Jump to content

lidia7

Потребители
 • Content Count

  328
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 тофу

About lidia7

 • Rank
  Пълководец
 • Birthday February 14

Profile Information

 • Пол
  Female

Recent Profile Visitors

852 profile views
 1. Здравей. Бих искала да попитам защо точно си се насочила към Япония? Ако имаш силна мотивация и наистина искаш да учиш и работиш в Япония, моят съвет е да отидеш в посолството и да потърсиш информация. Там имат списъци с университети, специалности, и т.н. Има университети, които предлагат стипендии от Япония. Трябва детайлно проучване. Японистика в Япония е трудно за чужденци от гледна точка за намиране на работа там. Но има много, много други интересни специалности. Ако си си набелязала университети, можеш да напишеш емайл до тях и да ги попиташ за допълнителни условия, входни изпити и прочие. Няма да ти в лесно, но стига човек да иска няма невъзможни неща. При някой завършили в Япония им се отдава шанса и късмета да си намерят работа. Не е задължително да имаш JLPT, но е препоръчително в някой компании. Относно фондацията, бройките които отпускат са много ограничени. Смятам, че е по-трудно да вземеш стипендия от България, отколкото сама да си търсиш университет. Също така съм съгласна с по-горните коментари. Действителността е по-различна от нашите представи. Поздрави.
 2. За сега върви добре! И актьорите са в добър синхрон. Дано всичко се запази до финала, че напоследък доста драми се поизтъркаха от към сюжет.
 3. Уха!!! Сериалчето е много свежо! Съвсем случайно ми попадна. Имаше много забавни моменти. Стува си гледането. За кастинга да не коментираме.
 4. Супер сериалче!!! Много ми допадна! За два дни изгледах всичките епизоди. Приятно гледане на всички!
 5. Този сериал е номер 1. И аз да се наредя с останалите желаещи за втори сезон, макар че ми се струва мираж.
 6. Много хубав сериал. Но аз съм за Тайванската версия от 2008!
 7. Жестока драма!!! Изгледах ги всички серии на един дъх. Всъщност има логика в цялата история. Колкото и да се връща времето, колкото и да се опитват да поправят и променят нещата и случващото се, в крайна сметка най-важна е вътрешната промяна. Приятно гледане на всички!
 8. И на мен филма ми хареса, актьорите бяха добре подбрани, нямаше преиграване. Музиката малко на моменти ми се струваше като в Американски училищен сериал, но като се замисля не знам каква би било подходяща. Общо взето като цяло съм доволна. :)
 9. За мен този сериал е една от най-добрите драми, която съм гледала. Понякога си го пускам, за да си припомня какви страхотни драми са правили преди и какви сладникави бози има сега. Райн има невероятно присъствие, Шин Мин А е много голяма сладурана, изобщо много добре им се е получило. Мога да кажа, че това си е чиста сто процентова драма, която напълно се вписва в жанра. Според мен ролята на Райн е една от най-добрите му тук. Това е моето мнение. Приятно гледане на всички!
 10. И аз да се включа със закъснение...Сериалчето е много хубаво, Барон и Мегън са страхотна двойка! Имах обаче по-големи очаквания, тоест между тях връзката да бъде по-динамична. Много силни и любими моменти са на покрива, когато той се опитваше да я спаси, с мотора и финалната сцена в хотела.
 11. Аз съм доволна от сериала. Интересно се е получило. Ji Chang Wook просто е идеален за тази роля. Има нещо много харизматично в него и с изключителна лекота се справи с ролята си. Бравос на момчето и целият екип.
 12. Много силен сериал. Според мен един от най-добрите до момента за сезона. Макар и да е до 5 епизод. 5 епизод много силен! Изключителен сюжет изигран и изживян от актьорите великолепно. Останалото оставам без коментар и за зрителите.
 13. Голяма зарибявка! Сериалчето започна много добре! Актьорите са страхотни, класата си е класа! Много силни моменти в първи и втори епизод! За сега този сериал ми е фаворит, стига да не се обърка нещо. Но историята е много завладяваща и според мен така ще бъде до край!
 14. Много жалко! Истината е, че нямам предства какво се случва в Южна Корея в момента, и само от разни статии и клюкарски издания съм осведомена, но манията по външният вид е очебийна! Всички каравици ми се струват като изкуствени кукли, които могат аха, аха да се счупят всеки момент или да им падне някоя част. Разбира се, че има и естествено красиви, но трудно различими. Тъй като това е тема за Корейската мания, ще коментирам само нея. От сериалите личи на 100% тази лаченост. Стемежът за блестящ вид и лъскавина може да те ослепи! Истината, обаче е, че и аз макар и да не одобрявам тази мания, продължавам да гледам корейски сериали, актъори и актриси. Харесвам корейска музика. Имам и любимци (може би естествени, надявам се). От всяко нещо може да се намери и отсее хубавото нали?
 15. Много добър и истински! Всеки търси по нещо, което му липсва и иска да го накара да се чувства щастлив! Независимо къде и как. Това е доста сложа тема и няма как да бъде описана тук от мен. Освен това и филмът отразява донаякъде истинската действителност в Япония, взаимоотношенията между хората и начина по които те се опитват да намерят човект до себе си. За доста според мен този филм, може би е неразбираем, тъй като ние, поне в България, сме много далеч от този вид сближаване или начин на търсене, дали половинка, дали нещо друго. Благодаря за темата и за това, че повече хора ще имат възможност да се докоснат до субкултурата и истинският, неподправен японски живот.
×
×
 • Create New...