Jump to content

andronika

V.I.P.
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от andronika

  1. Заповядайте на публична лекция "Търсачът на Вселени" - портрет на Пен-Ек Ратанаруан и неговото кино.

    Тайландският режисьор ще бъде представен от доц.д-р. Андроника Мартонова ( Институт за изследване на изкуствата - БАН)

    Дата: 2 юли (понеделник)

    Час: 18.30

    Място: Галерия Credo Bonum (намира се точно зад Народния театър, вход от към Бенковска)

  2. Разкошене, и тъжен... Напомня и на "Огнени багри"... Бих оставила финала с гледната горна точка и отдалечаванто на картината и лодката - или поне така би го направил и Ким Ки-док.... Но пак е страхотно чувствен, смислен, изящен.

  3. Нека да не ги смесваме. Тоест - тогава да направим "две колонки" :rolleyes: - сериал и игрален филм. Интересът ми е подчертано към игралния филм, но и това е интересно!

     

    Но все пак - има и още едно под условие в анкетата: особено ме интересуват не просто легенди, ами тези които са свързани с вълшебни животни и най-вече змии, а и също така кладенци.

  4. Ама идеята е малко по-различна - другите хора да добавят това което им харесва! Не аз да задавам всички възможни отговори - мисля , че това е ясно! И съм използвала опцията именно добави избор. Така че чакам вашите предложения. По - скоро е социологическо проучване, което отново се базира на вид анкетност.

  5. Списанието ще го намериш по реповете - няма електронна версия, а просто сложих линка на Джаз ФМ, защото имаше корицата и описание на броя. L`Europeo имат и фейсбук профил. Ето линккъм издателите на списанието - тук вече ще се отвори кори;цата и съдържанието на броя!

  6. В новия 19 брой на списание L`Europeo имам честа да ви разкажа две азиатски истории. Едната е за смъртта. А другата за живота. Едната може да ви е малко позната от предни разработки - но всъщност ъгълът на прочит и контекст е различен. Като цяло - № 19 е поредният супер силен брой, изпълнен с много интересни и качествени текстове! Не пропускайте да влезете в "Изход"! :-)

     

     

     

     

    Който е пропуснал предния - брой 18 пък - също може да го намери - там е портретът на големия писател Дадзай Осаму, по чиито текст е "Жената на Вийон".

  7. За мен филмът е много, много добър и надмина очкванията ми! По принцип рядко харесвам екранизации, особено ако преди това съм чела книгата. Но мисля, че Чан Анн Хънг (както е името на режисьора!) е направил великолепен прочит на Мураками. :asian::thanks:

  8. Напомням ви, че конференцията започва утре.

    Запланувани са много интересни лекции и дискусии.

    Къде се намира Конферентната зала на СУ?

     

     

    Много късно разбрах! :unsure: Но пък достатъчно рано, за да присъствам утре да слушам. Така че и аз искам да знам къде е кноферентната зала на СУ?!

  9. Ако на някого му се чете в последният, засега брой на L`Europeo # 17 ДИСКО (много силен брой, апропо) съм пуснала две статии:

    1. Едната е на корейска тема , при това северно корейска.

    2. Втората е за Брус Ли.

     

    С това отваряме вратите на списанието към азитската карта - надявам се за дълго.

     

    И още нещо тук: разговор с японският актьор Йоши Оида.

     

    Приятно четене!

     

    Андроника

  10. MV5BMjEwMjIxNzc2Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNjEzNjcyMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_.jpg

     

     

    Shanghai Ghetto / Шанхайско гето (2002)

     

     

    ## Режисьор : Dana Janklowicz-Mann

     

    ## В ролите : Martin Landau ... Narrator

     

    ## IMDB : :imdb:

     

    ## Държава : САЩ

     

    ## Година : 2002

     

    ## Времетраене : 95 мин.

     

    ## Резюме : Документалният филм разказва за съдбата на немските евреи бежанци, оказали се в Китай в края на 30-те години на миналия век. Тогава хиляди немски евреи, страхувайки се за живота си при нацисткото управление и неспособни да си осигурят входни визи за други страни, намират убежище в окупирания от японците Шанхай. Сред мизерия и глад и натъпкани в чуждо и непривично обкръжение, те правят всичко възможно да оцелеят, докато чакат да се върнат в Европа, без да имат достатъчна представа за потресаващите жертви, които опустошенията на войната и нацисткия геноцид причиняват на народа им...

     

    Изтегли филма.

     

    Лично мнение: Мисля, че това си заслужава да се види!

×
×
  • Създай нов...