Jump to content

dimbland

V.I.P.
 • Posts

  226
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by dimbland

 1. Когато в центъра на подобен проект стои добър и качествен актьор като Нам Гунг, винаги прави впеатление. Просто е невъзможно да не го забележиш. Не знам кой какво и колко вижда в този проект, но за мен лично затвърждава актьорските умения на главния актьор. Абсолютно плътен образ, който заслужава адмирации, а защо не и поредната статуетка в категорията "Най-добър актьор" на годината. Нам Гунг е избрал образ, който показва драматичната и комедийната му страна и то в пълен синхрон с останалите актьори. Харесвам централната тема на драмата - човешка драма, представена на първо място от чисто човешка страна, но с похватите на комедийното и пародийното на моменти. Засягат се много теми: законът в полза на оневинените, на слабите и беззащитните и несправедливата реалност, в която богатите се мислят за недосегаеми. Търси се така желания баланс между закон и ред и истинска справедливост. Тази мечтана "справедливост" се случва по един или друг начин през главния образ, благодарение на неговия "скрит звяр". Звяр, който добрува за останалите. Видиш ли подобен "звяр", няма как да не се "уплашиш". Малцина са онези, които успяват да го съзрят, но пък затова си трябва навременно съзряване - първо като зрител, а след това като съпреживяващ. Ето защо кинематографията през малкия екран все още се води за изкуство - завладяващо и "хранещо". А Нам Гунг е завладяващ. Моята оценка за "Адвокат за 1 долар" - 9 от 10.
 2. За мен това е един абсолютно подценен проект, който може да прерасне в пълнометражна кино версия, а защо не и с продължение за втори сезон. Бих казал страхотен актьорски състав, с леки забележки по отношение на двамата главни актьори, но това може да се преглътне. Напълно заслужава адмирации, защото цялостната концепция е добре структурирана, няма накъсани моменти, с плавна ретроспекция по отношение на отделените епизоди, с наистина добре изпипани роли - както главните, така и второспенните. Получило се е много добър проект, който може да бъде нареден редом до "Отвъд злото", "Разумен затворнически живот", "Кажи ми какво видя". Оценка: 8.5 от 10
 3. В общата си *трендинг опаковка сериалът изглежда добре. Имах големи очаквания заради успеха на сериала в Корея и зад граница. Основната концепцията е приемлива, ако се абстрахирам от скучните моменти. Не бях със *зинала уста, което май е добре в сезона на винарките. Има нещо в Пак Ън Бин, което не мога да определя с точност - и ми харесва играта й в отделни моменти, стига да ги фокусирам и анализирам, и не до там толкова, защото в много отношения започва едно леко размиване на героинята й. Вероятно се дължи трудния образ, който трябва да поддържа през цялото време, но това определено ме обърка. Ако трябва да затворя едно око ще е с оценка 7.5 от 10. Ако трябва да "премигвам" ще е 8. Ако си сложа клечки и държа очите си широко отворени - ще е 6.5. Впрочем актрисата беше много по-добра в "Харесваш ли Брамс". *трендинг - популярен, мода *зинал - широко отворен
 4. Това е сложна тема, представена е по особен начин, но определено си заслужава, въпреки твърде бавното действие. Каквато и да е актрисата, това е неината роля. Да, на моменти е доста сладникава (просто такова й е излъчването), но вероятно това е и решение на режисьорския екип. Търсен ефект. За мен "Анна" е много добър проект на Сузи, може би един от най-самостоятелните и добре изградени комплексни образи. Гледал съм я в други проекти, но тук тя блести. Вероятно не е лек преходът кпоп - филмова индустрия, но за всичко хубаво си трябва време. 8 от 10. Благодаря за прекрасния превод на екипа. Както винаги - най-добрите! Поздрави от морето!
 5. Прекрасен проект на Ким Мьонг Мин. За мен един от най-качествените, умели, дръзки, талантливи и отдадени актьтори на Южна Корея. Още с първият си проект, който гледах преди 15 години, той остави отпечатъка си. И го помня. И има защо. Завръщането му тук е феноменално, грандиозно и респектиращо за целия каст в този сериал. "Училище по право" ме грабна, гледах по малко и с постоянен интерес. Наистина Ким Бом тук показва добри актьорски умения. Целият сценарий е добре скалъпен, харесва ми тематичната обвързаност, влязох в един малко по-различен свят. За мен драма с пълен потенциал за втори сезон. Оценка 8.10 Изцяло заради ролята на Ким Мьонг Мин.
 6. Това бе проект с наистина потенциал да се превърне в шедьовър, но уви и за мое огромно съжаление всичко се сгромоляса след 6-ти епизод. Търпеливо го изгледах и смея да твърдя, че остави много приятно чувство в мен, но до определен момент. Разстягането беше излишно, превърна се в тромав и скучен с всички сцени ала "пишка ми се, аз съм съм просто телефонистка, татко ли ме предаде, наредиха ми да те убия, ама мнооого ме е страх, качвайте се на втория етаж, вървете да се измиете малко, че нещата станаха странно миризливи и др. На моменти да се смея, да крещя от яд или да гледам и да си гризя ноктите. Странно окапазяване. Разочарован съм. Единствено ми допадна образа на комуниста с все пак добро сърце в ролята на Пак Хе Ин (силно впечатление ми направи в "Нещо под дъжда") , трите съпруги и тяхното впечатляващо броене до сакралното число 13 и разбира се невероятната игра на Пак Сонг Унг. Беше страхотен в този извратено комедийно-абсурден образ. Оценка 4 от 10.
 7. Много добър проект. И двамата актьори впечатлиха с играта си - силно присъствие на Ча Сънг Уон, който тук е просто неузнаваем и в същото време поразяващ. Между комедийно-пародийния образ на треторазреден адвокат, реалист в двата свята - вътре и отвъд килията, и в същото време тотален "перко", героят му се бори само за едно - чиста съвест, прикрита под верюто "правя го заради пари". Перфектната метафора за материалистичен глад. Но привидно. За Ким Су Хьон това е най-добрият му образ, в който съм го виждал. Беше се слял с образа на невинно и чистолюбиво момче, превръщайки се в "звяр", узнавайки, че никой в този свят не се интересува от "истината", каквато и да е. Търсят се само доказателства, които да те направят "жертва". Едновременно с това неговият герой поставя един важен въпрос: Как се оцелява сред "освирепяла глутница"? Вероятно отговорите на този въпрос всеки е намерил или продължава да търси под една или друга форма. Чисто от житейски опит. Сюжетът е леко разтеглен, което прави действието на моменти мудно и мъчно, но не това е най-важното, а колко на ен брой са въпросите, които той поставя у зрителя. И колко дълго ще остане в съзнанието му. И дали си е заслужавало да го гледаш. Е, този заслужава особено внимание. 9 от 10 за "Един обикновен ден".
 8. Този сериал дълго време го отлагах с леко предубеждение. Но истината е, че на мен лично ми хареса, повече от всички други проекти на главния герой. За SBS това е много качествен телевизионен продукт - много добри локации, графики, костюми и музика. Цялата операторска работа беше на ниво. Режисьорът се е справил чудесно. Интересен сюжет, на който не бях попадал, особено що се отнася до работата на сценариста. Добър синхрон в сложното преплитане на истории и героии. Рядко попадам на успешно и логическо обяснено преплитане, което тук поне е направено добре. В други проекти подобни връзки трудно се обясняват и често търпят пълен провал. Ким Го Ън е много добра, въпреки че имаше няколко слаби моменти, които се виждаха с просто око. Това е вторият проект, който гледам с неино участние. Преди това ми направи впечатление в "Момичето от шкафчето". И Мин Хо се е справил чудесно, според мен. Търпи критики, но като цяло беше много добър. Няма как да не подмина и У До Хуан, на когото бих връчил награда за най-добро двойно превъплъщение. Голям е. 7 от 10 за "Кралят: Вечният монарх".
 9. Сериалът е тематичен - това е плюс. Все научавам нещо ново. Актрисата - толкова пъти се е рязла, че на моменти се чудя как не си е изрязла и част от темето. Разбирам, че да си в този тип индустрия дълго време се налага да си перфектен, но чак пък толкова. Красива е, но вероятно само пръстите на краката й са останали "естествени". Но както споменах... "вероятно". Актьорът - малко ми идва в повече с този гланциран вид и напудрен нос. Но ще го преодолея, както преодолях куп глупости и странни неща в корейската тв. индустрия. Всичко е странно...някак.
 10. Шин Ха Кюн е в стихията си. Този откачен поглед и в същото време драматичен, прави образа му неповторим за окото и наслада за онези, които обичат да гледат добър проект с перфектна актьорска игра. Проектът се оказва шедьовър сред бумащината корейски сериали през изминалата година. Но все още не мога да приема, че един от най-талантливите актьори от новото поколение корейци - Йо Джин Гу е в роля, която не подхожда на годините му, излъчването му и целия му общ профил на героя от драмата. До края не можех сериозно да го възприема - въпрос на възприятие, вероятно, не зная. Но това е единственото слабо място в този проект, който е сред моите фаворити към момента. 9 от 10.
 11. Сюжетът е малко плосък, но на повърхността му има един интересен елемент, който аз особено харесах - комуникацията с свръх човека, търсенето на смисъла от същинското човешко съществуване и разбира се чувството за вина. Въпреки не до толкова перфектен, Пак Бо Гом влезе добре в ролята на клонинг. Гонг Ю се раздаде на макс - агресия, безпомощно ст, сила, слабост, емоция. Този актьор е 90% от филма и ми се струва, че до някъде дължим пълнотата на този проект единствено и само на него. Филмът остави едно единствено чувство у мен - тъга. Тъжно е цялото това човешко "живеене".
 12. Со Хьон Джин е много добра актриса. Опеределено е талантлива. Хареса ми кулинарната тематика. И до тук. Останалото ще го забравя така или иначе, защото при мъжете се помни предимно : ядене, пиене, екшън сцени и зли герои. А тук имаше: рицар (шеф на продуцентска компания), пепеляшка (със зла сестра, без работа и без гадже), приятелка (завистлива, но добра), няколко джуджета (поддържащи роли в кунята на Good soup) и принц (който умее да тича, рита топка, готви и прощава). Еми, то моят живот е пъъълна противоположност на тяхния - всеки ден се чудя к'во да сготвя на дечурлигата, жената все недоволна от всички, всичко и най-вече мен, не спортувам, освен умствено, тя няма сестра, а аз пък откачена майка и т.н. Та, при мен май тази "Температура от любов" е по-скоро "Живакът скача и подкача". Ще предложа този сериал на жена ми, ама тя пък не обичала "любовни". Как да процедирам? Да й кажа ли, че е екшън?
 13. Не знам що за "одисея" ставаше въпрос, но определено не ме грабна. След този проект разбрах едно - остарях за детски фантасмагории, претупани и изтупани само за да се "вдетеня". Ами, не се получи. Единственото добра актьорска игра бе на ветерана Ча Сънг Уон. И Сънг Ги беше с изкривяване на самоличността и с това палто, напра'о да го набия и да му го взема...за да го хвърля в кофата за боклук. О Йон Су - направо заспах. 3 от 10.
 14. Интересна тематика за корейска драма, но много бавно и смотано, всеки път заспивах - разходки, съзерцания, ретроспекции, самовглъбяване и ред флегматични моменти. Имах очаквания, но не се покриха. Ще изпия една студена вода. Ей така, за здраве.
 15. Доооста силна игра на Юн Ши Юн, браво. Мацката малко ми дойде в повече, но го преодолях след 10-а серия (финала). Иначе леко поклащам глава, вдигам веждака и се опитвам да си поема въздух през двупластовата маска. Вече нищо не помня. Бяло петно. Не ме въздигна. Но пък харесвам розовия сладолед. Бих си хапнал. Мляс.
 16. Не бях подготвен за този проект. По един или друг начин. Толкова детайли съзрях. И вероятно толкова и не видях. Но преди всичко в основата си - между кръчмата, футбола, кариерата и горещото желание за пребогата погребална церемония, тук съзрях "човешкото", "дълбокото", "важното". Прекрасен сценарий. Прекрасен превод. Абсолютно. Hugs. Hearts. Fighting!
 17. Много добър екшън. Бих казал едни от най-оригиналните превъплъщения на И Дже Хун. Удоволствие е да гледаш как играе с гласа и лицето си. Браво. Излишни моменти (тромави) - в насипно състояние, но къде без тях. Не харесвам И Сом, толкова вдървена и нескопосана игра, просто е излишна. За нейната роля вероятно актьор с повече опит би се справил много по-добре в образа на прокурор. С това изражение и вида й (слабо, безпомощно тяло) бих направил престъпление, за да отида на само един неин разпит. М***** му, представих си го. Сериозно ли?
 18. За мен сериалът е на ниво, ненадминат каст и много добри моменти. Симпатии за Пак Мин Йонг - определено й се получи много добър персонаж. За Ю Сънг Хо няма какво да говоря, просто ненадминат. Нямам думи и за Пак Сунг Унг и Нам Гунг Мин. Във vbox-a ги няма последните два епизода и съм бесен. Но ще се успокоя и ще го карам по-леко. Много доволен. Оценка 9 от 10.
 19. Изгледах го бавно и спокойно. Исках нещо с историческа тематика. Чосон и бла, бла... 5 от 10. Никаква химия между двамата главни, бездарник е този Ши Ху, че дори смешен. Смеех се, какво да правя - толкова опити, че дори до финала си стоеше препариран. Смях. Но пък му отиваше. Въпрос на гледна точка. Главната е 1 идея по-добра. Но пък чак толкова. Всичко останало някак ми се връзваше по-добре. Дори нинджата-роб. Благодаря за превода.
 20. Определено забавен. Повърхностно сериозен, дълбоко пародиен. Адвокатката не ме дразни, дори напротив. Гледам какво прави с лицето, с очите, с походката дори (колкото и да е смешна на моменти). За мен е добра и е в перфектна за персонажа си. Кефят ме тези от "квартала". Гъмжи от образи. Благодаря за превода, приятели! Fighting!
 21. Това бе проектът, който остава в графа "раздвояване". Започнах го заради Им Ши Уан, защото е един от малкото актьори, на които истински симпатизирам - много талантлив. В мен все още остават няколко важни въпроса. Защо трябваше да бъде разстяган до 10 серии? И не можеше ли да се побере в 120 минути в пълнометражна версия? И не би ли се получило само тогава? Трябваше ли И Донг Ук да "изиграе" тази извратена роля (а е невероятно слаб като актьор)? Като цяло този проект има няколко плюса - показва "притихналото чудовище" в нас, асоциалната ни природа - отдалечения квартал в покрайнините на Сеул, рушащия се пансион, самотните коридори, отломките на опожареното крило на женски етаж, самотния зъболекарски стол. Извратената страна виждаме в "отрязъците хартия на женски голи тела, труповете на котки, овкусяването на суровото месо". Лицемерието пък е през лика на "деформирания близнак", приветливата собственичка на пансиона", и стоматолога - урод". Накрая всичко е пълен вътрешен катаклизъм до поставянето на диагноза - раздвояване на личността. Оценявам с 5.
 22. Имах време да се съсредоточа върху този сериал от доста време (месец) и то на малки порции. И разбрах едно. Първо - сериалите не са за гледане на един дъх. Това е грешка. За да "заживееш" с целия сюжет и героите, си трябва бая време за "напасване". Така се получава идеалния синхрон между зрител и сюжет. Така се оценява по достойство. И така се усеща истинската атмосфера. Та, след всичкото това бих казал със задоволство - много симпатичен сериал и определено идеалната екранна двойка. Никога досега не бях виждал Чи Чанг Ук (в ролята на Че Де Хьон) в толкова добре изпипан комедиен образ. Определено е талантив, не отричам. И адмирации. Много ми харесаха препратките с "Кибритлия в Расо", на това му се казва добър сценарий. На места се получиха перфектно. Голям смях. Няма да споменавам образа на майката на главния герой. Просто погледът й е влудяващ. Тази актриса (Ким Сун Йонг) е родена да бъде "майка" на Че Де Хьон. Десанг-а определено е за нея. Всеки в този проект си беше на мястото. Оценка 6.
 23. Толкова размазан с лиги е този проект, че понякога ми иде просто да се застрелям. Обичам боза. Да пия. Беше мъка с 6 епизода - от любопитство, ама хич не съм впечатлен. Глупав сценарий! Не харесвам и главната актриса - някак ми е пластмасова, въпреки че се опитва да ми прави физиономиики. Та, стоя настрана, пия боза и спирам с това лигавене!
 24. Страхотен! Хуанг Чонг Мин - класа, класа, класа, но и пък И Джонг Дже направо си е роден за "зъл"...Толкова му отиваше. Благодарим за субтитрите! Best!
×
×
 • Create New...