Jump to content

nikomila

V.I.P.
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 тофу

About nikomila

 • Rank
  Млад господар
 • Birthday May 12

Profile Information

 • Пол
  Female

Recent Profile Visitors

502 profile views
 1. Да обърна внимание, ако не сте разбрали вече, че този филм е в програмата на Киномания, вече минаха две от прожекциите, на 9 и 10 ноември, но има още една на 17 ноември в Люмиер, от 16,15 ч. Няма да я пропусна, защото така и не се наканих да го гледам досега. Макар че като знам какви субтитри слагат... А тукашните съм сигурна, че са на ниво. Иначе Анди Лау е почетен и с още един филм, "Детектив Ди и загадката на призрачния пламък", днес е последната прожекция, ако на някого му се гледат фантасмагории на голям екран.
 2. Alfons: Ето го филма Повечето ти предположения са верни.
 3. Радвам се, че ви е харесал спектакълът и вече наистина съжалявам, че не успях и аз да дойда. Но се надявам фестивалът да стане традиционен, така че следващия път няма да пропусна (макар че организацията не е лесна, защото Тайланд няма посолство тук, а в Букурещ, но се видя, че при добро желание всичко е възможно.)
 4. Имам няколко билета (за подаряване ) за спектакъла в Народния театър. Ако някой проявява интерес, моля да пише на лични.
 5. Andalucia, продължение на Amalfi (премиера: 25 юни) http://www.youtube.com/watch?v=T1uo0Yfhg-0&feature=player_embedded
 6. Алфонс, дали не е този: IMDB Първо за него се сетих по описанието ти. Има го ТУК. А Kaneto Shindo е наистина уникален режисьор, последния си филм направи през 2010 г. на 98-годишна възраст!
 7. glorfindel: Танго но за киноразпространение, ако го има по тракерите, не знам с какви субтитри е
 8. desjer, glorfindel, благодаря Първи превод на филм ми е, да (не слагам в сметката един филм на Саура, в който имаше 30 реплики на кръст), но други неща превеждам почти ежедневно, така че ми е добре позната дейност. Благодаря и на mike за подкрепата през целия процес, а също и че въобще ме насочи към филма, защото съм от хората, които като видят "математика" (училищният ми кошмар ), побягват с писъци в обратната посока, така че въобще не би ми хрумнало да го гледам, а пък камо ли да го превеждам. Винаги ми е била странна мисълта, че само човек с богато въображение може да разбере математик
 9. И аз препоръчвам филма с две ръце . Копирам си мнението от стария форум, за да не съчинявам ново:
 10. Доста разтърсващ разказ за глад и мизерия във втората вече икономика в света. Но все пак е отпреди няколко години, надявам се вече положението да се е променило към добро и в тези забутани райони.
 11. Never let me go (UK, USA, 2010) по романа на Кадзуо Ишигуро, който много ми хареса. Филмът също е добър, но като че ли доста неща остават недоизяснени, защото взаимоотношенията са доста сложни, а във филма на места ми се струва, че се губи нишката. Но историята си е все така потресаваща. И благодаря на Алфонс за препоръката за El espinazo del Diablo, много мой тип филм . И със страхотен финал. И понеже бях на дяволска вълна, снощи по малките часове гледах Devil (USA, 2010), който така и не разбрах на М. Найт Шаямалан ли е, не е ли , но определено е в негов стил, изкара ми ан
 12. Не точно във връзка с филма, по-скоро с колекцията "Архив на планетата" - фотографите на Албер Кан са направили две експедиции и в България, през 1913 и 1918 г., и Френският институт в София ще организира изложба със снимките от България, вероятно през април-май. Ще пиша, когато има повече информация за времето и мястото. Мисля, че ще е интересно да са види как сме изглеждали и ние по онова време.
 13. Мацкова, чак сега прочетох какво си написала. Недей така, де, 136 филма имам свалени и ме чакат да ги огрея, а ти като започнеш така да анализираш, ми се приисква да си преговоря някой вече гледан . И да, помня случая със Съвестин, как бих могла да го забравя, мисля, че той трябва да е като сигнална лампа за всички родители. А по темата за отвличанията и за това докъде може да стигне един родител, за да спаси детето си, ми направи добро впечатление Kidnapper (Сингапур, 2010 г.) (и Кристофър Лий изигра много добре ролята на обезумелия баща):
 14. За The Grandmasters така и няма читав трейлър, какво толкова го крият....Към самия филм съм със смесени очаквания, от една страна темата направо се претърка, но от друга ми е любопитно какво е направил Уон Кар Уай. Ще видим. Аз си чакам и ето този японски: http://www.youtube.com/watch?v=MfLNp4qp6g4&feature=related Oba: The Last Samurai (Taiheiyo no kiseki, 2010) по истинската история на капитан Оба от остров Сайпан, който отказал да повярва, че Япония е загубила войната (Втората световна) и трябва да се предаде на американците, така че заедно с 46 войници и 200 цивилн
 15. The Town (2010), режисьорски на Бен Афлек, съвсем не лош, макар че по принцип не обичам филми за банкови обири, но този е доста встрани от клишетата. Освен това има нещо ретро във филма, но в добрия смисъл, сякаш е по сценарий от 30-те, 40-те години на миналия век, адаптиран за наши дни (всъщност филмът е по сравнително нов роман на Чък Хоган, но не съм го чела).
×
×
 • Create New...