Jump to content

andronika

V.I.P.
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

About andronika

Contact Methods

 • Уебсайт
  http://https://theshadowsandlightsofasia.wordpress.com/

Profile Information

 • Пол
  Female
 • Местожителство
  Sofia

Recent Profile Visitors

370 profile views

andronika's Achievements

Млад герой

Млад герой (2/10)

0

Reputation

 1. Заповядайте на публична лекция "Търсачът на Вселени" - портрет на Пен-Ек Ратанаруан и неговото кино. Тайландският режисьор ще бъде представен от доц.д-р. Андроника Мартонова ( Институт за изследване на изкуствата - БАН) Дата: 2 юли (понеделник) Час: 18.30 Място: Галерия Credo Bonum (намира се точно зад Народния театър, вход от към Бенковска)
 2. Това е интересно за съпоставка! Има подобен филм "Добро утро, Луанг Прабанг": http://en.wikipedia.org/wiki/Sabaidee_Luang_Prabang , с моя любимец Ананда Иврингъм
 3. Абе на мен ли ми се струва така - ама е клъцнат филма от замунда и от пиратите... ?!
 4. Разкошене, и тъжен... Напомня и на "Огнени багри"... Бих оставила финала с гледната горна точка и отдалечаванто на картината и лодката - или поне така би го направил и Ким Ки-док.... Но пак е страхотно чувствен, смислен, изящен.
 5. Нека да не ги смесваме. Тоест - тогава да направим "две колонки" - сериал и игрален филм. Интересът ми е подчертано към игралния филм, но и това е интересно! Но все пак - има и още едно под условие в анкетата: особено ме интересуват не просто легенди, ами тези които са свързани с вълшебни животни и най-вече змии, а и също така кладенци.
 6. Ама идеята е малко по-различна - другите хора да добавят това което им харесва! Не аз да задавам всички възможни отговори - мисля , че това е ясно! И съм използвала опцията именно добави избор. Така че чакам вашите предложения. По - скоро е социологическо проучване, което отново се базира на вид анкетност.
 7. Моля вижте анкетата. И участвайте в нея. Ще се радвам да видя отговорите ви! Аз съм дала едно заглавие - надявам се и ви е да добавите още. Сърдечно - Андроника
 8. Списанието ще го намериш по реповете - няма електронна версия, а просто сложих линка на Джаз ФМ, защото имаше корицата и описание на броя. L`Europeo имат и фейсбук профил. Ето линккъм издателите на списанието - тук вече ще се отвори кори;цата и съдържанието на броя!
 9. В новия 19 брой на списание L`Europeo имам честа да ви разкажа две азиатски истории. Едната е за смъртта. А другата за живота. Едната може да ви е малко позната от предни разработки - но всъщност ъгълът на прочит и контекст е различен. Като цяло - № 19 е поредният супер силен брой, изпълнен с много интересни и качествени текстове! Не пропускайте да влезете в "Изход"! :-) Който е пропуснал предния - брой 18 пък - също може да го намери - там е портретът на големия писател Дадзай Осаму, по чиито текст е "Жената на Вийон".
 10. Чудесен филм! Отличен избор! Напълнихте ми душата вчера!
 11. Хиляди сърдечни благодарности!
×
×
 • Create New...