Jump to content

nikomila

V.I.P.
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 тофу

About nikomila

 • Rank
  Млад господар
 • Birthday May 12

Profile Information

 • Пол
  Female

Recent Profile Visitors

448 profile views
 1. Да обърна внимание, ако не сте разбрали вече, че този филм е в програмата на Киномания, вече минаха две от прожекциите, на 9 и 10 ноември, но има още една на 17 ноември в Люмиер, от 16,15 ч. Няма да я пропусна, защото така и не се наканих да го гледам досега. Макар че като знам какви субтитри слагат... А тукашните съм сигурна, че са на ниво. Иначе Анди Лау е почетен и с още един филм, "Детектив Ди и загадката на призрачния пламък", днес е последната прожекция, ако на някого му се гледат фантасмагории на голям екран.
 2. Alfons: Ето го филма Повечето ти предположения са верни.
 3. Радвам се, че ви е харесал спектакълът и вече наистина съжалявам, че не успях и аз да дойда. Но се надявам фестивалът да стане традиционен, така че следващия път няма да пропусна (макар че организацията не е лесна, защото Тайланд няма посолство тук, а в Букурещ, но се видя, че при добро желание всичко е възможно.)
 4. Имам няколко билета (за подаряване ) за спектакъла в Народния театър. Ако някой проявява интерес, моля да пише на лични.
 5. Andalucia, продължение на Amalfi (премиера: 25 юни) http://www.youtube.com/watch?v=T1uo0Yfhg-0&feature=player_embedded
 6. Алфонс, дали не е този: IMDB Първо за него се сетих по описанието ти. Има го ТУК. А Kaneto Shindo е наистина уникален режисьор, последния си филм направи през 2010 г. на 98-годишна възраст!
 7. glorfindel: Танго но за киноразпространение, ако го има по тракерите, не знам с какви субтитри е
 8. desjer, glorfindel, благодаря Първи превод на филм ми е, да (не слагам в сметката един филм на Саура, в който имаше 30 реплики на кръст), но други неща превеждам почти ежедневно, така че ми е добре позната дейност. Благодаря и на mike за подкрепата през целия процес, а също и че въобще ме насочи към филма, защото съм от хората, които като видят "математика" (училищният ми кошмар ), побягват с писъци в обратната посока, така че въобще не би ми хрумнало да го гледам, а пък камо ли да го превеждам. Винаги ми е била странна мисълта, че само човек с богато въображение може да разбере математиката. Но във филма разните математически понятия са представени толкова оригинално и дори поетично на моменти, а същевременно и достъпно, че дори аз разбрах това-онова. И.... е, не мога да кажа, че съм заобичала математиката, но да речем, че сега разбирам защо някои хора са толкова омагьосани от нея и я смятат за най-важната наука. Така че не само любителите, но и НЕлюбителите на математиката се надявам да харесат филма. Не мога да не спомена и прекрасния образ на професора, който може да изгубил паметта си, но не и чисто човешките си качества - благородството си, човечността си, способността си да обича. И Акира Терао е великолепен, защото излъчва точно тази вътрешна доброта, толкова подходяща за тази роля. За всичко друго няма да повтарям горните мнения - сценарий, режисура, актьорски изпълнения, операторска работа, музика - всичко работи в синхрон, за да се получи един наистина стойностен филм.
 9. И аз препоръчвам филма с две ръце . Копирам си мнението от стария форум, за да не съчинявам ново:
 10. Доста разтърсващ разказ за глад и мизерия във втората вече икономика в света. Но все пак е отпреди няколко години, надявам се вече положението да се е променило към добро и в тези забутани райони.
 11. Never let me go (UK, USA, 2010) по романа на Кадзуо Ишигуро, който много ми хареса. Филмът също е добър, но като че ли доста неща остават недоизяснени, защото взаимоотношенията са доста сложни, а във филма на места ми се струва, че се губи нишката. Но историята си е все така потресаваща. И благодаря на Алфонс за препоръката за El espinazo del Diablo, много мой тип филм . И със страхотен финал. И понеже бях на дяволска вълна, снощи по малките часове гледах Devil (USA, 2010), който така и не разбрах на М. Найт Шаямалан ли е, не е ли , но определено е в негов стил, изкара ми ангелите на места .
 12. Не точно във връзка с филма, по-скоро с колекцията "Архив на планетата" - фотографите на Албер Кан са направили две експедиции и в България, през 1913 и 1918 г., и Френският институт в София ще организира изложба със снимките от България, вероятно през април-май. Ще пиша, когато има повече информация за времето и мястото. Мисля, че ще е интересно да са види как сме изглеждали и ние по онова време.
 13. Мацкова, чак сега прочетох какво си написала. Недей така, де, 136 филма имам свалени и ме чакат да ги огрея, а ти като започнеш така да анализираш, ми се приисква да си преговоря някой вече гледан . И да, помня случая със Съвестин, как бих могла да го забравя, мисля, че той трябва да е като сигнална лампа за всички родители. А по темата за отвличанията и за това докъде може да стигне един родител, за да спаси детето си, ми направи добро впечатление Kidnapper (Сингапур, 2010 г.) (и Кристофър Лий изигра много добре ролята на обезумелия баща):
 14. За The Grandmasters така и няма читав трейлър, какво толкова го крият....Към самия филм съм със смесени очаквания, от една страна темата направо се претърка, но от друга ми е любопитно какво е направил Уон Кар Уай. Ще видим. Аз си чакам и ето този японски: http://www.youtube.com/watch?v=MfLNp4qp6g4&feature=related Oba: The Last Samurai (Taiheiyo no kiseki, 2010) по истинската история на капитан Оба от остров Сайпан, който отказал да повярва, че Япония е загубила войната (Втората световна) и трябва да се предаде на американците, така че заедно с 46 войници и 200 цивилни продължил да воюва до последно за острова.
 15. The Town (2010), режисьорски на Бен Афлек, съвсем не лош, макар че по принцип не обичам филми за банкови обири, но този е доста встрани от клишетата. Освен това има нещо ретро във филма, но в добрия смисъл, сякаш е по сценарий от 30-те, 40-те години на миналия век, адаптиран за наши дни (всъщност филмът е по сравнително нов роман на Чък Хоган, но не съм го чела).
×
×
 • Create New...