Jump to content

dido100

Потребители
 • Posts

  2,668
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by dido100

 1. Преди 12 часа, poniy написа:

  Ей начи, човек като прочете коментарите и веднага ще се махне от страницата и ще забрави да гледа сериала 

  Няма нужда от благодарности.

 2. Малко безсмислени спорове. В преводите на английски език не превеждат оппа, нуна, онни и хьонг, просто пишат личните имена. Но при корейците обръщението към някого на лично име е строго регламентирано и затова и този превод не предава точно отношенията между героите. Българските думи батко и кака отговарят точно на корейските думи, но използването им не винаги предава смисловото натоварване, което влагат корейците. Един вариант е да слагат надписи с пояснения успоредно с дублажа. Друг вариант е усложенен превод с много подробно и многословно предаване на смисъла дори и на една дума. 

  • Upvote 2
 3. Преди 2 часа, helyg написа:

  Що пък в спойлер, не издавам нищо от съдържанието на тоз сериал. Той напомня като усещане, но не и като сюжет или събития. На Mouse. Поне на мен.

  А, благодаря, че ме отказа от гледането.

 4. Преди 3 часа, bekata написа:
  Off Topic

  Наксу ще бъде върната в нейното тяло. Как ли ще го направят при условие, че тялото й беше публично изгорено в началото???

   

  Това е фентъзи-не търси смисъл, логигика и здрав разум. Тази уникална тъпотия я превъртах само заради Jung So Min. Сега единствената причина за гледане изчезна.

  • Like 1
 5. преди 5 минути, bond написа:

  Благодаря за коментарите. Това ми е в списъка за гледане. Довършвам един и почвам този.

  Навън вали. Температурите са ниски. Времето е само за романтични сериали. Можеш да го почваш.

  Е, цяло лято слънце и мацки, сега и гларусите да ги повали малко дъжд!:es::lol2:Това съм го сложил на трупчета, ще чакам да кажеш мнение след първите серии.

  • Upvote 1
 6. Преди 2 часа, БиниGD написа:

   

  А като кажат Батко на някой Оппа чувството е неописуемо :896767:

  Преведи Оппа на български език. Батко. Няма как да се предаде смисъла, който влагат корейците в отделните случаи.. 

  • Upvote 1
 7. На 9.08.2022 г. at 13:14, lazeto написа:

  webcomic

   

  На 9.08.2022 г. at 13:14, lazeto написа:

  BTOB

   

  На 9.08.2022 г. at 13:14, lazeto написа:

  (DIA, ex IOI)

   

  На 9.08.2022 г. at 13:14, lazeto написа:

   

  На 9.08.2022 г. at 13:14, lazeto написа:

  The Snow Queen

  Какво още ви трябва, за да ви откаже от гледането на това нещо?

  • Haha 1
 8. Средна работа и то основно заради "спортните" сцени. Ужасно некадърно и дразнещо заснети! И основният проблем на корейските "спортни" сериали-не могат да намерят актьори, които поне малко да приличат на спортисти. Тук ни пробутват някакви уж състезателки по шорттрек с тела като ходещи скелети и никаква следа от мускули по тях! Отврат! В Корея явно нямат интернет, за да намерят някоя снимка на спортистка по шорттрек и да видят какви мускули на краката има! Тук ни пробутват някакви хърби с крака като щеки, които биха умрели от изтощение още на първата обиколка. Истинска спортистка Сравнете я с хърбите от първа серия.

  • Upvote 1
 9. Единственото хубаво нещо в този сериал е, че И Се Йонг си останала жена с нормална фигура, а не се е превърнала в поредния ходещ скелет. Иначе веднага си личи инфантилно-малоумната-лигава същност на уебкомикса. Ниско качество, спокойно може да се пропусне.

  • Thanks 1
 10. Третата сестра е типичното малолетно дебилче. За съжаление и двете й сестри не са много умни. Скука.

  Отказвам се. Толкова е тъпо, че не се трае. Личи си, че го е писала жена.

  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Sad 1
  • Upvote 2
 11. Преди 1 час, gig911 написа:

  Squid Games печели следните 3 категории на наградите Emmy - Outstanding Special Visual Effects in a Single Episode, Outstanding Stunt Performance, и Outstanding Production Design for a Narrative Contemporary Program (One Hour or More).

  Освен това актрисата Lee Yoo Mi печели в категорията Outstanding Guest Actress in a Drama Series. 

  Добре, че не са им дали награди за сценарий и режисура.

  • Haha 1
  • Upvote 1
 12. Преди 2 часа, VesSun написа:

   

  Сериалчето тръгва от 8ми септември по Бтв Лейди от 23:00.
  Макар че отсега тръпна от ужас за дублажа, мисля да му мятам око да си го припомня :)

  Няма такива майстори в пъденето на публика като идиотите от тази кабеларка!:mad2:

  • Haha 2
 13. преди 41 минути, gig911 написа:

  Днес започва.

   

   

  Release Date: September 5, 2022 

  Лазе, оправи началната дата на 5.9.

  Уебкомикс=лоши предчувствия.

  • Upvote 2
 14. преди 21 минути, gig911 написа:

  Тоя сериал голяма комедия. И голяма борба, основно по коридорите на властта.  Голямо мерене на атрибути падаше. Героинята на Lee Sung Kyung голям образ, умирах от смях просто. Гълта лекарства , припада или заспива в операционната. Повдигаше и се като види рана.  Шефа и като каза ,че ако заспи още един път и няма да я пуска в операционната.  Аз си помислих ,че не съм чул правилно. Младежа пък го гонеха някакви дето си искаха парите обратно. И там тяхната местност, голяма касапница бе, винаги имаха свежи пациенти. Новият директор и неговият помощник (който освен интриги да върти, май никого не лекуваше). Събитията се развиваха основно в болницата, май повечето работещи бяха самотници.  Почти нямаше показан личен живот на героите. Някои доктори пришълци от първият сезон бяха останали в болницата , имаше и един непознат доктор със странно хоби. И след толкова борба , болницата успя да стане независима. Та да видим дали ще има трети сезон и какво ще ни покажат в него. 

  Нали ти казах, че е голяма тъпотия.

   

 15. Преди 5 часа, gig911 написа:

  Повече политика(болнична) отколкото медицински сериал. Караници , викания , изясняване на отношения пред колегите и болните???  Просто луда работа. Романтика ,едва загатната. Драма бол. Героинята на Seo Hyun Jin през повечето време беше като муха без глава, не знаеше какво прави.  Освен че красеше сериала, какво друго мога да кажа за нея(добре го красеше). С тая нейна рана на ръката , едва ли някой би я пуснал изобщо в операционната. Или да извършва каквито и да е медицински манипулации. Доктор Kang Dong Joo , с голямо самочувствие, все го играеше примадона. Все някой му виновен. Мухльо общо взето, уж стана доктор за да не бъдат дискриминирани пациентите, а много скоро започна сам да ги дискриминира. И взе да се присламчва към силните за деня.  Докторите много обичаха да размахват юмруци.  И това хирурзи, дето трябва да си пазят ръцете???  Големи майтапи. Тук докторите все имаха рани по лицата и трудно се различаваха от пациентите. Иначе персонала в болницата беше симпатичен. Става за гледане, само дето не е ясно какво точно гледаш. Целият сюжет доста измислен(извънземен доктор забит в треторазрядна болница). 

  Вторият сезон е още по-тъп.

 16. Преди 1 час, Lawandula написа:

  Влязох с нагласа да изчета две страници коментари, а то било Топ 10 по седмици. Ми пишете заглавие ТОП10 барем.:D

  Ами ето ти едно мнение (чуждо, не мое), което показва много от дупките в сериала:

  "Героинята е аутист, който не изпитва някакви особени проблеми с комуникативността, от раз схваща и разбира проблемите на хората, отзивчива е, емпатична, даже се просълзява от прекомерните чувства. Не клони към затвореност и самота. Не страни от прегръдки. Разбира и вниква в хумора! Лесно издържа втренчен поглед, лвсно се влюбва, проявява симпатия от пръв поглед към мъж. Готова е да се съревновава за място под слънцето, прибягвайки до мръсни номера и двуличие. Сама използва двойни стандарти. Тя дори е и изобретателна в мисленето, съдейки по думите на старшия адвокат...ГЕРОИНЯТА НАИСТИНА ЛИ Е АУТИСТ? При всички тези данни е съмнително. Там е друго, при нея няма проблем със затвореността в себе си, тоест аутото.

  Дори и при лек аутизъм в човека се запазва стереотипното мислене и отсъствието на образно мислене."

           Сега и от мен. От "Добрия доктор" насам не бяха правили толкова лигав и нагласено-розов сериал. Някой вярва ли, че в Корея някоя юридическа фирма ще наеме аутист? Дори и да стане такова чудо, някой вярва ли, че този човек ще бъде допуснат до пряка работа по дела, разпити на свидетели и, особено, участие в съдебния процес в съдебната зала? Поне 5 години ще рови само в документи, ще върши канцеларска работа и ще прави кафета, без да се обажда. Единсвеният й досег със съдебната зала ще е когато носи чантите на старшите адвокати и най-много да и разрешат да седи в публиката. Немислимо е да я допуснат да води дело, камо ли да прекъсва и да прави забележки на председателя на съда! Не и в Корея! Колко корейци биха се доверили на адвокат-аутист? Ето за това е и необходима измислената, в буквален и преносен смисъл, "юридическа" фирма с още по-измислените адвокати. За да се изпълни партийната повеля за "включването".

   

  преди 8 минути, gig911 написа:

  в цял свят го харесват.

  Не е вярно.

  преди 8 минути, gig911 написа:

  Нетфликс

  е гаранция за лошо качество и партийни поръчки за "включване". Те и затова са пред фалит.

  • Thanks 1
 17. Преди 4 часа, gig911 написа:

  Прекрасен сериал. Свърши перфектно, не знам защо мислят да правят втори сезон, само ще развалят впечатлението. Вярно е, че може много неща да се развият, ама дали има смисъл? За мен е може би най-добрият сериал тази година. Този образ на Park Eun Bin трудно ще се забрави, постави летвата много високо. 

  Ако това им е "високата летва" на корейските сериали, нищо чудно защо вече дори боклуците се смятат за качество. За щастие годината още не е свършила.

×
×
 • Create New...