Jump to content

dimbland

V.I.P.
 • Content Count

  202
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

dimbland last won the day on November 17 2018

dimbland had the most liked content!

Community Reputation

75 манджу

About dimbland

 • Rank
  Пълководец
 • Birthday 07/05/1985

Contact Methods

 • Уебсайт
  https://koreabgposter.blogspot.com/

Profile Information

 • Пол
  Male
 • Местожителство
  Бургас
 • Любими сериали
  Cruel city, Signal, Secret Love Affair, Ghost, D-Day, Doctor Stranger, God's Gift - 14 Days
 • Любими филми
  A man from Nowhere, Sunflower, A company man, Jeon Woo Chi: The taoist wizard, Pirates, Hwa Yi: The monster boy, The beauty Inside

Recent Profile Visitors

5,272 profile views
 1. Страхотен! Хуанг Чонг Мин - класа, класа, класа, но и пък И Джонг Дже направо си е роден за "зъл"...Толкова му отиваше. Благодарим за субтитрите! Best!
 2. Никога не съм очаквал, че Чон До Йон ще се превъплъти в образ, който ще се окаже в пълен контраст с моята представа за класата й като актьор. Е, винаги можеш да се изненадаш, особено когато имаш твърде големи "представи"... И все пак, това доказва едно - До Йон е прекрасна - от майка Тереза, ку....та, та до жертвата и т.н. Трябва да гледаш, защото този филм е с един страхотен сценарий, типичен за азиатската култура - всичко е систематизирано, с обърнат финал, няколко гледни точки и неочакван обрат. Колкото интересен, толкова и брутално разкриващ една оределена черта у човека - ненаситната му
 3. Тези, които очакват И Бьонг Хон в ролята на костюмиран бунтар, с влажни очи, кръв под скулите и зареден пистолет, ще бъдат разочаровани. Ето това е пример за добре изпипан сценарий, следователно - получилил се е един прекрасен филм. Цялата картина е социална, но влиза в категория "човешка драма". Обичам такива филми. А този преминава с такава лекота от комедийното в трагичното и обратно през един непроведен разговор между зрителя и отделния герой. За главния актьор Пак Чонг Мин просто нямам думи. Толкова реалистично представен образ, че в някакъв момент си казвах: Не, този човек е много добър.
 4. Не мога да твърдя с категоричност, че това е най-бляскавата роля на Донг Уон. Дори напротив, леко ме отвя с дървеното си присъствие. Вероятно се дължи и на героя му, не знам. Но определено силните роли, които помниш след конеца са героините Lee Jung-hyun и Lee Re (наричам я "малката драйвърка"). Цялата визия на филма ми напомня на прекрасно нарисувана игра. Не мога да отрека, че не ми хареса. Но в съзнанието ми още са двете силни героинии, които споменах по-горе, финалната сцена и онзи влудяващо здрав джип. Искам такъв! Благодаря за превода! Прекрасни сте!
 5. Една объркана история, с добро начало до 10-ата минута и след това "мъка, мъка, мъка". Толкова лошо представяне на главната актриса, че направо не можех да повярвам. Едно наистина голямо разочарование. Ето, пускам и безценна сълза. Бълб. Толкова немощно и калпаво, че просто ми иде да "застрелям сценариста". Винаги има начин. Знаете, пищов патрон.
 6. Честно казано не съм гледал английската версия, но като че ли не бих и го направил. Ще кажа, че предпочитам Ким Хи Ае. И тук е в стихията си - силна, еманципирана, отвъд порядките, обсебена от страховете си, самотна, но силна и независима. Много леко се гледа и съм възхитен. Благодаря за българските субтитри. (applause)
 7. Може би един от малкото качествени сериали за тази година. Благодарим за прекрасната професионална работа на преводачите. Свършили сте чудесна работа. (hearts)
 8. Снощи го гледах около 1.00 в полунощ и смятам, че просто тогава си му дойде реда. Да, бих му дал висока оценка, но определено ще е компромисна. Първо, актьорите ми харесват, за първи път виждам Со Джун в добре облечена "мъжка" роля и това наистина му отива. Харесвам и Ан Сонг Ги - определено беше по-добър в превъплъщението си от Со Джун. У Шик от "Паразит" направи специално участие, което бе на ниво. У До Хуан на места доста преиграваше, но пък е обяснимо - твърде млад, с твърде напудрена мутра, по която от време на време ту се стичаше гел, ту биби крема. Сюжетът на места куца, въпреки че тем
 9. Много се радвам за "Паразит ". Наистина достоен. Гледах церемонията и беше вълнуващо. Беше истински празник, а радостта - голяма. Честито на всеки, който е имал досег с корейската култура по един или друг начин - в моя случай, през кинематографията. Упи!
 10. Харесва ми тематиката на драмата, някак ми е близо, а и актьорския състав е просто на ниво. Нямам думи за Ра Ми Ран, за мен просто много добра! Изгледах 2 епизода, и смело мога да заявя, че този сериал си струва да има превод.
 11. Мен лично ми хареса тематиката в драмата, защото е обяснена по един типично "човешки" начин. Характерно е за човек да обяснява непонятното, скритото и неразгаданото през фантазията и свръхестественото, но залагайки на познатото за човека - природа, митове, легенди. Нищо ново не е казано и тук, но е направо с едно леко намигване към живота, сякаш сценаристките Хонг, до колкото помня, се надсмиват над опитите на човек да "владее" всяко видима и невидима сила. Има нещо симпатично и в този им проект. Интересни епизоди, поне до 6-ти. Впечатлен съм.
 12. Конг Хьо Джин и Канг Ха Нъл... Звучи ми обещаващо. Не съм гледал корейско от бая време, пък да не говорим по време на раждането на малкия. Но сега докато си гука и се смее на Ducktv, аз ще започна с големи очаквания. И второ защото е KBS, все пак там се родиха не малко добри неща пред годините, включителто и падналото шоу "Два дни и една нощ" с Ча Те Хьон, което много харесвах.
 13. Мина и Йо Джин Гу са готина екранна двойка, а за корейска версия - типично в техния стил, няма изненада. Поне е нещо свежо и леко за гледане, не те натоварва. За начало на лятото си е супер.
 14. Rampant Алтернативно заглавие: Outbreak / Rage Оригинално заглавие: Changgwol / 창궐 Държава: Южна Корея Дата на излизане: 25/10/2018 Жанрове: Екшън, исторически, хорър Тема: Бойни изкуства, екшън, зомбита Продължителност: 2 часа Препоръчителна възраст: 15 + Режисьор: Ким Сонг Хун Субтитри: Английски В главните роли: Хьон Бин, Чанг Донг Гон Резюме: Чонг И е принц на Чосон, който обича да се наслаждава на живота чрез удоволствията на плътта, алкохола и хазарта, забравяйки най-важното правило - винаги бъди нащрек. Той е отв
 15. Оригинално заглавие: Byutipul deijeu / 뷰티풀 데이즈 Държава: Южна Корея Дата на излизане: 21/11/2018 Сценарист и режисьор: Жеро Юн Жанр: Драма Теми: Човешка история, реалност, семейство Продължителност: 1 ч. 44 мин. Препоръчителна възраст: 12 + Субтитри: Английски В главните роли: И На Йонг, Чанг Донг Юн, О Гуанг Нок, Со Хьон У Чен Чън е полукореец, който живее в Китай сам с баща си. Майка му е севернокорейка, но и измамница, която ги напуска, за да избяга в Южна Корея. В резултат на това Чен Чън таи дълбока омраза към нея. Четиринаде
×
×
 • Create New...