Иво Сиромахов - е на моменти съм се смяла с глас! За такива като мен склонни към крайност /от година и половина, клоня към фентъзи/ - "Първият гроб отдясно", автор Даринда Джоунс /предупреждавам, трилогия е! /Един Господ знае, кога ще се появи на българския пазар 2-ра //08.2011г.на американски пазар// и 3-та част //02.2012г.на американски пазар//. Ама такава забавна и интересна книга! Прочетох я, докато не приключи, т.е. няма спане до края! Към-то момента съм на " Лявата ръка на Бога", автор Пол Хофман, цитат: " Името му е Кейл. Казаха му, че е способен да унищожи света. Може и да го стори." - Не мога да спра, а трябва да спя, по дяволите взе ми съня!
  13. Lavender може и да си права! Водя се лаик на тема - актьорско майсторство, респ. Кине/ТВ продукциите и все пак, оставах в части от случаите, с чувство за преиграване откъм Главния герой /което не значи по презумция, че не ми хареса изпълнението му/. Несвойственост на ролята, която изпълняваше в конкретния сериал или изкуственост при дадени моменти... Де да знам, някак си визията, актьорска игра, ако щеш, до сега - този актьор не ми идва в подобен вид роля /еле на моменти шизофренично поведение/. Все тая, изказах просто лично мнение! Така или иначе сериалът наистина ми хареса. В тази връзка - благодаря на екипа по превода и качването на сериала!
  14. Изгледах го, най-вече заради коментарите и най-вече заради тези, които даваха уклон към тайната градина /Спииди, мисля доста правилно се е изразила - "Балкан", добавям само, че от по-големите/! Сериалът, като цяло - хареса ми много. На моменти доста забавен /смях, който аха за малко да ми докара бой, я от съседи, я от половинка, щото предимно през нощта се гледаше/, но има някои "дребни" изключения: Що за брутален стайлинг и то само на Главната, като че ли имаше някакво изключително лично отношение?! Смрази ме! Аз да си призная: независимо, че изчетох за него по-горе в мненията, до последно чаках, поне в една сценка /примерно на наградите/ да я бяха барнали... Да ма не! Относно Главният, тук отново съм съгласна със Спиди: много добър актьор, но не и за такава роля /макар и да ми беше доста забавен/. Сигурна съм в едно - един ден ще си плаша децата, с този негов смях Като цяло - сериалът си заслужава и не е за изпускане.
  15. Ето и аз да се изкажа: вярно бяхме малко, но пък на мен лично ми беше много приятно, за което
  16. Един ден написах в Гугъл-а "Азиатски сериали", вече не помня защо точно това , но за моя радост първото, което излезе беше Eastern Spirit. Оттогава, не пропускам и ден, без да вляза тук, дори и само да поразгледам и ровичкам. В тази връзка - огромни благодарности на всички, които сте сътворили това прекрасно място, включая преводачи, редактори и прочие хора /да не пропусна някого/, които ни помагате да гледаме съответна продукция на роден език !
  17. Неделя - 18:00ч., среща на пощата? Някой нещо?
  18. Пловдив се затри!! Имаше желаещи, ма нещо се разбягаха. Предлагам да е събота или неделя, така ще избегнем /надявам се/ проблема с работното време?! Среща, примерно на пощата /идеален център/?! Привечер, че е много топло в този град?!
  19. http://rumandmonkey..../namegen/10981/ или на страница трета в темичката. Silver girl е пуснала линк.
  20. Чудесно, според мен вече се събрахме, като за една форумна среща! Какво ще кажете Сега остава да определим, ден, час и място? Нико, много ще се радвам да се запозная със съпругата ти. Много неща прочетох от теб и беше доста интересно
  21. Еми приятно ми е! Според първото - Jung Hyun Woo /шок и ужас/, според второто - Lee Min Rin /може би е добре да не знам какво означава, ма звучи класи пред първото, направо си е мелодия/.
  22. irenval

    Aussie Life

    Здрасти ForEverRain /Силве/ - да си жива, здрава и много щастлива от мен! Едно огромно благодарско за всичко, което пишеш. Моля те продължавай да го правиш, аз лично чета с доста интерес, още по-хубавото е и че не спирам да се усмихвам докато го правя.
  23. Аз, да кажем отскоро съм фен на всичко азиатско, поради това и късно разбрах. Чудех се въобще дали да пиша, накрая обаче реших, може би поради факта, че такива хора не трябва да бъдат забравяни. Преди около два месеца дръпнах Winter Sonata-та и някъде по средата на сериала се поинтересувах относно героите. Тогава и разбрах за това момче, което ми е почти връстник. Все едно някой ме удари с мокър парцал - така и не успях да изгледам сериала /директно го изтрих/. Да гледаш човек, толкова млад, здрав и прав, да е отличен актьор, да се смее и да пее ... и изведнъж да вземе подобно кардинално решение /макар, че по подобен начин самоубийство, не знам какво разследване са правили или правили ли са въобще, но използването на подобен метод за самоубийство ми звучи, като прецедент, еле пък аз не съм наясно...да не разтъкавам/, звучи и изглежда, като някакъв кошмар! Една от възможните причини се смята болестта на баща му, ок съгласна съм, че ударът е адски тежък, но да отнемеш живота си, дали само заради това или е имало някакво натрупване, без да се замислиш, какво може да причиниш на близките си, особено на така болният си баща ... Думи нямам! Не мога нито сериал, нито негов филм да изгледам. Като го видя някъде в продукциите или да пее, особено тази песен от сериала All in, сякаш буца ми засяда в гърлото. Нито съм го познавала лично, нито на живо съм го виждала, изминала е дори година от смъртта му, но само като се сетя за този човек и просто ми става отвратително тягостно. Няма приятели, няма семейство, този човек просто вече го няма. Не знам какво е отвъд, но дай Боже да е намерил своята утеха. Нека почива в мир!!!
  24. Не очаквах, че ще има толкова малко коментали. Аз още съм на 14 серия, но се побърквам - що аджеба за каст?! Разбирам, че трябва да са младички, няма лошо нали са в колежа, ама Shangguan Ruiqian , е та изглежда 96 набор, че и по какички да си пада, нищо, че приличат на майка му! А варианта на Руй и Джи Хо, еле по-грозничък не можаха ли да изберат, то въобще не си е предизвикателство главната да се върне при главния Как да взема да съжаля!? И от още едно нещо съм възмутена - 2 сезона от по 36 серии, е то бива ама бива, ма с всяка една от версиите ли трябваше да я разтягат до безобразие. Аз тайванската успях да я догледам само до първи сезон, дойде ми в повечко да почна и втори. Хубаво си им беше на корейската и японската. Не разбрах що тайванците и китайците решиха да прекалят. Дотук беше с лошите неща Къмто момента сериите се гледат почти на един дъх, забавни, леки, не напрягащи. Главната е симпатяга /харесва ми повече от корейската актриса/. На моменти има преиграване, но горе долу се търпи. Главният сладур, харесва ми доста повече от другите трима. Сериалът има допирни точки с корейският и японският вариант, но има и доста различни неща. Бе като начало заслужава си отделеното време, ще видя по нататък как ще е.
×
×
  • Създай нов...