Jump to content

dido100

Потребители
 • Posts

  2,645
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by dido100

 1. Ами ето ти едно мнение (чуждо, не мое), което показва много от дупките в сериала: "Героинята е аутист, който не изпитва някакви особени проблеми с комуникативността, от раз схваща и разбира проблемите на хората, отзивчива е, емпатична, даже се просълзява от прекомерните чувства. Не клони към затвореност и самота. Не страни от прегръдки. Разбира и вниква в хумора! Лесно издържа втренчен поглед, лвсно се влюбва, проявява симпатия от пръв поглед към мъж. Готова е да се съревновава за място под слънцето, прибягвайки до мръсни номера и двуличие. Сама използва двойни стандарти. Тя дори е и изобретателна в мисленето, съдейки по думите на старшия адвокат...ГЕРОИНЯТА НАИСТИНА ЛИ Е АУТИСТ? При всички тези данни е съмнително. Там е друго, при нея няма проблем със затвореността в себе си, тоест аутото. Дори и при лек аутизъм в човека се запазва стереотипното мислене и отсъствието на образно мислене." Сега и от мен. От "Добрия доктор" насам не бяха правили толкова лигав и нагласено-розов сериал. Някой вярва ли, че в Корея някоя юридическа фирма ще наеме аутист? Дори и да стане такова чудо, някой вярва ли, че този човек ще бъде допуснат до пряка работа по дела, разпити на свидетели и, особено, участие в съдебния процес в съдебната зала? Поне 5 години ще рови само в документи, ще върши канцеларска работа и ще прави кафета, без да се обажда. Единсвеният й досег със съдебната зала ще е когато носи чантите на старшите адвокати и най-много да и разрешат да седи в публиката. Немислимо е да я допуснат да води дело, камо ли да прекъсва и да прави забележки на председателя на съда! Не и в Корея! Колко корейци биха се доверили на адвокат-аутист? Ето за това е и необходима измислената, в буквален и преносен смисъл, "юридическа" фирма с още по-измислените адвокати. За да се изпълни партийната повеля за "включването". Не е вярно. е гаранция за лошо качество и партийни поръчки за "включване". Те и затова са пред фалит.
 2. Ако това им е "високата летва" на корейските сериали, нищо чудно защо вече дори боклуците се смятат за качество. За щастие годината още не е свършила.
 3. Виждаш кои са сценарист и режисьор, поглеждаш кой играе-тук никакви баяния и леене на куршуми не помагат.
 4. Първите две изречения са оборени от следващите пет. Хубав сериал, който е толкова скучен, че те приспива? Прекрасно определение за тази тъпотия.
 5. Такаааа. Jung Byoung-Gil направи великолепния The Villainess с Ким Ок Бин и затова очаквах нещо подобно. Отново великолепна операторска работа и добри актьори. Но! Ако The Villainess беше преправка на "Никита" и имаше някакъв смислен сюжет, то тук просто има някаква не особено обмислена история с всевъзможни клишета от различни жанрове и филми (здравейте, Бате Арни и Индиана!), а фантасмагориите минават всякаква мярка и в един момент престанах да възприемам филма сериозно. А и специалните ефекти не бяха с особено високо качество, което допълнително разваля впечатлението. 123 минути са прекалено много.
 6. Втората част е безсмислена и малоумна.
 7. С кифлата няма такива.
 8. Викаш, на създателите на сериала не им провървяло-слаби актьори, тъпи зрители, та се наложило да използват анимация, за да ги разберем.
 9. Изгледах първа серия. Заспах на втора. Трета няма да има.
 10. Първа серия с превод на английски език.
 11. Но си забравил нещото от ГГ: "Kwon Yuri като Don-Se-Ra". Няма спасение от тия!!
 12. Бях се наканил да пиша надълго и нашироко за това нещо, но за лигави, захаросани и нагласени сериали като този не си залужава. А и явно мерилото за качествена актьорска игра се е счупило, щом приличното (но нищо повече) изпълнение на Пак Ън Бин се струва на някои като върхово актьорско постижение. Лично мен то ме дразни и не предизвиква никакви чувства- технически добре, но студено. А и какво да очаквате от сериал, отговарящ на партийната повеля и неслучайно пуснат в #DisabilityPrideMonth! Както писах и по-горе-не всеки може да направи "Рейнман". А още по-малко да го изиграе.
 13. Последните 5-6 серии ми припомниха защо толкова мразя азиатското фентъзи.
 14. Тоест, тези, които не са го гледали, не са интелигентни?
 15. Нищо интересно. А ако съдим по сегашния сериал, ще са с посредствено качество.
×
×
 • Create New...