Jump to content

Faramir

Потребители
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Faramir

  1. Faramir

    T-ara

    Като се стигне до подобно развитие и се знае какви са феновете в Корея и на какво са способни трябваше от самото начало да се каже истината от всички замесени ако е нямало както се твърди от едната страна никакво лошо отношение към Ryu Hwayoung .А вместо това момичета от Тара мълчат,има едно съобщение от Hwayoung в Туитър което просто не може да убеди никой и един идиот CEO.Човекът си противоречи и с всяко следващо изявление добавя още масло в огъня и още повече (ако има какво повече да се) руши създадения имидж на групата.Поне за мен определено е имало нещо достатъчно лошо че да се стигне до подобен неприятен резултат.Жалкото е,че може би никога няма да стане ясно какво точно се е случило.Виновни има-от компанията,самият й директор,момичета кото са се държали достатъчно лошо и то в продължение на дълго време.Ако е имало само отделни единични търкания и ако са били взети мерки да се предотврати подобно поведение изобщо нямаше да сме свидетели на подобно развитие на нещата.Ама подобно държание не е нещо ново в шоубизнеса.За пари и слава много хора са готови на всичко.
  2. Рано сутринта изгледах епизод 1.Нищо особено засега-някак си очаквах повече след прочетеното за сериалът в суомпи.Не че съм разочарован-главният е с страхотен чар,главната-сладурана .Първи сериал на медицинска тематика за мен(Brain/Syndrome събират прах из дисковете) и не знам какво да очаквам като развитие.Ще гледам и следващите няколко серии може да ми хареса .
  3. Dido100 е напълно прав.Сериалът вървеше много добре досега.С нетърпение чаках и гледах всяка серия.Преди малко изгледах и еп 14.В поведението и приказките на До Джин изобщо нямаше никаква логика или някакво разумно обяснение.Никъде из досегашните епизоди нямаше и намек дори за подобно развитие на нещата.С решението на сценариста/ката изведнъж До Джин да поема тази тяхна "отговорност" за нещо станало преди толкова много време превърнаха главният от човек с нормално поведение и недостатъци в човек(лично за мен) с поведение на жалък глупак и страхливец.Само как нарани без много да му мисли горката Seo Yi-Soo ! Не знам какво са намислили да ни поднесат в оставащите епизоди ама До Джин не заслужа евентуална прошка за нелогичните си действия в този епизод.Ако съм на мястото на Seo Yi-Soo не бих простила подобно държание и на колене да ме молят .Гледах еп 14 и раздразнението ми растеше с всяка минута.От един от най-добрите сериали до момента с подобен неочакван ход го пращат на опашката.Да бяха вкарали от резонните за повечето сериали страшни тежки нелечими болести нямаше да е толкова дразнещо .Можеха да измислят нещо много по-добро И логично отколкото поведението на главният.Гледал съм сериали от по 50 епизода нямащи подобни нелогични обрати.
  4. Току-що изгледах епизод 1 във вики-то.Честно да ви кажа останах със смесени чувства.Нещо не ми хвана окото като другите сериали,които почнаха последните дни A Gentleman's Dignity / I Love Lee Tae Ri.Не е лош-имаше и хубави моменти,но просто за мен нещо му липсва .Видях доста познати лица и от други сериали.Харесвам и играта на Ким Сун А от When It's At Night и My Name Is Kim Sam Soon( в папка Хубави са ),тъй че ще дам шанс на сериалът-може би след 1-2 серии да ми хареса кой знае.
  5. Току-що изгледах еп.1 .Само как съм се смял на някои сцени да знаете !Според това което прочетох за първите два епизода в суомпи се очертава забавен сериал - дано.От време на време има нужда и от подобни сериали.Стига само драми .
  6. Браво на вас !Много се зарадвах и изгледах репортажът с удоволствие .Вярно че е кратичък но дано в бъдеще има подобни много по-дълги такива.А и новината за евентуален концерт есента е просто ...уау .Дано ако се осъществи има поне един от харесваните от мен изпълнители.Един въпрос за разбирачите -коя е песента от края на интервюто? Май я нямам в колекцията .
  7. Преди няколко дни изгледах първи епизод -не издържах да дочакам смърфовете да изкарат завършените субтитри за него .И на мен ми хареса-дано само повече хора се включат в преводът на сериала и английските субтитри да излизат по-бързо. P.S.За този и Can Love Become Money (неоценени достатъчно по мое мнение сериали) субтитрите излизат много много бавно.Изглежда всички сайтове на които може да гледаш корейски драми онлайн ползват субтитри от дарксмърф.А пък там малко хора работят по преводът и на двата сериала.Ама като не знаем корейски ще чакаме търпеливо .Рано или късно би трябвало да ги преведат.
  8. Малко и за "братът" на ACTA тук .На английски е и засяга тълкувания свързани с авторски право и патенти само, не и цялото споразумение .Поредната лудост от боклука управляващ западните корпорации -срок на авторско право за 100+ години,патент за хурургически операции,софтуерни патенти засягащи и програмите с отворен код и т.н.Все повече шум се вдига срещу ACTA и едностранчивостта й в полза на големите корпорации и вероятноста да се приема става все по-малка.Малко и за т.н. "генерични лекарства" -стремеж за забрана/ограничаване на ползването им има във всички подобни недоразумения плод на болни мозъци.Има го и в споразумението за свободна търговия между ЕС и Индия което се договаря от години.Обичайната картина-богатите се опитват да прекарат бедните без да ги е грижа за съдбата на десетки милиони болни хора в Африка/Азия/Южна Америка дори и в страни като България.Индия произвежда огромна част от генеричните лекарства в света и това не се харесва на богатите западни фармацевтични компании.Дори и в момента се правят и има всеможни пречки за ползването на подобни лекарства,но очевидно за големите фармацевтични компании с десетки милиарди чиста печалба годишно те не са достатъчни.Точно благодарение на подобни лекарства например за 10 години според "Лекари без граница" цената комплект лекарства за третиране на болни от HIV от US$10,000 е стигнала до 150 долара днес.Това е само един от многото примери за ползата от генеричните лекарства.Който се интресува повече да провери този линк какво може да стане ако ЕС постигне своето в преговорите с Индия.Назателни мерки,глоби,затвор и т.н. Дай да защитим интересите на корпорациите а пък бедните хора да си умират...Просто за мен лично инициаторите,лобистите и продажните политици опитващи се да прекарат подобни споразумения и закони защитаващи интересите на нищожен процент от земното население и в ущърб на милиарди хора заслужават една единствена награда-доживотен без право на обжалване,в отделна килия и без право на посещения.Те са по опасни и от серийни убийци. Малко и за нашите евродепутати и позициите им за ACTA .Тук за техния вот относно алтернативна резолюция за АСТА и премахването на всички спорни клаузи отхвърлена само с 16 гласа разлика .Хора на ГЕРБ и Надежда Михайлова са гласували против тази резолюция както се вижда.
  9. А не котките изобщо не са неблагодарни животни-просто са със характер за разлика да речем от кучетата.Имах домашна котка 11 година-една много красива и умна бяло-сива дама .По едно време беше станала по-голяма от булонката на съседите и почти 6 кг-господарка на улицата и въпреки дебелината си беше доста пъргава.Спомням си преди години подгони един нахалник в градината и нали си беше дебелана другата котка се промуши през една цепка на оградата и избяга.Обаче моята не можа и заседна-не можа да премине .Само да знаете какъв поглед ми хвърли след това-наранен и обиден .За съжаление си отиде януари 2009 година,взех си след това друга котка но въпреки че я гледах повече от година така и не свикнах с нея.А и се оказа с коренно различен от предишната ми котка характер-все напираше навън да ходи.Аз пък харесвам котката да е около мен-да се "мазни",спи върху мен и т.н. .От породите харесвам най-много норвежка горска котка ама цените за тях в България са просто убийствени абсурд да си ги позволи човек,виж персийски и сиамски не харесвам.Честно между една персийска и улична бих избрал втората.
  10. dimetra56,o6ina-много сте прави.На основната страница на един от нашите тракери има съобщение основна АСТА.Хвърлете му един поглед.Там са посочени и имейлите на българските депутати в ЕП.Пратете им по един имейл както направих аз и се надявам още много хора .Един от тях е за,един-против,другите се ослушват .Ако АСТА беше само да се защитят "качествените" продукти на звукозаписната/филмовата индустрия на САЩ от лошите "пирати" в интернет аз щях да бъда ЗА споразумението.Хората преспокойно могат да минат и без подобни екстри от страната на демокрацията.Но за съжаление не е така.През последните дни прочетох много за споразумението и прочетеното само затвърди позицията ми-отвратително,анти-човешко,анти-държавно плод на абсолютни безумци споразумение .Впрочем САЩ(инициаторът на това нещо) за заявили че няма да го прилагат на тяхна територия ,Русия,Индия,Китай,Бразилия и всички развиващи се държави са против.Надявам се че ЕП ще гласува против,но е просто въпрос на време господата инициатори на подобни гадости да изскочат с нещо друго,за тях важи с пълна сила цитатът на Ганди от подписа ми.
  11. Faramir

    T-ara

    Вярно смятайте само какви хора има - как ги забелязват такива неща хехе .Наскоро гледах (по-скоро слушах)един клип на Тиара в ютуб много пъти и по едно време се зачетах в коментарите коя от тях изглеждала много изморена,коя била много загрижена от това че даже се опитала да говори с колежката си до нея по време на изпълнението и т.н..И наистина като се вгледах внимателно се оказа точно това.Иначе си харесвам So Yeon а откакто разбрах че тя е и изпълнителката на онази много хубава песен от Death Bell 2 ОСТ-то просто стана номер 1 за мен от всичките в Тиара-очарователно същество си е спор няма .Тиара са много добри ама не толкова колкото моите любимки-дамите от Давичи,но трябва да дадат повече централно място и на новите попълнея.
  12. ACTA определено не е решението не само на проблема за т.нар. интернет пиратство а и за изобщо за всички проблеми които уж се опитва да разреши.Откъдето и да погледнеш подобно споразумение (плод на болни мозъци напълно откъснати от реалността) цели просто пренамахване на неудобната конкуренция,абсолютен контрол и още по-големи печалби за шепа международни корпорации.Вижте кой е инициаторът му,кои членуват във въпросната организация,кои са собствениците на съответните корпорации,кои верни съюзници(разбирайте роби) на САЩ са го подписали досега-без съмнение в резултат на подкупи и шантажи.Никой политик поне малко мислеш за страната си няма да сложи подписа си под подобно недоразумение.Прочетете кога нашите мислещи и загрижени за България министри са го разглеждали без никакъв коментар и елементарна дискусия в обществото.Иначе спор няма г-н Борисов много обича да говори пред телевизии/радио/вестници ама нещо имаме подозрително мълчание в този случай.Подобни споразумения плод на задружните усилия на шепа боклуци държани в тайна от хората по света ама в никаквъв случай не носят нищо добро .Това което в момента се разпространява из нета е варианта на ревизираната АСТА и пак е абсолютно недопустимо да се приема и налага подобно нещо.Можете да си представите за какви още по-строги мерки е ставало въпрос в оригиналната версия.Дано европарламентът не го гласува и без ЕС няма да има АСТА.Не че инициаторите на подобни безумия ще се откажат някога-вижте sopa/pipa в САЩ,съответно законче в Испания прието от новото им правителство само броени дни след встъпване в длъжност,поредния проект пак в САЩ за който никой не знае нищо конкретно и разглеждането му от шепа избрани следващата седмица наречен Trans-Pacific Partnership и т.н.Големите в музикалната и филмовата индустрия в САЩ ако искаха можеха да решат проблеми с пиратството на "техните"(защото разпространителя обира лъвския пай от печалбите и прецаква много яко реалния производител) заглавия.Имат всички ресурси за създаването на платформи ала стийм/итюнс/амазон и т.н. по цял цвят и да си предлагат директно на крайния потребител продуктите НО не искат.Просто предпочитат да продължават старата изпитана тактика на подкупи,шантажи,съдебни процеси но не и най-сетне да се събудят от зимния сън и влязат в 21 век.Не им отърва да възприемат мисълта че са много малко тези които вече ще купят пълен албум просто на вяра или заради 2-3 хубави песни или да дадат толкова пари за двд/блурей диск.За тяхната "почтеност" има повече от достатъчно статии в интернет-за прекарани артисти,за директна кражба на песни без изпълнителя да получи и една стотинка,укрити данъци,акробатики да изкарат даден филм на загуба и т.н.Вижте колко струват филмите с UltraViolet система в амазон и потърсете забравих името точно на кое щатско студио и усилията му пак и отнова да прекара крайния потребител с тази система .Гореспонатите индустрии са винаги едни от основните инициатори на подобни простотии sopa/pipa/acta/tpp и т.н.Работи като данък върху носителите,част от месечната такса за интернет да отива за авторски права и т.н. тях изобщо не ги интересуват нито ги желаят.Чисто и просто си искат всичко да става по тяхному и да ми казват какво да гледам и кога да го гледам на цена определена от тях.И ще продължават да изскачат с все по-безумни проекти в бъдеще.Аз лично от години не гледам и не слушам боклука идващ от САЩ и съм много добре.Купувам си от време на време програми и ми прави впечетление евтинки селски номера из онлайн магазините като цена в САЩ Х лева тука ХХ лева или 1 долара=1 евро...айде сега. Има варианти за защита на авторското право и без да приемат подобни глупости,без да се опитват да прекарат потребители като мен и вас и т.н. друг въпрос колко всъщност са заинтересувани от приемането им съответните организации.За мен такива работи са по-скоро за тотален контрол на информацията и още по-големи печалби за избрани корпорации.Изкарайте щатската звукозаписна и филмова индустрия от общата картина и броят на подобни проекти ще падне до 1 за няколко години.Друг е въпросът също дори АСТА да бъде приета колко ще се спазва от отделните държави.За България не виждам кое правителство ще взема да съди,осъжда,вкарва в затвора или есктрадира в друга държава милиони българи за нелегално сваляне на боклука(с малки изключения) произведен в САЩ.Както каза един мой приятел днес като говорихме по въпроса все едно да каже "Ела Кумчо Вълчо и ме изяш" .Сигурен съм че ако имаше налични платформи и съобразени с реалната икономика в България много хора щяха да ги ползват.Пак щеше да има "пиратсво" но в много по-малък мащаб.Ама при тези цени и заплати да ме извиняват защитниците на авторското право ама Линукс,безплатен софтуер или "пиратски" ако няма толкова добре работещ безплатен.Просто не става да си дам почти цялата заплата за една операционна система,да не говоря за цените на продуктите на Адобе/Корел/офис-пакета и т.н.Тъй че хора гласувайте срещу АСТА ,кажете на вашите приятели и познати за нея и дано я спрем.ЗА на реално работещи и защитаващи интересите на хората и малките държави споразумение НЕ на подобни гадости като АСТА/SOPA/PIPA/TTP П.С.Я то станало цял роман направо
  13. Да малко странен избор за главен герой,но се търпи.Другите съм ги гледал в различни сериали/филми и ги харесвам.Сериалът не е за изпускане-един от най-добрите от текущите по мое мнение .В еп 5 ще има доста забавни моменти като гледам прическата на Lee Bum Soo и дрешките и физиономиите на Jung Ryeo Won,на която много й отива ролята на "лошо" момиче в този сериал.
  14. Е аз ще го гледам заради So Yi Hyun . Прочетох някъде,че вики са почнали да го превеждат,гледам има и китайски субтитри вече -дано скоро се появят и английски субтитри.Дано само не сподели съдбата на много от съботните/неделните сериали за които или няма субтитри или излизат много бавно .
  15. Сериалът е супер .Единственият от всички текущи в момента за който просто нямам търпение за английски субтитри и гледам по 2 пъти- raw и със субтитрите след това.Lee Si Young е просто очарователна с тази къса прическа и с физиономиите,които прави .Както и други казаха нещо свежо на фона на обичайните за подобни сериали прекалено хубави главни лица.Посейдон не съм гледал-нещо изобщо не ми хвана окото като четох рецензията за него и не мога да коментирам как е е играла в него Lee Si Young.Но виж тук героят на Lee Dong Wook определено ми харесва за разлика от Scent of a Woman .Първите 4 епизода са много добри.Нямам търпение да видя сцените в които най-после Park Moo Yul ще посети 1я етаж на къщата и реакцията на бащата и брата на Yoo Eun Jae при видът му като die-hard фенове на сините . Дано само не развалят сериалът по-нататък . @ Кати този и всички други сериали излизат почти едновременно с английски субтитри по различните сайтове и повечете ползват вики субтитрите.Този както и много други сериали поне за момента не могат да се гледат директно от вики-то от България без малко акробатика с ползването на прокси и щатски адрес.За софт субтитри проверявай darksmurfsub или темата за сериалът в суомпи .
  16. Faramir

    Davichi

    Песента им To Angel (Love Request OST ),която излезе наскоро също е много хубава.Те по принцип нямат слаби песни по мое мнение.Не помня коя беше първата им песен,която слушах-но след това си свалих всичките им албуми.Харесвам много южнокорейски групи,но Davichi поне засега твърдо заемат първото място сред тях .
  17. Гледах го преди няколко години-май не беше с много хубаво качество,но това не ми попречи да го изгледам по няколко серии наведнъж.Много приятен сериал а и саундтракът към него не за изпускане-запазил съм си 7 песни от него.Гледайте го-няма да съжалявате.
  18. Гледах вече първите два епизода без субтитри.Лично на мен ми харесаха и се надявам скоро да излязат и някакви английски/руски субтитри за този сериал.Имам чувството че сериалът ще отиде в папката D:\Asian Movies\Hubavi
  19. Здравейте.Някой може ли да ми каже коя е тази песен ?Мислех,че я имам,но последните дни се ровя из корейската музика която имам-но нещо не мога да намеря.Благодаря предварително.
  20. Току-що изгледах и еп.2 .Очертава се интересен сериал.Интересно ще бъде кой с кого и защо .Иначе музиката към сериала поне досега не е нищо особено.
  21. Гледал съм първите 4 епизода.Да не е нищо особено поне засега,лек и приятен сериал.Но има нужда и от подобни защото някой път тези южнокорейски драми ми идват малко отгоре
  22. Faramir

    Baek Ji Young

    Току-що изслушах албумът й Smile-много добър .Изобщо няма такава от песните й които съм слушал за която да кажеш-не става за нищо,боклук е...Талантлива е спор няма. Търсих и не намерих албумите Best & Live New Release и Thank you I Can Smile Again .Моля ако някой знае линк за сваляне да го сподели или ако ги има и не му е проблем да ги качи някъде.
  23. Faramir

    Baek Ji Young

    Покрай That Woman/That man от Secret Garden и аз реших да хвърля едно око на музиката й .Вчера свалих и слушах EGO и Timeless; The Best .Не казвам че е най-добрата,но песните й са добри и има много хубав глас.Сега ще видя дали мога да намеря и другите албуми из сайтовете за азиатска музика.
  24. И аз съм така.Изгледах да го за втори път,последните няколко серии по 2-3 всяка.Много хубава драма-не напразно имаше толкова голям рейтинг и огромен зрителски интерес. 2,430,178 посещения на темата за него в Суомпи
  25. Готино сериалче-гледах го преди година-две.Обаче по незнайни причини все го бъркам в мислите си с Love and marriage(друг много хубав сериал)
×
×
  • Създай нов...