Jump to content

dimbland

V.I.P.
  • Мнения

    239
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от dimbland

  1. Винаги съм си "падал" по Шин Хье. Не ми е приятелка, но е много чаровна. И с годините и с операциите, винаги си остава в моят топ, въпреки че в него е Ким Хи Ае (Светът на съпрузите) и Ким Хье Су (Сигнал, Кралицата на офиса). Падам си малко по-опитните. хаха. Та, сладникава история, но не е за мен. Изтърпях до 10 епизод. Смятай какво търпение, какво чудо. 6 от 10
  2. Звучи интересно. Но главната съм я запомнил като "зъл" герой и такава си остава завинаги, няма да я забравя в "Кокиче". То и това е да оставиш "траен" отпечатък в нечие съзнание. Бля-бля.
  3. На мен също ми допадна, но имам чувството, че подобни роли вече съм "прелиствал и прелиствал"... Признавам, Ким Джи Уон повече ми допада като красива ледена кралица. Много й отива. Имам едно усещане, че сериалът ще бъде сдъвкан и изплют. Жалко, дано не съм прав.
  4. Аз го изгледах. Хареса ми играта на главния герой. Все съм попадал на някакви сладникави образи, но този път сякаш играше 2 образа. Смел актьор и добър с ритниците, раздаде доста бой. Супер герой вечер, студент в полицейската академия денем. Светът има нужда от такива и в реалността, като се сетя колко много хора имат нужда от здрав бой...леле, може и аз да го отнеса по веригата. Иначе 8 от 10. За продуцента на криминалното предаване - 10, много я мразя! Ненавиждам я! Наистина е добра!
  5. Въпрос на гледна точка и евентуално достатъчно търпение, за да бъде оценен адекватно. Мисля, че се е получил много добър проект - история за суетата, самотата, приятелството, времето, мълчанието и пеперудите в стомаха. Сузи е много добра тук, определено е избрала страхотен образ, в който да се превъплъти. Справила се е отлично, вижда се развитие и то наистина в положителна посока. Определено си заслужава отделеното време, много смислен. Определено ме разчувства, при все че знае, че съм темерут. И то голям. Поздрави! Оценка 8 от 10.
  6. Тъй като явно вече съм се "поизхабил" или нещо подобно, на мен този проект не ми хареса. Определено проект с продуктово позициониране - новото лице на И Джун Хо, дългите кльощави краченца на Юна, локуми с вкус на роза, локуми - от обикновен, с мента до парченца с орехи, които ти засядат в зъбите. Клечки за зъби няма. Абсолютен локум. Мляс. Гррр! Оценка 2 от 10.
  7. Харесвам главната героиня, защото заради този сериал изгледах още два неини проекта и смея да твърдя, че в нея има предостатъчно талант, за да се утвърди сред новото поколение млади актриси. Разбира се, невероятна роля в "Триумф". Определено страхотна в "Отмъщение". Но тук определено е в стихията си. Добро партньорство с Онг Сонг У в един много бавно развиващ се сюжет. По принцип не харесвам подобни сюжети, които се движат със скоростта на костенурка, но тук имах търпение. Просто се потопих прехода и развитието на героите. В отделни моменти виждах и самият себе си - егоцентрично, горделиво, самодостатъчно същество, потопено единствено в уюта на собствения си свят. Каква глупост. Но младостта е такава. Тя ти дава криле. Поне докато не паднеш от високо. Навреме. Чрез този проект разбирам, че пропуснатия шанс, момент, миг, или както там го наричат, е преди всичко заради лошата комуникация. Или пък липсата на такава. Хората се събираме заради "нуждата" от комуникация, и се разделяме заради "липсата" на комуникация. А нещо средно? Няма. Оценка 7 от 10.
  8. Може би един от най-подценяваните проекти на Ра Ми Ран и в същото време най-добрата й драматична роля, в която съм я виждал. Личната трагедия на майката е в същото време и лична война със самата себе си - изгубеното бива намерено, а намереното бива още повече пазено. И тогава за части от секундата животът ти се преобръща. И намираш "онзи така търсен смисъл" на родителството. Като родител преживях всяка трагедия, победа, всяка усмивка и загуба на героинята на Ра Ми Ран. Разбира се, бях и във всеки дом на съселяните - от смешните до привидно грубите. За сцените от сериала - толкова са много, че едва ли ще успея да ги изредя точно и адекватно. Но са много. И са силни. И са достатъчни. И са преобръщащи. И не за всеки. И не за всички.
  9. Толкова абсурден, че много малко ми трябваше до момента, в който почти не си бях извадил сам роговиците. Каква загуба щеше да е, мисля и аз. Въй! Един проект, който определено отива в "кошче".
  10. За подобен проект ти трябва друг вид поглед. Защото между привидното се крие напълно задоволителна актьорска игра, добър сценарий - спокоен, красиво заснети сцени, добра операторска работа, плавно преминаване без излишни драматизации. Един проект, който си заслужава. И не съжалявам, че му отделих време. Напълно. Историята е от "света на хората", не е просто дописана с розов химикал. Оценка 8.0
  11. Ще подберем добър актьорски състав. Теди Духовникова ми хваща окото. На пръв прочит. За мъжете....само не и Карамазов, Вергов, Ненчо ала-бала и .н.
  12. Наистина много добър проект. Сложен, но в същото време интригуващ. Страхотен актьорски състав. Музиката е вълшебна, абсолютно на място. Операторско майсторство - на ниво. Бисер сред всичката лигавщина.
  13. Прекрасен проект. Направи ми много добро впечатление още първи сезон. Няма да говоря за страхотната музика, сценария и актьорите, защото ще се разводня. С нетърпение очаквам някой сериозно да поеме този проект, защото рядко се наслаждавам на качествени проекти и то преведени на български. Докато го гледах ми хрумна идея.... Да направим българска версия на този сериал.
  14. Когато в центъра на подобен проект стои добър и качествен актьор като Нам Гунг, винаги прави впеатление. Просто е невъзможно да не го забележиш. Не знам кой какво и колко вижда в този проект, но за мен лично затвърждава актьорските умения на главния актьор. Абсолютно плътен образ, който заслужава адмирации, а защо не и поредната статуетка в категорията "Най-добър актьор" на годината. Нам Гунг е избрал образ, който показва драматичната и комедийната му страна и то в пълен синхрон с останалите актьори. Харесвам централната тема на драмата - човешка драма, представена на първо място от чисто човешка страна, но с похватите на комедийното и пародийното на моменти. Засягат се много теми: законът в полза на оневинените, на слабите и беззащитните и несправедливата реалност, в която богатите се мислят за недосегаеми. Търси се така желания баланс между закон и ред и истинска справедливост. Тази мечтана "справедливост" се случва по един или друг начин през главния образ, благодарение на неговия "скрит звяр". Звяр, който добрува за останалите. Видиш ли подобен "звяр", няма как да не се "уплашиш". Малцина са онези, които успяват да го съзрят, но пък затова си трябва навременно съзряване - първо като зрител, а след това като съпреживяващ. Ето защо кинематографията през малкия екран все още се води за изкуство - завладяващо и "хранещо". А Нам Гунг е завладяващ. Моята оценка за "Адвокат за 1 долар" - 9 от 10.
  15. За мен това е един абсолютно подценен проект, който може да прерасне в пълнометражна кино версия, а защо не и с продължение за втори сезон. Бих казал страхотен актьорски състав, с леки забележки по отношение на двамата главни актьори, но това може да се преглътне. Напълно заслужава адмирации, защото цялостната концепция е добре структурирана, няма накъсани моменти, с плавна ретроспекция по отношение на отделените епизоди, с наистина добре изпипани роли - както главните, така и второспенните. Получило се е много добър проект, който може да бъде нареден редом до "Отвъд злото", "Разумен затворнически живот", "Кажи ми какво видя". Оценка: 8.5 от 10
  16. В общата си *трендинг опаковка сериалът изглежда добре. Имах големи очаквания заради успеха на сериала в Корея и зад граница. Основната концепцията е приемлива, ако се абстрахирам от скучните моменти. Не бях със *зинала уста, което май е добре в сезона на винарките. Има нещо в Пак Ън Бин, което не мога да определя с точност - и ми харесва играта й в отделни моменти, стига да ги фокусирам и анализирам, и не до там толкова, защото в много отношения започва едно леко размиване на героинята й. Вероятно се дължи трудния образ, който трябва да поддържа през цялото време, но това определено ме обърка. Ако трябва да затворя едно око ще е с оценка 7.5 от 10. Ако трябва да "премигвам" ще е 8. Ако си сложа клечки и държа очите си широко отворени - ще е 6.5. Впрочем актрисата беше много по-добра в "Харесваш ли Брамс". *трендинг - популярен, мода *зинал - широко отворен
  17. Това е сложна тема, представена е по особен начин, но определено си заслужава, въпреки твърде бавното действие. Каквато и да е актрисата, това е неината роля. Да, на моменти е доста сладникава (просто такова й е излъчването), но вероятно това е и решение на режисьорския екип. Търсен ефект. За мен "Анна" е много добър проект на Сузи, може би един от най-самостоятелните и добре изградени комплексни образи. Гледал съм я в други проекти, но тук тя блести. Вероятно не е лек преходът кпоп - филмова индустрия, но за всичко хубаво си трябва време. 8 от 10. Благодаря за прекрасния превод на екипа. Както винаги - най-добрите! Поздрави от морето!
  18. Прекрасен проект на Ким Мьонг Мин. За мен един от най-качествените, умели, дръзки, талантливи и отдадени актьтори на Южна Корея. Още с първият си проект, който гледах преди 15 години, той остави отпечатъка си. И го помня. И има защо. Завръщането му тук е феноменално, грандиозно и респектиращо за целия каст в този сериал. "Училище по право" ме грабна, гледах по малко и с постоянен интерес. Наистина Ким Бом тук показва добри актьорски умения. Целият сценарий е добре скалъпен, харесва ми тематичната обвързаност, влязох в един малко по-различен свят. За мен драма с пълен потенциал за втори сезон. Оценка 8.10 Изцяло заради ролята на Ким Мьонг Мин.
  19. Това бе проект с наистина потенциал да се превърне в шедьовър, но уви и за мое огромно съжаление всичко се сгромоляса след 6-ти епизод. Търпеливо го изгледах и смея да твърдя, че остави много приятно чувство в мен, но до определен момент. Разстягането беше излишно, превърна се в тромав и скучен с всички сцени ала "пишка ми се, аз съм съм просто телефонистка, татко ли ме предаде, наредиха ми да те убия, ама мнооого ме е страх, качвайте се на втория етаж, вървете да се измиете малко, че нещата станаха странно миризливи и др. На моменти да се смея, да крещя от яд или да гледам и да си гризя ноктите. Странно окапазяване. Разочарован съм. Единствено ми допадна образа на комуниста с все пак добро сърце в ролята на Пак Хе Ин (силно впечатление ми направи в "Нещо под дъжда") , трите съпруги и тяхното впечатляващо броене до сакралното число 13 и разбира се невероятната игра на Пак Сонг Унг. Беше страхотен в този извратено комедийно-абсурден образ. Оценка 4 от 10.
  20. Много добър проект. И двамата актьори впечатлиха с играта си - силно присъствие на Ча Сънг Уон, който тук е просто неузнаваем и в същото време поразяващ. Между комедийно-пародийния образ на треторазреден адвокат, реалист в двата свята - вътре и отвъд килията, и в същото време тотален "перко", героят му се бори само за едно - чиста съвест, прикрита под верюто "правя го заради пари". Перфектната метафора за материалистичен глад. Но привидно. За Ким Су Хьон това е най-добрият му образ, в който съм го виждал. Беше се слял с образа на невинно и чистолюбиво момче, превръщайки се в "звяр", узнавайки, че никой в този свят не се интересува от "истината", каквато и да е. Търсят се само доказателства, които да те направят "жертва". Едновременно с това неговият герой поставя един важен въпрос: Как се оцелява сред "освирепяла глутница"? Вероятно отговорите на този въпрос всеки е намерил или продължава да търси под една или друга форма. Чисто от житейски опит. Сюжетът е леко разтеглен, което прави действието на моменти мудно и мъчно, но не това е най-важното, а колко на ен брой са въпросите, които той поставя у зрителя. И колко дълго ще остане в съзнанието му. И дали си е заслужавало да го гледаш. Е, този заслужава особено внимание. 9 от 10 за "Един обикновен ден".
  21. Този сериал дълго време го отлагах с леко предубеждение. Но истината е, че на мен лично ми хареса, повече от всички други проекти на главния герой. За SBS това е много качествен телевизионен продукт - много добри локации, графики, костюми и музика. Цялата операторска работа беше на ниво. Режисьорът се е справил чудесно. Интересен сюжет, на който не бях попадал, особено що се отнася до работата на сценариста. Добър синхрон в сложното преплитане на истории и героии. Рядко попадам на успешно и логическо обяснено преплитане, което тук поне е направено добре. В други проекти подобни връзки трудно се обясняват и често търпят пълен провал. Ким Го Ън е много добра, въпреки че имаше няколко слаби моменти, които се виждаха с просто око. Това е вторият проект, който гледам с неино участние. Преди това ми направи впечатление в "Момичето от шкафчето". И Мин Хо се е справил чудесно, според мен. Търпи критики, но като цяло беше много добър. Няма как да не подмина и У До Хуан, на когото бих връчил награда за най-добро двойно превъплъщение. Голям е. 7 от 10 за "Кралят: Вечният монарх".
  22. Сериалът е тематичен - това е плюс. Все научавам нещо ново. Актрисата - толкова пъти се е рязла, че на моменти се чудя как не си е изрязла и част от темето. Разбирам, че да си в този тип индустрия дълго време се налага да си перфектен, но чак пък толкова. Красива е, но вероятно само пръстите на краката й са останали "естествени". Но както споменах... "вероятно". Актьорът - малко ми идва в повече с този гланциран вид и напудрен нос. Но ще го преодолея, както преодолях куп глупости и странни неща в корейската тв. индустрия. Всичко е странно...някак.
  23. Шин Ха Кюн е в стихията си. Този откачен поглед и в същото време драматичен, прави образа му неповторим за окото и наслада за онези, които обичат да гледат добър проект с перфектна актьорска игра. Проектът се оказва шедьовър сред бумащината корейски сериали през изминалата година. Но все още не мога да приема, че един от най-талантливите актьори от новото поколение корейци - Йо Джин Гу е в роля, която не подхожда на годините му, излъчването му и целия му общ профил на героя от драмата. До края не можех сериозно да го възприема - въпрос на възприятие, вероятно, не зная. Но това е единственото слабо място в този проект, който е сред моите фаворити към момента. 9 от 10.
  24. dimbland

    Seobok (2021)

    Сюжетът е малко плосък, но на повърхността му има един интересен елемент, който аз особено харесах - комуникацията с свръх човека, търсенето на смисъла от същинското човешко съществуване и разбира се чувството за вина. Въпреки не до толкова перфектен, Пак Бо Гом влезе добре в ролята на клонинг. Гонг Ю се раздаде на макс - агресия, безпомощно ст, сила, слабост, емоция. Този актьор е 90% от филма и ми се струва, че до някъде дължим пълнотата на този проект единствено и само на него. Филмът остави едно единствено чувство у мен - тъга. Тъжно е цялото това човешко "живеене".
  25. Со Хьон Джин е много добра актриса. Опеределено е талантлива. Хареса ми кулинарната тематика. И до тук. Останалото ще го забравя така или иначе, защото при мъжете се помни предимно : ядене, пиене, екшън сцени и зли герои. А тук имаше: рицар (шеф на продуцентска компания), пепеляшка (със зла сестра, без работа и без гадже), приятелка (завистлива, но добра), няколко джуджета (поддържащи роли в кунята на Good soup) и принц (който умее да тича, рита топка, готви и прощава). Еми, то моят живот е пъъълна противоположност на тяхния - всеки ден се чудя к'во да сготвя на дечурлигата, жената все недоволна от всички, всичко и най-вече мен, не спортувам, освен умствено, тя няма сестра, а аз пък откачена майка и т.н. Та, при мен май тази "Температура от любов" е по-скоро "Живакът скача и подкача". Ще предложа този сериал на жена ми, ама тя пък не обичала "любовни". Как да процедирам? Да й кажа ли, че е екшън?
×
×
  • Създай нов...