Jump to content

Alfons

Потребители
  • Мнения

    610
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Alfons

  1. Alfons

    Търся...

    Здравейте, търся "Кафка на плажа" на Мураками в epub формат. Ще съм много благодарен, ако на някой му се намира.
  2. Alfons

    Tag (2015)

    Опитал се е Соно, хем да направи един феминистки филм, хем да е доволна и мъжката част от обществото. Сигурно трябваше да видя някои от предните филми от поредицата или поне да се запозная с мангата, та края да не ми се видя толкова нелеп. За тези 85 минути се отдели прекалено много време за сеч, потни гимназистки и лесбо намеци за наслада на отаку феновете (затвърди ми се впечатлението, че и Соно е такъв). Заложени са наистина много идеи зад тези гор сцени и абсурдизми (нямаше да е филм на Соно, ако не бе така), но сякаш седят недоразвити в ъгъла за сметка на бруталията...и мигат като диоди, а аджеба, някой да ги открие. Същото се получи и с Why Don't You Play in Hell?
  3. Alfons

    ONE OK ROCK

    Предходните два-три сингъла ми бяха еднотипни (но не и лоши, разбира се), ала това парче е по-разчупено и радва още от първото прослушване. Клипът е зле режисиран, някъде му куца концепцията (като във всеки един от по-новите им "американски", залагащи на визия), но аз рядко ги гледам, така че не ми е някакъв минус. Ще видим в крайна сметка, какво ще се получи с албума, но предвид последните два, летвата е вдигната много високо. Надявам се да извадят късмет на запад"", ако ли не, поне да се завърнат наистина към по-старото си звучене ( Колко ли, пък да е старо?! За мен периода 2010-2013 им е епик., а ей го, къде беше). Макар че от друга страна, трябва да се признае, че 35xxxv бе невероятно силен албум, без слабо парче, което е страхотна рядкост. За момента промяната им носи успех, парчетата продължват да са си така добри, та в крайна сметка, няма за какво да се оплаквам. Единствено се надявам да не се получи, като при Girugamesh, които също избягаха от същността си в преследване на по-високи цели, това им изигра лоша шега и в крайна сметка, след едно не особено успешно турне, те се разделиха.
  4. ACCA 13-ku Kansatsu-ka, единствено ми се откроява... и то заради режисьора, който в последно време е хитов. Студиото си е надеждно, така че тук може да се получи нещи приятно. Ще хвърля едно око и на Little Witch Academia. Помня че гледах ОВА преди време и ми се стори свежо. Ексорзистът е с нов екип, така че положението е на везна, но бих му дал шанс, първия сезон ми допадна. Lupin the IIIrd: Chikemuri no Ishikawa Goemon ще се гледа задължително...и това изчерпва зимния сезон.
  5. Цялата работа с тези лайкове ми е безсмислена. Бих сметнал за добре единствено, да речем, един "колегиален вот" (до еди-колко си минуса), който ще е в състояние автоматично да изтрие нечия тема, която по някакъв начин нарушава правилата... или нечии пост избягал от добрия тон, прост спам или разни други своеволия, което ще намали работата на модераторите в тази посока. Твърдо За съм за нововъведения, но какво има да мерим с тези лайкове?
  6. По едно време режисьорът, като че ли спря да се интересува от логиката и се получи един миш-маш. Като че ли се е опитал да си завърши филма, навсяка цена, така както си е решил той, пък дупките по сюжета са му били последна грижа. Жалко, като история филмът имаше потенциал. Можеше да се задълбочи повече в парадоксите причинени от промените в събитията, а не толкова повърхностно да се мине покрай тях, че да има повечко време за мелодраматизми и банален екшън.
  7. Нямам добри впечатления от АХИ, единственото, което ми харесва в него е кастът и трансформацията на всеки актьор в следващия сезон. Всеки път коренно различни, до толкова, че е трудно да повярваш, че са те. Сезон 1 - Изтърпях 3-4 епизода. Скучновато и досадно. Сезон 2 - Ако не бъркам историята се развиваше в някаква лудница. Тук имаше интрига, допадна ми, но поради някоя и друга причина и този сезон го зарязах на 3-4 епизод. Сезон 3 - Вещици, глупости...Ненавиждам подобни хорър сюжети и дори не го и започнах. Сезон 4 - Този сезон го изгледах, трудно, ала успях. Да си призная имаше добри моменти, но като цяло не останах впечатлен, пък камоли да ме стреснат с нещо. Напомни ми Carnivàle на HBO, един сериал, който днес щеше да си е спечелил култов статус, ако не бе спрян след втория сезон. Може би най-голямата грешка в историята на HBO. Но както и да е..само ми напомни. Сезон 5 - И този изгледан. Благодарение на първокласната актьорска игра и на нищо друго. На места пълна простотия. Гага е страхотна в ролята, невероятно, но факт. Изключително потапяне в ролята, не очаквах от нея. На кратко и без ангажираност, това са ми впечатленията от сериала. Всеки сезон в опита си да бъде, все по-оригинален, зрелищен и изпълнен с всевъзможни "хорър" простотии...достига дъното. Мисля, че скоро ще му теглят чертата. Може би за момента го спясява единствено това, че сезоните не са свързани и рейтингът им зависи що-годе от добрите идеи за следващ сезон...ала те се изпаряват стремглаво.
  8. На мен ми напомни Вим Вендърс и неговият "Криле на желанието" с тези похвати на камерата, както и на филмите на Рой Андерсън, пък с тези странични истории, примери много. Като идея обаче са съвсем различни, разбира се. Хареса ми това заснемане, идеино е някакси...пък за времето си, сигурно е било и нещо модерно и иновативно, ала като знам, каква класика е филмът, очаквах далеч повече. Основната история протече предсказуемо, а в повечето от страничните, не открих нищо. Нямаше я дълбочината в темата, която очаквах. Някакси лековато протекоха нещата (затова може би и някои го взимат за комедия). Все пак е приятен филм, особено с тази актьорска палитра.
  9. И аз така. Има си ги глупостите, ама като идея е наистина нещо по-различно от страна на корейците. При успех, най-вероятно ще видим и други подобни идеи идващи от Япония. Доколкото разбрах е по японска манга...или нещо от сорта. Han Hyo Joo ми е прекалено ръкомахаща за момента и сцените с нейно участие ме изнервят. Ама я харесвам, ще и свикна. Сук ми е ОК. Няма какво да го коментирам толкоз. Интересно ми е предвид цензурата в корейската телевизия, (на която съм се нагледал) как са позволили толкова свободно да изпозастрелят цяло семейство, включително деца?! Странно ми се видя. Да съм честен това привлече вниманието ми, та и догледах епизода. Засега мистерията е единственото, което държи вниманието ми и ще пробвам с още 2-3 епизода. Този убиец ми се вижда ясен за момента (макар че усещам намеци и в друга посока), но ми е интересно, как ще го завъртят, че да пасне логически.
  10. Ким Ги Док, веднага ми изникна. Bad guy или Time, отдавна съм ги гледал, не помня. Кадърът май наистина е от Going by the book. Не е като да не съм я гледал тази загадка, ама чак сега забелязвам ,че тези хора, наистина са боси. И съдейки от сюжета на филма, кадърът е от сцената в която извеждат заложниците.
  11. Колоритни персонажи са всички, някои се развиват в малко по-късен етап с напредването на сезоните, като Карл и Деби. Ала със сигурност след няколко епизода ще ти допадне цялото семейство Галахър, та чак до съседите им. Някои сезони са по-драматични, други предимно комедийни, като самия хумор е доста черен и не се съобразяват много с табутата. На мен това ми допада, ама дали на всички ще е така, не гарантирам.
  12. Почвай Shameless и изобщо не го мисли. Glee е пълна простотия.
  13. Сезонът приключва чудесно. От една страна има завършеност, отдруга пък има вратички за още по-добър втори сезон.
  14. Не е страшен, по-скоро е мистерия с елементи на фантастика. Главните герои, дори са деца, така че е и за по-младата аудитория. Както казах напомня " То" на Кинг, намирам намеци и за няколко други негови произведения (по скоро, като атмосфера, а не чак толкова сюжетно). Действието се развива през 80-те, което е хубаво, поне за мен. Уинона Райдър е в една от водещите роли и за момента се справя отлично. Като за два изгледани епизода имам добро впечатление, поддържа ми интереса без да блести с нещо особено.
  15. Хвърлих днес едно око на Stranger Things на Нетфликс. Първия епизод ми допадна, напомня ми творби на Стивън Кинг в духа на 80-те. Нещо между E.T и It. Приятно начало, макар и с липса на някаква оригиналност. Едва ли ще се и развие кой знае колко в тази посока, но за сега бива.
  16. Може би щеше да е по-добре ако бях видял двучасовата версия. Многото излишни сцени не ми се понравиха. Определено за сценарий, в който липсва всякаква оригиналност тези три часа са изключително много. Претенциозен филм без никакво покритие. Още по-лошото е че нахвърляха десетки герои, а в крайна сметка никой не се разви по никакъв начин. Хронологичното лъкатушене на историята, също повлия зле на цялостния филм, накъса го и разхвърли, а динамиката (поне при мен) съвсем се изгуби. Постният край, пък преля чашата. Не че съм очаквал, някоя касапница или 10-15 минутни тупаници (самия филм видимо показа, че ще се цели съвсем другаде), но при продукция с такава продължителност, трябва все пак накрая да се даде нещо на зрителя, а не толкова предвидимо да протекат нещата. Все пак нито е първия корейски филм на подобна тематика, нито ще е последния. Актьорската игра и монтажът са големия плюс, ала лично за мен прекалено много се разчиташе на Бьонг Хон, сцените с негово участие бяха конструирани така, че да изпъква и да са запомнящи се. Повечето за сметка на останалите водещи актьори. В предходните му култови филми това се случваше привидно от само себе си, но тук си личеше режисурата. Съдейки от филмологията на режисьора, това е филмът, в който са му отпуснали бюджет, свобода и топ актьори... и той е решил да се надскочи. Неуспешно, ала Камен Калев. Това че зрителите са му напълнили кината не ме изненадва, те в Корея отдавна му отпуснаха края и се задоволяват с малко. Дори да им предложиш айдъл във вихъра на кариерата си и те ще затичат към касите. Така че тук и един Бьонг Хон е достатъчен, особено след като се е върнал от визита в Америка. Последните реплики бяха интересни, да. Напомниха ми тези в "Левиатан" на Звягинцев.
  17. Цели три епизода издържах на Wayward pines и му теглих една... Изгледах "Троновете", обещах да коментирам последните пет епизода, но гледам, че сте затворили темата и май така е най-добре. Ще си го спестя. Все пак ще кажа, че епизод 9 е постижение, на което могат да завидят много продукции от големия екран. Напълниха ми душицата. Като цяло останах доволен от сезона, въпреки "дразнещо наивните" сцени и моменти, които ми се открояваха в първите няколко епизода. Ала какво да се прави, такъв човек съм, хващам се за дребните работи. Та да не задълбавам, драскам тук за съвсем друго нещо...и то се казва House of Cards. Излапах първия сезон за точно 2 дни и вече дълбая по втория. Страхотна работа са сътворили създателите на този сериал. А Кевин Спейси е просто феноменален. Няма такъв актьор. Залепяте за екрана и хрупаш и хрупаш серия след серия, където привидно не се случва, почти нищо. Интриги, обрати, ярки многопластови герои и чудесна режисура... точно мой тип сериал. Друг голям плюс е че (както и при ГоТ) никой водещ актьор не е застрахован, че героя му ще изкара до края (изключвайки Спейси, разбира се ). Ето една пленяваща заигравка с зрителя. Още едно чудесно решение от страна на екипа.
  18. Абе човече, говоря за 5 епизода ти ми говориш за целия сериал. Колко пъти трябва да го повторя? Десет, двайсет? Говоря за Мисандей, ти ми говориш за Мелисандра?! Е, как да комуникирам с теб? Виждам, че просто искаш да се заяждаш. Все ми е тая, няма и да те чета. С здраве.
  19. Аз сериали НЕ превъртам. Още по малко да гледам през пръсти, след като чета последната книга успоредно със сезона и внимавам с всеки детаил. Жегна ме, но ще го преживея. Или дропвам директно или продължавам с хорото докрай. Точно преди два дена съм ги изчел главите с обучението на Аря и да ми говориш, че най-важното в тях е бил боя с тояга...?! Да, за сценаристите може и да е бил, защото ще им отнеме най-малко време да го реализират, но да е бил по-важен от убийството на лихваря, " трите въпроса на Жакен", отровата, която изпива всеки ден и още десетки неща, които ми идват на ум през тези месеци обучение, е смешно. Процесът да се превърне в "никоя", нито започна със слепотата й, нито завърши с нея, още по малко с някакъв си бой с пръчка, който я научи единствено да си служи по-добре с останалите сетива. Ала това, можеше да я научи и Сирио Форел. Нищо по-различно. Мен не ме интересува, каква актриса е била Кларк, достатъчно съм я гледал 5 сезона за да си направя изводите. Говоря конкретно за тези 4 епизода от сезон 6, които съм изгледал. Ясно ми е че сигурно сте изгледали вече всички и сте ги и повторили. Мен не ме интересува. Коментирам единствено този период от време между началото на епизод 1 и края на епизод 4. А там Кларк бе тотално засенчена, дори и от една Мисандей, която се появява тук-таме с по някоя реплика. Все му е тая на някой, как ще реагирам затворен в хамбар, но в случая говорим за дотраки. Хора с друга култура и ценности. Гордеещи се със сила и мъжество и да оставят една жена да ги прави за смях и да кърни достойнството им с няколко пиперливи коментара? Ще я оставят и ще тръгнат да се спасяват през вратите? Хора, които не се боят от смъртта? Хора, за които е гордо да умрат в битка? Наистина ли? И то в техния дом? Това, което трябваше да се случи е да скочат и да отсекат главата на Денерис, та стой та гледай, преди да се сетят за вратата. Ала знаем, че няма как да стане. Все пак всичко трябва да се прешие така сюжетно, че да спечели 100 хиляди дотрака за своята кауза...което е ОК, но проблемът е в това, че начинът, по който се случват тези неща е повече от незадоволителен. Направо е наивен. Отбиване на номера. Точно в тези последни сцени си пролича, че екипа на сериала по го интересува визуалната част на нещата за сметка на драматургията. Казват си: "хей, чакай за какво да губим екранно време да обесняваме, кое, как, защо и кога, след като тези зажаднели зрители, вече са изчели, каквото има да се чете в романите на Мартин. За какво да губим излишно време, все пак разполагаме с 50 минути, ще пуснем един лаф повече от Тирион Ланистър, малко повечко гръд от Денерис, все пак за това ги обича публиката...за сметка на еди-какво си." Не виждам, къде съм заявил, че ще спра сериала, защото до момента сезона не е покрил очакванията ми, та да си слагам грях на душата?! Единственото, което твърдя със сигурност, е че трябва малко да се кротнете с хвалебствията, защото не се препокриват с видяното. Разбира се, ако искате много да видите нещо, все ще го видите., както явно се и случва. Може би проблемът ми не е с многото гледане през пръсти, а в многото гледане на малки детайли, които някои пропускат насочили внимание в горящите дотраки и визуалните достойнства на няколко дракона. А това, кой е прост и кой не ...на базата на гледането на GoT... е нещо, което не си заслужава и коментирането. Ще драсна нещо и за останалите няколко епизода, като намеря време да ги изгледам, едва ли ви грее, след като вече сте "излапали" сезона, но спокойно може, пък да ме скастрите. Явно съм отявлен хейтър за някои, щом съм дръзнал да принизявам този драматичен шедьовър. :/ Епизод 5. Прекрасен епизод, това искам да виждам от сериала. Сцените с Бран от най-безцелни във първите епизоди, сега мощно експлодираха, като финалната сцена с Ходор е може би една от най-силните в целия сериал. Великолепно режисирана и емоционнално наситена. Аря също най-сетне получи подобаващо екранно време, за съжаление повечето от което бе разтеглено в глупости. За момента епизодите с участието на Тирион и Джейм, все още са най-слаби за мен, като от втория не съм видял нищо запомнящо се, освен да се влачи покорно зад Церсей. Безличен до болка. Разочароващо, впредвид голямата роля, която играеше в предните сезони, някои от тях дори изнесе на гърба си.
  20. Изгледах първите 4 епизода и с всеки следващ, все повече взе да ми доскучава. Голяма истерия около този сезон, ала за сега е под средното ниво. Отпуснаха му края сценаристите. Мащабни сцени, пищни декори, красиви локации, ала самите сцени, като зашити с бели конци. Преходът от герои на герои, за около две-три минути, също е изключително дразнещ. А това постоянно засичане на герои с герои е като във второразряден филм. Явно е достатъчно да влезеш в гората и да засечеш Санса Старк или пък да се разходиш сред 100 хиляди дотраки и да се натресеш на Денерис. Аря за 4 епизода се появи за не повече от 3-4 екранни минути и с това свърши обучението й (?!). Е, как да й повярва човек, че вече е "никоя" ...и то като единственото, което се случваше бе да я налагат с тоягата. Изключително жалко, защото едни от най-силните глави от книгата бяха именно тези през които протичаше обучението й. Сцените с Денерис и дотраките - пълна простотия. Особено края на 4 епизод. Да гледаш 10 дотраки, (че и халове) да бягат, като мишки от някакви си пламъци, вместо да се нахвърлят върху нея бе абсолютен цирк. Емилия Кларк е под всякакава критика, освен да гледа, акто пън и да се ежи...никаква актьорска игра не показва. Просто си личи, че не си дава зор. Същото се отнася за съжаление и за Тирион. Насявам се да живне в следващите няколко епизоди, защото до момента не върши нищо, освен да плямпа няколко глупави лафчета ала д-р Хаус. Сцената му с драконите бе пълен булшит. Сякаш гледах филмче на Дисни. По най-елементарния начин, пък се и отърваха от цял куп герои. Сцената със смъртта на Бейлон на мостта...ужас. Смъртта на Рууз Болтън...двоен ужас. Принцът на Дорн? Без коментар. Стъписващо зле режисирани сцени, като се има предвид реномето на сериала. Явно, така се получава, като работиш с толкова герои и трябва да ги пъхнеш в 50 минутен епизод. Това, че съвсем избягаха от книгите за сега го търпя. Малко по-трудно ми е, че премахват цели герои, но и това ще се преживее.
  21. Добре ме зарибихте и за двата сериала, ала не съм си догледал последния сезон на Банши( както и този на Shameless ) . А за сезона на "Троновете" не ми се отваря и дума. Спойлват ме от всички стани, но все още показвам твърда воля... кога ще му дойде реда, не знам. Outkast си е осигурил и втори сезон, доколкото четох, някъде. "Проповедникът", пък тепърва ще изкрейзва, съдейки по комикса, така че тепърва ще събират фен маса. Не съм им гледал рейтингите за тези първи няколко епизода, но очаквам подновение с поне 2-3 сезона и за двата.
  22. Някой започнал ли е вече с "Проповедникът" и " Outcast"? Гледам, че пилотните им серии са се появили вече. Това са двата сериала, на които явно ще дам шанс, като се понатрупат няколко епизода. Материали за "Проповедникът" от доста влезе следя, но днес научих, че вече е започнал. Очаквах го по-късно през месеца. Outcast що-годе е подобен, като сюжет и също ми привлече вниманието.
  23. Alfons

    Търся...

    Ето тук я има дискографията на Vamps до 2010-та. По новите им неща също би трябвало да ги има в сайта. При липса на регистрация, теглиш през магнитния, поне при мен се получава.
  24. Аз сериала го следя единствено заради Аря и Тирион, които са ми любими персонажи и от книгата. Затова, честно казано и не ми пука особено, как ще го подкарат с екранизацията. Дори и да задълбаят в съвсем нова посока, далеч от книгите, за мен е добре. Изобщо не се влияя. А Мартин е такъв "ненормалник", че няма да се учудя, ако пази в някой сейф и книга 7, която да види свят след смъртта му, само и само да "дразни" феновете на поредицата.
×
×
  • Създай нов...