Jump to content

dimbland

V.I.P.
 • Content Count

  208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

dimbland last won the day on November 17 2018

dimbland had the most liked content!

Community Reputation

84 манджу

About dimbland

 • Rank
  Пълководец
 • Birthday 07/05/1985

Contact Methods

 • Уебсайт
  https://koreabgposter.blogspot.com/

Profile Information

 • Пол
  Male
 • Местожителство
  Бургас
 • Любими сериали
  Cruel city, Signal, Secret Love Affair, Ghost, D-Day, Doctor Stranger, God's Gift - 14 Days
 • Любими филми
  A man from Nowhere, Sunflower, A company man, Jeon Woo Chi: The taoist wizard, Pirates, Hwa Yi: The monster boy, The beauty Inside

Recent Profile Visitors

5,452 profile views
 1. За мен сериалът е на ниво, ненадминат каст и много добри моменти. Симпатии за Пак Мин Йонг - определено й се получи много добър персонаж. За Ю Сънг Хо няма какво да говоря, просто ненадминат. Нямам думи и за Пак Сунг Унг и Нам Гунг Мин. Във vbox-a ги няма последните два епизода и съм бесен. Но ще се успокоя и ще го карам по-леко. Много доволен. Оценка 9 от 10.
 2. Изгледах го бавно и спокойно. Исках нещо с историческа тематика. Чосон и бла, бла... 5 от 10. Никаква химия между двамата главни, бездарник е този Ши Ху, че дори смешен. Смеех се, какво да правя - толкова опити, че дори до финала си стоеше препариран. Смях. Но пък му отиваше. Въпрос на гледна точка. Главната е 1 идея по-добра. Но пък чак толкова. Всичко останало някак ми се връзваше по-добре. Дори нинджата-роб. Благодаря за превода.
 3. Определено забавен. Повърхностно сериозен, дълбоко пародиен. Адвокатката не ме дразни, дори напротив. Гледам какво прави с лицето, с очите, с походката дори (колкото и да е смешна на моменти). За мен е добра и е в перфектна за персонажа си. Кефят ме тези от "квартала". Гъмжи от образи. Благодаря за превода, приятели! Fighting!
 4. Това бе проектът, който остава в графа "раздвояване". Започнах го заради Им Ши Уан, защото е един от малкото актьори, на които истински симпатизирам - много талантлив. В мен все още остават няколко важни въпроса. Защо трябваше да бъде разстяган до 10 серии? И не можеше ли да се побере в 120 минути в пълнометражна версия? И не би ли се получило само тогава? Трябваше ли И Донг Ук да "изиграе" тази извратена роля (а е невероятно слаб като актьор)? Като цяло този проект има няколко плюса - показва "притихналото чудовище" в нас, асоциалната ни природа - отдалечения квартал в покрайнините на Сеул, р
 5. Имах време да се съсредоточа върху този сериал от доста време (месец) и то на малки порции. И разбрах едно. Първо - сериалите не са за гледане на един дъх. Това е грешка. За да "заживееш" с целия сюжет и героите, си трябва бая време за "напасване". Така се получава идеалния синхрон между зрител и сюжет. Така се оценява по достойство. И така се усеща истинската атмосфера. Та, след всичкото това бих казал със задоволство - много симпатичен сериал и определено идеалната екранна двойка. Никога досега не бях виждал Чи Чанг Ук (в ролята на Че Де Хьон) в толкова добре изпипан комедиен образ. Опреде
 6. Толкова размазан с лиги е този проект, че понякога ми иде просто да се застрелям. Обичам боза. Да пия. Беше мъка с 6 епизода - от любопитство, ама хич не съм впечатлен. Глупав сценарий! Не харесвам и главната актриса - някак ми е пластмасова, въпреки че се опитва да ми прави физиономиики. Та, стоя настрана, пия боза и спирам с това лигавене!
 7. Страхотен! Хуанг Чонг Мин - класа, класа, класа, но и пък И Джонг Дже направо си е роден за "зъл"...Толкова му отиваше. Благодарим за субтитрите! Best!
 8. Никога не съм очаквал, че Чон До Йон ще се превъплъти в образ, който ще се окаже в пълен контраст с моята представа за класата й като актьор. Е, винаги можеш да се изненадаш, особено когато имаш твърде големи "представи"... И все пак, това доказва едно - До Йон е прекрасна - от майка Тереза, ку....та, та до жертвата и т.н. Трябва да гледаш, защото този филм е с един страхотен сценарий, типичен за азиатската култура - всичко е систематизирано, с обърнат финал, няколко гледни точки и неочакван обрат. Колкото интересен, толкова и брутално разкриващ една оределена черта у човека - ненаситната му
 9. Тези, които очакват И Бьонг Хон в ролята на костюмиран бунтар, с влажни очи, кръв под скулите и зареден пистолет, ще бъдат разочаровани. Ето това е пример за добре изпипан сценарий, следователно - получилил се е един прекрасен филм. Цялата картина е социална, но влиза в категория "човешка драма". Обичам такива филми. А този преминава с такава лекота от комедийното в трагичното и обратно през един непроведен разговор между зрителя и отделния герой. За главния актьор Пак Чонг Мин просто нямам думи. Толкова реалистично представен образ, че в някакъв момент си казвах: Не, този човек е много добър.
 10. Не мога да твърдя с категоричност, че това е най-бляскавата роля на Донг Уон. Дори напротив, леко ме отвя с дървеното си присъствие. Вероятно се дължи и на героя му, не знам. Но определено силните роли, които помниш след конеца са героините Lee Jung-hyun и Lee Re (наричам я "малката драйвърка"). Цялата визия на филма ми напомня на прекрасно нарисувана игра. Не мога да отрека, че не ми хареса. Но в съзнанието ми още са двете силни героинии, които споменах по-горе, финалната сцена и онзи влудяващо здрав джип. Искам такъв! Благодаря за превода! Прекрасни сте!
 11. Една объркана история, с добро начало до 10-ата минута и след това "мъка, мъка, мъка". Толкова лошо представяне на главната актриса, че направо не можех да повярвам. Едно наистина голямо разочарование. Ето, пускам и безценна сълза. Бълб. Толкова немощно и калпаво, че просто ми иде да "застрелям сценариста". Винаги има начин. Знаете, пищов патрон.
 12. Честно казано не съм гледал английската версия, но като че ли не бих и го направил. Ще кажа, че предпочитам Ким Хи Ае. И тук е в стихията си - силна, еманципирана, отвъд порядките, обсебена от страховете си, самотна, но силна и независима. Много леко се гледа и съм възхитен. Благодаря за българските субтитри. (applause)
 13. Може би един от малкото качествени сериали за тази година. Благодарим за прекрасната професионална работа на преводачите. Свършили сте чудесна работа. (hearts)
 14. Снощи го гледах около 1.00 в полунощ и смятам, че просто тогава си му дойде реда. Да, бих му дал висока оценка, но определено ще е компромисна. Първо, актьорите ми харесват, за първи път виждам Со Джун в добре облечена "мъжка" роля и това наистина му отива. Харесвам и Ан Сонг Ги - определено беше по-добър в превъплъщението си от Со Джун. У Шик от "Паразит" направи специално участие, което бе на ниво. У До Хуан на места доста преиграваше, но пък е обяснимо - твърде млад, с твърде напудрена мутра, по която от време на време ту се стичаше гел, ту биби крема. Сюжетът на места куца, въпреки че тем
 15. Много се радвам за "Паразит ". Наистина достоен. Гледах церемонията и беше вълнуващо. Беше истински празник, а радостта - голяма. Честито на всеки, който е имал досег с корейската култура по един или друг начин - в моя случай, през кинематографията. Упи!
×
×
 • Create New...