Jump to content

andronika

V.I.P.
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by andronika

 1. Заповядайте на публична лекция "Търсачът на Вселени" - портрет на Пен-Ек Ратанаруан и неговото кино. Тайландският режисьор ще бъде представен от доц.д-р. Андроника Мартонова ( Институт за изследване на изкуствата - БАН) Дата: 2 юли (понеделник) Час: 18.30 Място: Галерия Credo Bonum (намира се точно зад Народния театър, вход от към Бенковска)
 2. Това е интересно за съпоставка! Има подобен филм "Добро утро, Луанг Прабанг": http://en.wikipedia.org/wiki/Sabaidee_Luang_Prabang , с моя любимец Ананда Иврингъм
 3. Абе на мен ли ми се струва така - ама е клъцнат филма от замунда и от пиратите... ?!
 4. Разкошене, и тъжен... Напомня и на "Огнени багри"... Бих оставила финала с гледната горна точка и отдалечаванто на картината и лодката - или поне така би го направил и Ким Ки-док.... Но пак е страхотно чувствен, смислен, изящен.
 5. Нека да не ги смесваме. Тоест - тогава да направим "две колонки" - сериал и игрален филм. Интересът ми е подчертано към игралния филм, но и това е интересно! Но все пак - има и още едно под условие в анкетата: особено ме интересуват не просто легенди, ами тези които са свързани с вълшебни животни и най-вече змии, а и също така кладенци.
 6. Ама идеята е малко по-различна - другите хора да добавят това което им харесва! Не аз да задавам всички възможни отговори - мисля , че това е ясно! И съм използвала опцията именно добави избор. Така че чакам вашите предложения. По - скоро е социологическо проучване, което отново се базира на вид анкетност.
 7. Моля вижте анкетата. И участвайте в нея. Ще се радвам да видя отговорите ви! Аз съм дала едно заглавие - надявам се и ви е да добавите още. Сърдечно - Андроника
 8. Списанието ще го намериш по реповете - няма електронна версия, а просто сложих линка на Джаз ФМ, защото имаше корицата и описание на броя. L`Europeo имат и фейсбук профил. Ето линккъм издателите на списанието - тук вече ще се отвори кори;цата и съдържанието на броя!
 9. В новия 19 брой на списание L`Europeo имам честа да ви разкажа две азиатски истории. Едната е за смъртта. А другата за живота. Едната може да ви е малко позната от предни разработки - но всъщност ъгълът на прочит и контекст е различен. Като цяло - № 19 е поредният супер силен брой, изпълнен с много интересни и качествени текстове! Не пропускайте да влезете в "Изход"! :-) Който е пропуснал предния - брой 18 пък - също може да го намери - там е портретът на големия писател Дадзай Осаму, по чиито текст е "Жената на Вийон".
 10. Чудесен филм! Отличен избор! Напълнихте ми душата вчера!
 11. Хиляди сърдечни благодарности!
 12. Много ми се иска да го сваля, обаче не ми се отваря изощо страницата. Имате ли идея защо?
 13. За мен филмът е много, много добър и надмина очкванията ми! По принцип рядко харесвам екранизации, особено ако преди това съм чела книгата. Но мисля, че Чан Анн Хънг (както е името на режисьора!) е направил великолепен прочит на Мураками.
 14. Прекрасен плакат! Мирише ми на качествено кино!
 15. Много късно разбрах! Но пък достатъчно рано, за да присъствам утре да слушам. Така че и аз искам да знам къде е кноферентната зала на СУ?!
 16. Ако на някого му се чете в последният, засега брой на L`Europeo # 17 ДИСКО (много силен брой, апропо) съм пуснала две статии: 1. Едната е на корейска тема , при това северно корейска. 2. Втората е за Брус Ли. С това отваряме вратите на списанието към азитската карта - надявам се за дълго. И още нещо тук: разговор с японският актьор Йоши Оида. Приятно четене! Андроника
 17. Да, и на мен ми се видя много интересно - и аз не знаех това. Така че и на мен ми предстои гледане!
 18. Филмът е страхотен! Актрисата, която играе главната роля - Милен Жапанои, играе и при Пан Налин в "Долината на цветята".
 19. Shanghai Ghetto / Шанхайско гето (2002) ## Режисьор : Dana Janklowicz-Mann ## В ролите : Martin Landau ... Narrator ## IMDB : ## Държава : САЩ ## Година : 2002 ## Времетраене : 95 мин. ## Резюме : Документалният филм разказва за съдбата на немските евреи бежанци, оказали се в Китай в края на 30-те години на миналия век. Тогава хиляди немски евреи, страхувайки се за живота си при нацисткото управление и неспособни да си осигурят входни визи за други страни, намират убежище в окупирания от японците Шанхай. Сред мизерия и глад и натъпкани в чуждо и непривично обкръжение, те правят всичко възможно да оцелеят, докато чакат да се върнат в Европа, без да имат достатъчна представа за потресаващите жертви, които опустошенията на войната и нацисткия геноцид причиняват на народа им... Изтегли филма. Лично мнение: Мисля, че това си заслужава да се види!
×
×
 • Create New...