Jump to content

violator

Потребители
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 тофу

About violator

 • Rank
  Глупаче
 1. Кавър е, разбира се. Това определено не е гласът на Roger Waters. Неговото кокни е толкова специфично и неподражаемо, няма как да го сбъркаш. Записът на музикалната тема във филма е студиен. И се различава сериозно от оригиналния в "The Final Cut" на Флойд. И като аранжимент, и като вокална партия. А те друг студиен запис на тази песен нямат. Познавам болшинството от кавърите на Флойд. Този най-вероятно не е издаван никъде, записан е инцидентно за филма...и затова не е познат. Основният ми въпрос тук беше към запознатите с тази група Араши. Дали е възможно това да са те. Или някой от тях. Както и предполагах - не става въпрос за това.
 2. Благодаря за отзивчивостта! Търсенето продължава. Поне използвах случая да се регистрирам тъдява. Наоколо е истински рай за голям фен на азиатското кино като мен.
 3. Точно колкото твоят аватар има общо с корицата на "The Dark Side Of The Moon".
 4. Здравейте, приятели! Използвах случая да се регистрирам във вашия чудесен сайт, който следя и потребявам анонимно от години, за да отправя едно питане. Началото на японския филм "The Blue Light", показващо събуждане на главния герой в изоставен гараж, е озвучено с разкошен кавър на една от най-добрите песни в албума "The final Cut" на Pink Floyd - "The post war dream". Ето въпросните кадри. С другари - фенове на Pink Floyd, полагаме усилия да разберем чий точно е този кавър. Във финалните надписи на филма се появява само "Post war dream by Roger Waters", без изпълнителят да е цитиран. В интернет може да бъде открита оскъдна информация, че група, наречена Arashi, има нещо общо с това парче. В техен фенсайт е сложен линк към текста му. Но въпреки спорадичната информация в интернет, че тази група има версия по парчето "The Post War Dream", според мен това е някаква грешка. Направих си труда да изслушам няколко песни на тези Arashi. Това е веселяшка бой банда. А въпросният кавър е алтернативно звучащ. Музикантски е. Мощен в пиковия момент. Вокалите са стабилни, високи и което е най-важно в случая - изпълнени на перфектен английски. Без акцент. Дори си мисля, че е по-скоро с американ наклон, отколкото с бритиш. Специално намерих и прослушах парче на Arashi, в което пеят на английски. Е, нищо общо с истината! Всичко това ме кара да мисля, че има нещо гнило в японската следа. Та, има ли някой идея по въпроса!? Предварително благодаря за оказаното съдействие.
×