Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/28/2016 in Posts

 1. 22 points
 2. 22 points
  Здравейте, Аз съм една от малкото баби в този форум, та затова след близо 4 години, откакто ви чета, реших да се регистрирам.Казвам се Мариана и живея в София. Пенсионерка на 64 години.Имам двама сина и една внучка на 4 години. Как започна всичко-допреди 4 години гледах основно испански сериали.И в един момент, когато нямаше какво да гледам, попаднах на тема „Препоръчайте ми сериал“(мисля, че беше в бг мама).В няколко поста се споменаваше корейски сериал и аз както много други в началото си викам-тия пък корейски, но реших да го погледна и...ясно е какво се случи-сериали, филми, език(от 2 години посещавам уроците по корейски в Корейския кът на Столична библиотека), музика, кухня, история и всичко свързано с Корея.Вече съм изгледала повече от 200 сериала(само корейски) и около 60 филма(основно корейски и няколко японски и китайски).Влиянието на корейското кино и музика върху мен беше направо удивително-изчезнаха всички депресивни мисли, които има човек, когато се пенсионира и загуби част от социалните си контакти. Та в този смисъл много съм благодарна, че ви има, а също и на преводачите, защото аз гледам само с български и руски субтитри. Много бях щастлива, че успях да отида на концерта на FT ISLAND в Будапеща 2017г, защото ми беше любимата група(жалко, че така се получи при тях).Имам около 300 песни(обичам корейските балади) на стария ми телефон, който използвам като mp3-ка и където и да ходя съм със слушалките.На младежите сигурно им е странно да видят някаква бабичка със слушалки на ушите, но не ми пука.Та това е моята история на любовта ми към корейското.И накрая да благодаря още веднъж, че ви има!
 3. 22 points
  След дълги часове на планиране и тестване новата версия на форума е вече онлайн. Беше наложително да се направи, защото старата версия вече не се поддържа от създателите. Има промени както по отношение на функционалност, така и във външния вид. Предстои излизане на нова подверсия лятото, която ще добави още допълнителни функции като бутони с различни реакции например. Не гарантирам, че всичко ново ще допадне на всички, но нямаме особен избор и трябва да се адаптираме. Има налични три теми за изглед, които можете да смените от менюто най-долу с име ТЕМА. Раздел Субтитри, който беше в сайта, сега е интегриран модул към форума и ще намерите линк към него в основното меню. Всички файлове от преди са прехвърлени, като са запазени имената и категориите, както този, който ги е качил. Ще се наложи преводачите и редакторите, които ще продължат да качват субтитри, да минат през период на обучение как точно да го правят, за което ще пусна тема в подфорум Субтитри. Скоро ще пуснем и обновения вид на сайта, необходими са само още малко поправки. Ако имате въпроси или забележки, пишете тук и ще се опитаме да разрешим проблемите.
 4. 21 points
  TOGETHER WITH ME (2017) Тайланд BL романс Епизоди: 13 Превод: niran Прогрес: E01 - E13 - 100% Корн и Нок са приятели от детство. Неочаквано отношенията им се усложняват след една нощ, прекарана заедно. Ще успеят ли да запазят приятелството си или пък ще станат по-близки един към друг?
 5. 21 points
  Скъпи съфорумци и гости на сайта Истърн Спирит, Имаме нужда от вашата помощ! Необходими са ни средства за хостинг на форума на професионален сървър с по-добри параметри. През последните месеци посещенията и трафика към Истърн Спирит са се увеличили, /няма как да не поздравя тук преводачите ни, които неуморно и бързо действат по задачките си - Чудни сте!/ По-голямата натовареност налага и съответно по-голяма такса, която да плащаме към доставчика ни. Всеки от вас може да дари малка сума като израз на добра воля и желание, за да просъществува Истърн Спирит възможно най-дълго. С вашата подкрепа ще бъдем способни да продължим да осигуряваме място за дискусии по любимите ни теми и да ви предоставяме всички наши субтитри на едно място. Ако всички регистрирани дарят по дребната сума от 1 лв и сме готови за повече от няколко години напред. Същото е дори половината от вас отделят само по 2 лв. Ако решите да помогнете, може да го направите по следните начини: - чрез Пейпал - чрез Skrill - по банкова сметка - - лично да оставите вашето дарение на някоя от форумните ни сбирки /скоро ще има такава в София на 15 декември/ Благодарим ви от сърце за неоценимата подкрепа! За въпроси и подробности, можете да пишете тук или във Фейсбук.
 6. 20 points
  Love Designer (Love Advanced Customization) (2020) Китай романтичен Епизоди 45х47 Превод: Е01-33. GFotaku и mrnkaloto 100% Благодарим на помощниците! E34. niran 100% E35. snowmoon 100% Е36-37. mrnkaloto 100% Е38-39. GFotaku 100% Е40. HikariDu 100% E41. GFotaku 100% Е42. snowmoon 100% Е43-45. mrnkaloto 100%
 7. 17 points
  Честит празник на целия екип Бъдете здрави, усмихнати и много щастливи Не спирайте да ни радвате, с това което правите, но не забравяйте, че то трябва да ви носи само положителни емоции, както магията на изтока Пожелавам на всеки един от вас да постигне всяка своя мечта свързана с Азия Страхотни сте и благодаря, че ви има Наздраве за още много по 12 !
 8. 17 points
  "Напоследък жена ми започна да настоява да я придружавам в нейните пътешествия до супермаркета. За нещастие, като повечето мъже, аз намирам пазаруването за скучно и предпочитам в магазините да влизам и излизам веднага. Съответно, за мое нещастие, съпругата ми е като повечето жени, обича бавно да разглежда всичко и ми оставя безкрайно много време, което трябва да оползотворя по някакъв начин... Вчера, скъпата ми жена получи следното писмо от местния супермаркет. "Уважаема госпожо, През изминалите шест месеца, Вашият съпруг предизвикваше доста голямо объркване в нашия магазин. Не можем да толерираме неговото поведение и сме принудени да забраним Вашите посещения при нас. Нашите оплаквания от Вашия съпруг са описани по-долу и документирани от камерите за видео наблюдение. 15 юни: Той взе 24 кутии презервативи и пускаше по една в количките на различни хора без те да забележат. 2 юли: В отдела за домашни потреби е настроил алармите на всички часовници да звънят през интервал от 5 минути. 7 юли: Направил е пътека от доматен сос по пода, водеща до дамската тоалетна. 15 август: Разпънал е една от палатките в къмпинг отдела, след което е събрал децата на пазаруващите и им е казал, че ще ги покани вътре ако си донесат възглавници и одеяла от отдела за спални принадлежности. Двадесет деца са изпълнили това. 4 септември: Гледал е право в охранителната камера и я е използвал като огледало докато си бърка в носа. 10 септември: Докато е разглеждал пушките в ловно-рибарския отдел е попитал продавача, къде може да намери антидепресанти. 2 октомври: Скрил се е в един гардероб и когато клиенти са го отворили е викал „Вземете мен! Вземете мен!“ 5 октомври: Взел е кутия презервативи и е попитал касиерката, къде се намира пробната... И на края, но не на последно място: 7 октомври: Влязъл е в пробната, затворил е вратата и след малко извикал силно: „По дяволите, тук няма тоалетна хартия!!!“ Една от продавачките е припаднала..."
 9. 17 points
  Откраднато от другия ми любим форум В последните дни най-голямата ми забава е с гурме рубриката на Дневник. Явно в партньорство с "Метро", активно промотират някаква книга за "съвременна българска кухня"(кавичките не са случайни). Рецептите вътре са...абе аналог на най-изчанчените модни ревюта, Master Chef пред тях е като скара-бира павилионче на селска автогара. Най-забавното обаче е микро-общността, която се е зародила в коментарите отдолу с явната цел да троли рецептите. Хора, които по цял ден се дърлят за политически теми, тук сякаш са се обединили в едно и има невероятни попадения. И от други случайни статии:
 10. 17 points
  Lawless Lawyer (무법 변호사) Страна: Южна Корея Също така известен като: Moobeob Byeonhosa Период на излъчване: 12 май 2018 – 1 юли 2018 Време на излъчване: Събота - Неделя 21:00 Жанр: Право, Трилър Канал: tvN Епизоди: 16 Режисьор: Kim Jin Min (Time of Dog and Wolf; The Liar and His Lover; Marriage Contract; Pride and Prejudice) Сценарист: Yoon Hyun Ho (Confidential Assignment; Remember - War of the Son) Субтитри: Английски Участват: Lee Joon Ki като Bong Sang Pil – Lee Ro Woon като Bong Sang Pil (young) Seo Ye Ji като Ha Jae Yi Lee Hye Young като Cha Moon Sook Choi Min Soo като Ahn Oh Joo Yum Hye Ran като Nam Soon Ja Shin Eun Jung като Choi Jin Ae Ahn Nae Sang като Choi Dae Woong Lee Han Wie като Ha Ki Ho Lee Dae Yeon като Woo Hyung Man Cha Jung Won като Kang Yeon Hee Jeon Jin Ki като Go In Doo Резюме: “Lawless Lawyer” разказва историята на бивш гангстер, превърнал се в адвокат, който първоначално ползва юмруците си пред закона, но постепенно се превръща в истински адвокат, използващ закона като свое оръжие и рискуващ живота си, за да се бори срещу неконтролираната власт. Бонг Санг Пил (Lee Joon Ki) е бивш гангстер, превърнал се в адвокат, който използва закона така, както ползва собствените си юмруци. Станал свидетел на смъртта на майка си като дете, Бонг Санг Пил е обзет от болка и гняв, приемайки отмъщението за смъртта ѝ като “единствена цел в живота си” и “абсолютна мисия”. Постоянно прескача от ролята на насилник, който се възползва от беззаконието, до адвокат, който преследва справедливостта. В същото време Дже И (Seo Ye Ji) е буйна адвокатка, която още от дете има високо самочувствие, че е силна и умна. Първоначално работи в съда, но след това се мести в адвокатската кантора на Бонг Санг Пил. Съдружието с него разтърсва из основи нейните вярвания… Свали с български субтитри Онлайн с български субтитри С английски и български субтитри С руски субтитри + OST
 11. 17 points
  ТОП 10 на японските сериали (дорами) ПРЕПОРЪЧАНИ ОТ UKIO / Класирани са по години и са повече от 10, защото Юкио смята, че никой не заслужава да отпадне / 2008 1. Last Friends - история за истинското приятелство и перипетите в живота на четирима души, които живеят в къща под наем. 2. Ryusei no kizuna - човешка драма с криминални елементи, която проследява живота на три сирачета, след като родителите им са убити. 3. Rookies - спортна дорама за силата на човешкия дух. Песента къма заглавието, "Чудо", влиза в книгата на Гинес за най-продаван дигитален сингъл. 2009 1. Jin - историческа дорама, съчетаваща по уникален начин лекарски елементи и научна фантастика. 2. BOSS - крими комедия от най-висока класа. 3. Love Shuffle - една от най-очарователните романтични комедии, правени през последното десетилетие в Япония 2010 1. Keizoku 2: SPEC - мистерия, крими и научна фантастика в едно. Най-фантастичната поредица за последното десетилетие. Тази драма преобръща представите за телевизионно кино. Идеите й имат допирни точки с Матрицата и X-man, само че тук е включен важният фактор - реализмът. 2. Freeter, Ie wo Kao - човешка драма за живота 3. Q10 - ученическа поредица с научнофантастични елементи, в която главната роля е поверена на човек-робот. 2011 1.Kaseifu no Mita - човешка драма, мистерия, семейно заглавие, което задължително трябва да се види!Лентата се сдоби с един от на-високите рейтинги в последно време. 2. Suzuki Sensei - най-силните ученически дорами, създавани някога, с брилянтен сценарий и достоверно изградени характери, показани реалистично на екрана. Освен образователният аспект на историята, тук е обърнато сериозно внимание на социалното обучение на учениците. Те реално откриват грешките си, учат се от тях и се изграждат като личности. Лентата изважда на повърхността много съвременни проблеми, които има японското общество, но които можем да отнесем и към западното такова. 3. Don Quixote - приказка за съвременния Дон Кихот - една необикновена история, разказана в нашата реалност. Поуките се крият зад всеки ъгъл. Моралните ценности се разкриват по най-оригинален начин. 2012 1. DxTOWN - поредица от 6 сегмента на шестима големи японски режисьори (вкл. Шинджи Аояма, Юкико Мишима и Шиота Акихико), посветена на талантите от Д-бойс. Сюжетните линии в историите представят младите хора в съвременния свят. Всеки сегмент е изпипан до съвършенство, благодарение на изобретателността на режисьорите и великолепната актьорска игра. Рядко се срещат толкова реалистични дорами, които да въздействат на зрителя, без да залагат на комерсиалното. 2. Shokuzai (криминална мини-дорама с психологически привкус на реж. Кийоши Куросава) 3. Koukou nyuushi - реалистична училищна драма, показваща какво представлява гимназиалният изпит в Япония. 2013 1.Kazoku Game - Шо Сакурай в ролята на семеен учител, който преобръща живота на четири заблудени души. 2.Tada's Do-It-All House - инди дорама за двама души, които имат фирма за всякакви странни поръчки. Уникат, който показва реалността, примесена с невероятно чувство за хумор. 3. Karamazov no Kyoudai - първата японска адаптация на романа "Братя Карамазови". 4. Legal High 2 (най-стилната адвокатска комедия, правена някога) 5. Hanzawa Naoki -една от най-убедителните човешки драми от последните години 2014 /много силна година за японските дорами/ 1.Naso no Tenkousei - много силна мистерия, сериозно обмислена продукция с отлични изпълнения и уникални кадри 2. Mozu - Изключително вълнуваща поредица, задължителна за гледане! Освен чудесният сценарий и актьорска игра, лентата може да се похвали с удивителна цветова феерия, запомнящи се светлини, невероятни звукови ефекти, използване на различни ъгли на снимане от страна на камерата. Новаторска във всяко едно отношение. 3.The Long Goodbye - отлична мини-адаптация по "Дългото сбогуване" на Р. Чандлър с участието на Асано Таданобу. 4. Border - Шун Огури с куршум в главата в една от най-започнящите се крими поредици. 2015 1.Dakara Koya - човешка, семейна драма 2.Akagi - адаптация по спортна манга с невероятен реализъм и изпълнения 3. Okashi no ie - човешка драма в инди стил, с тънък хумор 2016 1. Dias Police -истинска криминална инди продукция, показваща реалността такава, каквато е. Лентата набляга на съвременните проблеми в човешкото общество. 2.Juuhan Shuttai - дорамата обръща внмание на хората, които стоят зад процеса по редактирането, принтенето и разпространението на мангите 3. A Restaurant With Many Problems (Пригответе се за невероятни вкусотии.) - Този път познатата тема е подплътена с доста по-интересен сюжет, много герои, показани изчерпателно на екрана) 2017 1.Rikuoh - човешка драма с бизнес елементи. Вдъхновяваща! Дава ти криле и сили да осъществиш мечтите си. Чудесна е за депресирани състояния. 2.Haha ni Naru - фокусът тук пада върху семейството и по-специално - върху отношенията между майки и деца 3. Crisis - Чудесна крими дорама със съвременна визия и японски привкус, промотирана дори в Европа.
 12. 17 points
  Ivanjelina и при мен има граница на бруталността във филмите, която мога да изтърпя. На Lee Joon Gi гледах всички филми и сериали без „Престъпни намерения“. Гледах и клипове. Много хубаво танцува Отдавна се каня да рисувам, днес реших да пробвам нещо като монохромната живопис за основател на която се счита Уан Уей, китайския поет (художник, философ, музикант...), чиито стихове Уанг Со изпрати на главната героиня и тя ги преписваше. Естествено, не стана изобщо като монохромната живопис, но пък беше приятно да пробвам на направя фан-арт на една от любимите ми сцени от „Moon Lovers“.
 13. 16 points
  Държава: Южна Корея Жанр: Романс, Семеен Канал: tvN Режисьор: Kim Won Seok (Signal) Епизоди: 16 ФОРУМНА ТЕМА Превод: kandala Прогрес:
 14. 16 points
  Здравейте от доста години, има моменти, в които "ми идва музата" да рисувам. Правя го изцяло за удоволствие, а вдъхновението ми е почерпано в повечето случаи от филми, сериали, някоя запомняща се главна роля, дадена емоция, която ми е "дала" нечия история от малкия екран. Имам някакви познания по рисуване и живопис, но мисля че в изкуството не би трябвало да има правила, а всеки трябва да намери своя стил и най-вече да му доставя удоволствие Напоследък съм по-ентусиазирана да пробвам различни неща (цветни моливи, сухи пастели, въглен, креда, акварел) , но основно си драскам с графитни моливи. За жалост изкуството си изисква време. Има много Звезди, които ме вдъхновяват и искам да са ми муза ама ... време, време няма За присъстващите тук, които обичат да разглеждат различни арт творби, не са много, но ви представям някои мои рисунки на аниме и портрети от периода, в който съм на "азиатска вълна"
 15. 16 points
  Беше късно снощи, но днес от рано сюрпризирам Е01 и
 16. 16 points
  Ще се възползвам от момента за да благодаря на екипа. На всички бивши и настоящи членове от администраторите и модераторите, на всички преводачи за огромният труд и ентусиазъм, който 12 години поддържа форума жив. Благодаря Ви . Едва ли съзнавам колко труд полагате - знам , че е много. Често подлагаме нервите ви на изпитание, създаваме и излишна работа, а рядко се сещаме, че без вас форума не би съществувал! Повечето от нас си имат кътче във форума, където се чувстват у дома . Искрено се надявам това да продължава дълги години . Благодаря . Честит рожден ден
 17. 16 points
  Аз съм в шок и още не мога да повярвам. Оскар 2020. Най-добър оригинален сценарий Най-добър чуждестранен филм Най-добър режисьор Най-добър филм Да, сгреших и се радвам да го призная. (Само вие може да разберете колко съм щастлива за корейското кино. То спечели сърцето ми много отдавна и се радвам, че света най-сетне обърна поглед към него.)
 18. 16 points
  Едно огромно благодаря на всички отзовали се! Заради увеличената сума за хостинга се бяхме притеснили доста какви мерки ще се наложи да предприемем за ограничаване достъпността на форума. Справихме се с подкрепата на хората със щедри сърца - Angel,Snezhana,Stela, Maria,Slav, Ellie, Vesselina,Diana D., Milen,Zdravka, Diana A.,Tanya, Ekaterina,Marieta,Mariya, Petar, Martin, Емилия,Галена,Анна,Румяна,Мария А.,Десислава, Милена,Анна,Димитрина, Мария Д.,Динка, Мария В., Димитър,Светлана,Антоанета, Katya, Любомир, Вера,Николай, Захарин,Сабина, Петя,Виолета,Надежда, Венцислав, Антония, Костадин,Людмила, Йорданка, tikitoliq,Tonet_KA,lazeto,Lady of the lake,naia,RGDragon, Snowmoon,Mrnkaloto, kandala,helyg,speedy86,cucyta,merisa,ForEverRain,baomao,t_lozeva, papurche,Катя Х. и Здравка, към които изпращам нашата признателност! Благодарение на вас ще успеем да подсигурим работата на форума за близо 2 години . Ще възстановим и чат функцията, която беше спряна преди време заради увеличено натоварване. Надяваме се всички вие и всички останали наши потребители да усетите и положителния ефект от новите условия - по-бързо зареждане на сайта и по-добра работа. Събраната с ваша помощ сума е в размер на 1483 лв, 126.58 EUR , 62.11 USD и 10 GBR. За всички, които се интересуват, таксата за хостинга е 980 лв. Благодаря още веднъж на всички за подкрепата и помощта по събирането на средствата! Весели и топли коледни празници! П.С.Някои от вас дадоха добрата идея да има постоянна тема за дарения, която ще създам допълнително.
 19. 16 points
  Драги фенове. След кратко “съвещание” с член от преводаческия екип, стигнахме до взаимно съгласие, да поема превода изцяло. Започвам работа по сериала, но с малка уговорка с вас. Не мога да обещая, че субтитрите ще са готови на следващия ден, но ще правя всичко възможно да получавате два епизода всяка седмица. Надявам се, че ще проявите търпение и ще се радвам, ако работата ми ви хареса.
 20. 16 points
  Топ 10 тюрлюгювеч азиатски сериали ПРЕПОРЪЧАНО ОТ speedy 10. Modern farmer (Корея) - за любителите на силните пародии. Абсолютно щур, ненормален, шарен, див и безотговорен сериал, в който няма ама никаква поука! 100% смях, безумие и идиоти на кило. 9. Black&white (Тайван) - забавен, трогателен, динамичен, откачен и с великолепен актьорски състав и диалози. Любов, екшън, съспенс и страхотен броманс - какво да му искаме повече? 8. Love recipe (Тайланд) - шантава комедия с абсурдни ситуации, страхотна игра и истинска фурия в главната женска роля. За любителите на тайско има и сочен вътрешнозаводски хумор. Предизвиква смях години след гледането. 7. The good doctor (Корея) - отличен! Невероятно съчетание от сценарий, режисура и актьорско майсторство. Великолепна роля на Джу Уон. Неслучайно дори американския римейк направи бум на световния екран. ТРЯБВА да се гледа! 6. I remember you (Корея) - железен актьорски екип, интересен сценарий и капка мистерия на финала. (Психопати от всички страни - обединявайте се!) 5. Border (Япония) - ювелирен, хирургически точен портрет на човешката душа, отрезвяващ поглед върху вечната борба между добро и зло и един зрял и плашещо убедителен Огури Шун. 4. Pride (Япония) - емоционален, неочакван, завладяващ Кимура Такуя и въплъщение на разкоша в лицето на Такеучи Юко. Разтапяща история за гордост, надежда, страхове и една изцеляваща любов. 3. Karamazov no kyoudai (Япония) - шедьовър! Един от най-добрите примери за тънкото майсторство на японеца да разголи човешката душа. Великолепен подбор на... всичко. Актьори, музика, оператори, режисура - истинско съвършенство. 2. Bara no nai hanaya (Япония) - стоплящ, утешаващ, умиляващ,. Изцерява сърцето и връща вярата в човечеството. Със сигурност ще ви накара да се обадите на близките си. 1. Mars (Тайван) - еталон. Не просто сериал, а житейски прелом. Вдъхновение за живот. Идеал. Бонуси: Сериозно, нужно ли е изрично да споменавам Reply (всичките сезони), School 2013 (и не само) И Wise prison life?
 21. 16 points
  Модния ТОП 10 - сериалите с най-впечатляващ стил ПРЕПОРЪЧАНО ОТ Katomova Мода, мода и корейска мода, както го могат само в корейска драма. Да, ще си поговорим за корейската мода, но тази която виждаме в корейските драми. Не мога да не намеся това число 10 години форум Eastern Spirit - 10 години от модата в нашите любими корейски драми. И започваме! Hwayuki / A KoreanOdyssey 2017-2018 Наскоро приключилият романтично-фентъзи сериал изпъкваше с много палта, кожа и фентъзи. Да, близо 20 епизода си избирах палто. А сега се връщам в 2016! Оказа се, че има много интересни предложения в тази година, започвайки от Shopping King Louie, мисля че всички сме съгласни с това, че този сериал, беше чиста реклама два пъти по 1 час цели 8 седмици. Забавлявахме се и май се научихме как да пазаруваме като крале. Годината започна ударно за любителите на романса, в който има забъркана и военна доза от Descendants of the Sun. Изчистени цветове, униформи и един много мелодичен саундтрак. Една любовна история на фона на море, слънце и Сеул. И така през лятото се отправяме към есента, която идва с The legend of the Blue sea. Тук нашата Кака JunJiHyun и Lee MinHo, ако ме питате, си направиха едно ревю. Не бяха тоалети, не бяха локации за снимки. Но нека да не бъдем голословни и да се подкрепим с малко снимков материал за размисъл и въздишка Всичко е наред? Разбира се! ОК! Краят на 2016 беше наистина силен, едно име - Goblin. Един сериал, за който всеки е казал по нещо и то е вярно, но тук ще преминем към модата, и то каква мода. От хубав сценарий ли да се отделиш, дрехи ли да следиш, нямаше забележки. Нашите джентълмени на ниво, дамите също не им отстъпваха. Бромансът също беше на ниво. ( Мисля да изгледам още един път драмата .) Отварям 2015 и се замислих коя ли драма изпъкваше със стил? Mask. Влюбих се в гласът на SooAe, мек, топъл, завладяващ. Дрехите стилни, изчистени, с доза подчертаващи аксесоари. Заповядайте! И следва 2014, хм, имаше добри попадения, но аз избрах Hotel King. Lee DongWook и Lee DaHae. Наследницата на хотела сменяше по три тоалета на епизод. Няма да коментирам марки, не са по джоба ни  но пък бяха приятна изненада. Мисля да напиша само Звездната 2013, знам че всички сте се досетили кой е безспорният, единственият фаворит. Ще оставя снимките да говоря за себе си, аз искам само роклята в зелено. Звезди…. И от звездната сцена отиваме в Тайната градина, годината е 2010. Хьон Бин и Ха Джи Уон. Най-лъскавият спортен екип на света, който стана тотален хит в Корея (според мен само там ). И така през годините стигнахме до 2009 и Boys Over Flowers. Тук за мода бих поспорила, но пък не мога да не споделя единодушно обявената за грозна рокля на KooHyeSun, роклята наречена „хамбургер“. Без снимков материал, но препоръчвам да се изгледат: A Gentleman’sDignity (2012), BadGuy (2010), Bride of theWaterGod (2017), ComeBackMister (2016), It'sOkay, That'sLove (2014), JealousyIncarnate (2016), OhMyVenus (2015), SheWasPretty (2015), SuspiciousPartner (2017), TheHeirs (2013), TheMaster'sSun (2013), W-TwoWorlds (2016), TheGreatestLove (2011).
 22. 16 points
  Топ 10 на корейските филми ПРЕПОРЪЧАНИ ОТ ina79 2008 1. The Chaser, жанр: психологически трилър - Неслучайно корейците са всепризнати майстори на трилъра. Филм, базиран на истинската история за сериен убиец, чиито жертви са млади жени. 2. Rough Cut, жанр: екшън, криминален, драма - Препоръчвам го заради гениалната идея да заснемеш филм, в който да пресъздадеш атмосферата, царяща на една снимачна площадка. В комплект с това, да разголиш душите на актьорите, които играят актьори. Канг Джи Хуан и Со Джи Соп се справиха повече от добре с поверените им роли. 3. A Frozen Flower, жанр: исторически - Филм за драматичната съдба на двама влюбени мъже (крал и неговия телохранител) и жената, която застава между тях. 2009 1. Castaway on The Moon, жанр: драма, комедия - Филм за вярата, за волята, за осъзнаването, за радостите от малките неща. Филм за това как понякога потъвайки в реката на отчаянието, изплуваме на острова на надеждата. 2. Mother, жанр: трилър - Колко силна е майчината любов? Каква цена е готова да плати, колко далеч е готова да стигне, за да оневини душевно болния си син, обвинен в убийство? 3. Searching For The Elephant, жанр: трилър, психология, мистерия - Откачено уникален филм. Филм за трима мъже, привидно постигнали всичко в живота, но вътрешно опустошени и борещи се със зависимостите си. 2010 1. The Man From Nowhere, жанр: екшън, трилър - На пръв поглед стандартен трилър, с много насилие и кръв. Дяволски добър, но стандартен. Това, което го прави уникален, е тихото, но толкова наситено актьорско присъствие на Уон Бин, което направо те помита. 2. Harmony, жанр: драма - Филмът проследява съдбите на няколко жени, осъдени за различни престъпления и излежаващи присъдите си в женския затвор Чонг-джо. Въпреки мрачното си ежедневие, те решават да направят хор, който да ги сплоти и да им помогне по-лесно да понасят затворничеството си. Филм, който ме накара да се люшкам между отчаянието и надеждата, и в крайна сметка ми донесе утеха и хармония. 3. Hello Ghost, жанр: драма, комедия - Много мило филмче, което деликатно и с усмивка ни напомня за скъпи за нас хора, които са си отишли от този свят. 4. The Yellow Sea, жанр: екшън, трилър, криминален - Филмът разказва история, която е толкова мрачна и безмилостна, че те кара да се съмняваш в добрата природа на човека. По-скоро се убеждаваш, че хората се задвижват от разрушителни инстинкти, които раждат единствено хаос и страдание. Суров, брутален реализъм, който те залива и дави до края на филма. И въпреки това, един от най-добрите филми за същата година. 2011 1. Always, жанр: драма - "Завинаги" най-любимият. Филм за любовта - отдадена, опрощаваща, търсеща, намираща. Такава, за която, вярвам, всяка жена мечтае. 2. Punch, жанр: драма, училищен - Не толкова познато заглавие, но много добър филм, в който успешно си партнират двама от любимите ми актьори - ветеранът Ким Юн Сок (The Chaser, The Yellow Sea) и изкушението Ю А Ин (Six Flying Dragons, Veteran). Именно след този филм изгрява звездата на младия талант и кариерата му тръгва стремглаво нагоре, като го превръща в един от най-търсените и скъпо платени актьори в Корея. 3. Chilling Romance, жанр: романтична комедия с хорър елементи. Много време му се точих на този филм заради участието на невероятната Сон Йе Джин, но си казвах „какъв ще да е тоя антагонизъм - хем да се смееш, хем да ти е страшно“. Но ето че може - и се смях... много, и притварях очи от страх, и неусетно филмът ме увлече в своята магия и приех всичките му странности. 2012 1. Masquerade, жанр: исторически - Този филм го гледах на кино и ефектът беше смазващ. Сценография, музика, костюми, история, играта на актьорите - всичко те оставя без дъх и притихнал. Още един проект, в който И Бьонг Хон доказва, че е актьор от друг свят, с други възможности. 2. My P.S. Partner, жанр: комедия, романтика, даже малко еротика - Най-сладко-секси филмчето, което съм гледала. Това е. Друга причина няма. 3. Pieta, жанр: драма, мистерия - Все още не мога да определя дали този човек (Ким Ки Дук) е гений или луд? Ами аз... фактът, че съм гледала този филм повече от веднъж, прави ли ме луда? Но това е положението - филмът е някакъв вид мазохистично удоволствие, подсилено от присъствието на Lee Jung Jin. 2013 1. Way Back Home, жанр: драма - Много тежка история, която ми напомни за случая с българските медицински сестри в Либия. И още веднъж се убеждавам, че е почти невъзможно да се пребориш с дебилната бюрократична система, където и по света да се намираш, особено ако си беден. Имаше си и поговорка: "Ситият на гладния не вярва". Филмът ме развълнува и едновременно - разгневи. Давам си сметка и защо понякога бедните търсят лично отмъщение - просто защото не притежават власт и пари, които да им купят правосъдие и справедливост. 2. My Paparotti, жанр: драма, музикален - Филм, който обрисува постигането на една мечта - превръщането на едно талантливо и бедно момче в гениален музикант. И огромната роля на учителя, ментора, който му подава ръка и го подкрепя по пътя на успеха. 3. My Little Hero, жанр: драма, мюзикъл - Много трогателен и вълнуващ филм. Иска ми се повече хора да го видят, защото наистина си заслужава. А за феновете на мюзикълите, мисля, че е задължителен. Изключителна актьорска игра и изпълнения на децата актьори. Бяха просто възхитителни. А Ким Ре Уон, както се и очаква, е шеметен актьор и рядко има колебания в играта си. 2014 1. A Hard Day, жанр: екшън, трилър, комедия - Ако мислите, че сте карък и нямате късмет, гледайте филма и пак си помислете. В този динамичен екшън, детектив Сон Гу има наистина скапан ден и всичко, което може да се обърка, се обърква. 2. Kundo: Age of The Rampant жанр: екшън, исторически - 1859г. Последни дни на Чосонската династия. Дни, в които алчността и жестокостта на богатите носят бедност и смърт за бедните. В тези размирни времена група бандити, наричащи себе си Кундо, се изправят срещу тиранията, като заграбват от богатите и хранят бедните. Но за един човек от клана Кундо тази борба е и кърваво отмъщение срещу аристократа, отнел живота на неговото семейство. Много як филм, който изправя един срещу друг двама титани: Ха Джонг У и Канг Донг Уон. 2015 1. Salute D`Amour, жанр: драма, комедия - Много сантиментален и затрогващ филм. Един от най-хубавите, които съм гледала някога. 2. The Beauty Inside, жанр: драма - Филм за вътрешната красота, която трябва, но ни е все по-трудно да откриваме в човека срещу нас. Красотата, която е достатъчна, за да ни кара да летим. 3. The Throne, жанр: исторически - Изключителен филм, който проследява сложните взаимоотношения между баща и син - крал Йонгджо и принц Садо, довели до една от най-позорните сцени в корейската история - трагичната смърт на принца. 2016 1. Train to Busan, жанр: ужаси, трилър, зомби - Причината ли? Адреналин, адреналин и пак адреналин! 2. The Handmaiden, жанр: еротичен трилър, драма - победител в категория чуждоезичен филм на Британските филмови награди. Интригуващ филм с неочаквани обрати в драматичната нишка, завладяваща визия, изискана атмосфера, истинско пиршество за сетивата. 3. Like for Likes, жанр: драма, комедия - Не е шедьовър, но е много позитивен филм. Стана ми едно такова хубаво, спокойно и топло на душата, докато го гледах. 2017 1. The King, жанр: драма, политика - Филм, който ни показва, че светът се ръководи от жестоки и брутални закони, подчинени на алчността и безмерната амбиция за власт. Всеки решава дали е готов да плати цената и понася последствията за решенията си. 2. New Trial, жанр: драма - Филмът се основава на реални събития, случили се на 10 август 2000 година, когато таксиметров шофьор е убит в колата си, а за убийството е обвинен и осъден 15-годишен младеж, след като от него насилствено са изтръгнати самопризнания. Разглежда наболели въпроси за редица пропуски (често умишлени), допускани в работата на съдебната и изпълнителната власт.
 23. 16 points
  ТОП 10 на корейските сериали ПРЕПОРЪЧАНИ ОТ dido100 1. Chuno (2010). Първото място безспорно е за съвършения корейски сериал. И не само в раздела „исторически“. Великолепен сценарий, отлична режисура, величествен OST, велики актьори – всичко това те залепя за екрана и след поседните надписи разбираш, че си видял един ненадминат и до днес образец за съвършенство. 2. Secret Garden (2010) Второ място за другия ненадминат образец в корейските сериали. Ето така трябва да се правят романтичните сериали! Любов, драма, комедия, фентъзи, смях, сълзи и много, много радост, които не ти позволяват да мръднеш от екрана, докато не видиш как ще свърши всичко. 3. Signal (2016) и 4. Secret Forest (2017) Тези два сериала върнаха вярата ми в способността на корейците да правят криминални сериали. Сценарий, режисура, актьори, музика – тук е събрано само най-доброто! Те са толкова отличителни като качество от останалата сива и скучна купчина, че след тяхното гледане новите предложения ти се струват скучни и банални. 5. IRIS (2009) Ето го и следващия шедьовър и следващия (уви, все още недостижим) образец за това как трябва да се правят екшън-сериали. Струва ли си да обяснявам ЗАЩО този сериал е велик? 6. My Husband Got a Family (2012) Да, колкото и странно да звучи за някои многосерийните семейни уикенд драми също си имат място в такава класация и именно посоченият сериал е съвършения образец за качество в този жанр. Отличен сценарий, компетентна режисура, великолепни актьори (някои, от които именно след този сериал станаха звезди) – всичко това носи огромно удоволствие и радост от гледането. 7. God's Quiz Season 1, 2, 3 и 4 Великолепна криминална поредица, незаслужено пренебрегвана от нашите зрители. Интресно и напрегнато действие, отлични актьори – чак да не повярва човек, че е правен от корейци. 8. Reply – всички сезони Най-добрата поредица сред корейските сериали! Отличен сценарий, вдъхновена режисура, жизнени истории и великолепни актьори, които не те оставят безучастен нито за секунда, заставяйки те да се смееш и плачеш. Залужават си всяка минута от времето ви. 9. Yoo Na's Street (2014) Може да е неочаквано за мнозина, но това е един от скритите и незаслужено пренебрегвани шедьоври, които JTBC вади веднъж на 3-4 години. По начина на представяне на сюжета и героите, като сценарий и режисура този сериал е по-скоро японски, отколкото корейски. В смисъл, че тук ги няма досадните корейски клишета в действието и персонажите, а схемата на развитие следва добрите японски традиции. Просто не е за вярване, че и корейците могат да напраят нещо толкова смислено и издържано като качество. Няма никакви до болка познати изхвърляния и пълнежи, 15 минутни музикални паузи и 20 минутни ретроспекции. Историята се разказва стегнато, плавно и логично. Драмата присъства, но това не е абсурдната, сълзлива и сополива корейска драма, Всичко тук е нормално и просто, човешко и трогващо. Ако сте се изненадали приятно и ви е харесал Just Between Lovers (2017-2018), то този сериал тук е два пъти по-дълъг и два пъти по-добър като качество! 10. Alone in Love (2006) Това е един от десетте най-добри корейски сериала, които съм гледал. Нормален, правдив, човечен разказ за обикновени хора, търсещи щастието. Тук няма добри и лоши герои, а само хора, които страдат и се радват, търсейки щастието по свой начин. Те често грешат по своя път, лутат се търсейки светлина в тунела, срещат се и се разделят, стараейки се да бъдат добри и да открият точния човек за себе си. И всичко това е поднесено без сълзливи мелодрами, истерии и празни приказки. Бавно, спокойно развитие на сюжета, почти без скрита реклама и никакви айдъли и певачки!!!!! И великолепни актьори!
 24. 15 points
  Честит празник на всички нас! Благодаря от сърце на екипа и на всички членове на форума. Създадохте едно семейство и вече толкова години се грижите за него. Благодаря на преводачите, страхотни сте, момичета. Благодаря на всички, които пишете тук и споделяте своето мнение. Благодаря на тези, които създават и поддържат темите живи. Благодаря ви за добрите мигови, които имам с вас.
 25. 15 points
  Честит Рожден Ден на любимият ми форум! Благодаря на създателите, екипа и всички съфорумци, и настоящи и бивши, че ме накарахте да се почувствам добре на това място. Дано да ви има дълги години, за да има къде да се "срещат" хора, които харесват и се интересуват от Азия и нейната култура.
 26. 15 points
  Честит празник на целия екип и от мен.Дано всеки от вас сбъдне всяка своя съкровена мечта даже да не е свързана със Азия.Пожелавам ви да посетите всяко кътче по света и да се докоснете до всяка различна култура и ценност .Бъдете живи и здрави и не спирайте да ни радвате,но от време на време си почивайте и винаги бъдете усмихнати и жизнерадостни.Златни сте и благодаря ,че ви имаНаздраве
 27. 15 points
  Този път ние изненадахме снега: два дена преди да завали затворихме пътищата...
 28. 15 points
  Здравейте, За тази тема се светнах наскоро, когато един от потребителите се представи Викам си: Пак съм пропуснала нещо Тук съм от година и половина и напоследък съм по-активна, за това реших, че е уважително и аз да се представя. За форума научих от сестра ми, с която сме близначки и тя също е тук: Vanchela. Казвам се Димитрина (Диди, Дими) и интересът ми към всичко азиатско се появи преди 3 години, след като ми беше писнало от американските продукции и ми се гледаше нещо различно. Започнах с анимета, след което преминах на японски филми, после на корейско и за сега основно гледам корейско. Гледам различни жанрове, според настроението и вътрешното желание От изгледаното до сега, любими са ми Goblin, Just Between Lovers, Moon Lovers, Defendant, Memory, Chief Kim, Signal.... има и още.. май са много Освен любовта ми към всичко азиатско (храна, музика, филми..), обичам да рисувам, да слушам музика, да карам колело, да се разхождам, да пътувам, да ходя на театър, на Stand-up comedy, да играя семейни игри. Ходя на народни танци. Обичам много котки, за жалост нямам такава. Покрай анимето Your Lie in April, осъзнах колко е красива класическата музика. Прослушах Бах, Шопен, Крайслер, но разбира се си слушам и к-поп, ииии к-рок , харесвам звуците на китара, пиано, цигулка. Рисуването ми е хоби, като корейските драми, или май по скоро корейците, събуждат музата в мен Подкрепям призивът за по-активно изказване на мнение и коментиране във форумът. Макар и все още да съм леко притеснителна в това отношение, действам смело, защото реално нямам с кого да споделям хубавите и лошите впечатления за това, което съм изгледала, видяла, прочела. Обкръжението ми е от типа : „Азиятци? Дръпнати очи? Какво е това к-поп?" , последвани от помахване с ръка и „ти си луда“. Малко са хората, с които мога да споделям и да си коментирам, а тук се усеща семейният дух Също така мисля, че споделяйки своя коментар се популяризира даден филм, сериал или аниме, което може някой никога да не намери в интеренет и да не чуе за него, а действително да има защо да се гледа От скоро зарибявам майка ми с корейски филми. Вече е изгледала около десетина и един сериал. Винаги когато мога, благодаря на целият екип, който стои зад Easter Spirit. Чудесни сте
 29. 15 points
  Всички ни гони параноя... ама одеве кихнах срещу монитора и се включи антивирусната... Това ми идва в повече...
 30. 15 points
  А мен, често казано, взе да ме притеснява лекинко един друг детайл от целия този" апокалипсис". Гледам ги във фейса италианските клипчета, дато са се разпяли комшиите от балкони и прозорци. Лее се една хубава музика за душата - класика, канцонети, арии, че и поп-шлагери. Пият хората, припяват си, свирят... Да речем, че демострират висок дух и сплотеност. Ама като започна да наслагвам подобна ситуация по нашите комплекси и ми настръхва косъма в какви ритми ще се задрусат дограмите и панелките...
 31. 15 points
  - Как се превежда на японски "водната криза в Перник"? - Веикато ниготури.
 32. 14 points
  Backstreet Rookie (편의점 샛별이) Романизация: Pyeonuijeom Saetbyeoli Също така известен като: Convenience Store, Convenience Store Kyunbyeol, Convenience Store Venus, Convenience Store Morning Star, "Денонощният магазин Сет Бьол" Страна: Южна Корея Година: 2020 Жанр: драма, романтичен, комедия Епизоди: 16 (60 мин. на серия) Превод: Дружен Прогрес: 1 епизод - превод: Scarlett - 100%, редакция - 100% 2 епизод - превод: sonka88 - 100%, редакция - 100% 3 епизод - превод: bealonenomore - 100%, редакция - 100% 4 епизод - превод: Scarlett - 100%, редакция - 100% 5 епизод - превод: Tonet_KA - 100%, редакция - 100% 6 епизод - превод: kandala - 100%, редакция - 100% 7 епизод - превод: linfreakable - 100%, редакция - 100% 8 епизод - превод: dqvol4e131 - 100%, редакция - 100% 9 епизод - превод: Scarlett - 100%, редакция - 100% 10 епизод - превод: Mari Ya - 100%, редакция - 100% 11 епизод - превод: Scarlett - 100%, редакция - 100% 12 епизод - превод: dqvol4e131 - 100%, редакция - 10% 13 епизод - превод: VesSun - 100%, редакция - 0% 14 епизод - превод: Mari Ya - 100%, редакция - 0% 15 епизод - превод: bealonenomore - 100%, редакция - 0% 16 епизод - превод: Mari Ya - 100%, редакция - 0%
 33. 14 points
  Понеже зачестиха запитванията за преводи в дискусионните теми във всички раздели, решихме да отворим тази тема. Тук може да предложите даден филм/сериал за превод на български език, като имате предвид следните правила: Това не е тема за заявки, а за предложения, и екипът не е длъжен по никакъв начин да ги изпълнява безпрекословно. Предложението и начинът, по който е обосновано, може да провокира интерес на някой от преводачите (и филмът/сериалът да получи превод от екипа ни), но може и да не породи интерес в никого. В тази връзка, последващи въпроси от типа: „Хайде, кога ще го преведете? Ама няма ли най-сетне да го преведете?“ ще бъдат трити. Напишете вашето предложение и защо считате, че този филм/сериал е добре да бъде преведен. Не искаме да правите преразкази и описания на филмите/сериалите (все пак вероятно чакате превода им, за да ги гледате, макар че може да предлагате и вече изгледани продукции, които са ви впечатлили, но нямат превод). Просто напишете вашата причина да го предложите за превод. За един филм/сериал ще има само по един пост в темата. Всеки следващ, който иска да заяви същия филм/сериал, нека просто използва емотиконите в поста и да сложи „Харесвам“ (сърцето). По броя харесвания преводачите ще се ориентират какъв интерес от страна на зрителите има и дали ще намерят време да задоволят желанието им за превод. Тук се подразбира, че ако един преводач е свободен, не може сам да реши кое му се превежда и разгледа темата, ще избере филм/сериал с 50 харесвания пред съседния с 2. Дублирано предложение ще бъде изтрито, затова първо проверявайте дали някой преди вас вече не е написал такова и ако има, подкрепете предложението чрез харесване на поста. Ако вашето предложение има вече заявен проект при нашия или друг екип, то ще бъде изтрито. Не предлагайте предстоящи заглавия на още неизлъчени филми/сериали (или поне не такива, които са твърде далечни за след година-две, нека ако са предстоящи, са в рамките на календарната година). В поста си добавете и линк към темата от форума или ако няма такава, линк към Asiawiki или My Drama List. Не публикувайте линкове към други форуми и покривайте линковете. В един пост може да впишете само едно предложение за превод, с оглед „харесванията“ – всяко харесване да бъде само за едно заглавие, а не за списък от заглавия. Пост с повече от едно предложение ще бъде трит. Няма как преводач да се ориентира по лайковете за кое точно от изредените предложения са харесванията, затова държим всяко предложение да бъде обособено в отделен пост. Предложение, което получи превод от някой преводач, ще бъде премахвано от темата от гледна точка оптимизирана прегледност. Тъй като вече има тема за предложения за превод, не пишете в дискусионните теми, както досега, въпроси дали някой ще си го хареса. Използвайте настоящата тема за целта.
 34. 14 points
  Girlfriend Заглавие на български: Приятелка Страна: Китай Година: 2020 г. Жанр: Романтика Епизоди: 36 по 30 мин. Превод:
 35. 14 points
  И малко смешки, които само българите разбират: – Мамо, защо буквите – Й, Х, У, върху детските кубчета, винаги се намират на едно кубче? – Ей така, за всеки случай... ---- - Бай Иване, какво му трябва на човека? Бай Иван: - 365 литра ракия, ако годината не е високосна! ---- Той винаги слизаше пръв от колата, минаваше от другата страна и и отваряше вратата като на кралица, а жените от квартала и завиждаха. - Какъв мъж, какъв джентълмен! - казваха те. А само тя знаеше, че дръжката отвътре е счупена. --- Дърветата в България са широколистни, иглолистни и футболисти. ---- Ако след първия учебен ден на детето ти не получиш поне 10 "friend request"-a значи не си "MILF", a БГ-мама! ___ Несръчен любовник доведе три пъти партньорката си до сарказъм... ---- Вървя си и гледам надпис "Напоителни системи" и си викам: - Баси якото име за кръчма! ___ - Ще се разведа с теб, само пиеш, постоянно пиеш! - Разведи се, ма. Хората ш' викат: "Виждате ли я тая. И Киро пияницата я остави"...
 36. 14 points
   Before We Get Married Държава: Тайван Епизоди: 13 Продължителност: 1 час. 13 мин. Превод: mi6ka006 Редакция: helyg Прогрес: До септември има време.
 37. 14 points
  Romance is a Bonus Book (로맨스는 별책부록) Страна: Южна Корея Също така известен като: Romaenseuneun Byeolchaekburok Период на излъчване: 26 януари 2019 – 17 март 2019 Време на излъчване: Събота – Неделя 21:00 Жанр: Комедия, Романс Канал: tvN Епизоди: 16 Режисьор: Lee Jung Ho (Life on Mars, The Good Wife, Witch’s Romance, Heartless City) Сценарист: Jung Hyun Jung (Five Kids, Discovery of Romance, I Need Romance 1, 2 , 3) Субтитри: Английски Участват: Lee Jong Suk като Cha Eun Ho Lee Na Young като Kang Dan Yi Jung Eugene като Song Hae Rin Wi Ha Joon като Ji Seo Joon Kim Tae Woo като Kim Jae Min Kim Yu Mi като Ko Yoo Sun Kim Sun Young като Seo Young A Jo Han Chul като Bong Ji Hong Kang Ki Doong като Park Hoon Park Gyu Young като Oh Ji Yool Резюме: Ча Ън Хо (Lee Jong Suk) е блестящ писател, който става най-младият главен редактор на издателство. В същото време Канг Дан И (Lee Na Young) минава през трудни времена. Въпреки предишната си процъфтяваща кариера, в момента тя няма пари, а отчаяно се нуждае от работа. По ирония на съдбата нейното невероятно резюме усложнява нещата: работодателите я смятат за прекалено добър специалист и отказват да я наемат. Канг Дан И решава да излъже за своето образование, за да си намери работа в издателството на Ча Ън Хо с надеждата, че там ще успее да започне от нулата... Свали с английски субтитри Онлайн с английски субтитри Свали с руски субтитри Онлайн с руски субтитри
 38. 14 points
  Психическеското заболяване е по-страшно от физическото. Самоубийците не си отиват защото е модерно или защото са тъпи. Отиват си, защото не са издържали. И това решение е също толкова трудно, колкото и другото - да останеш и да се бориш. Аз не мога да съдя никого, мога само да съчувствам на близките му.
 39. 14 points
  Where Your Eyes Linger (너의시선이머무는곳에) Романизация: Също така известен като: The Place Where Your Gaze Rests; Там, където погледът ти спира Алтернативни заглавия: 君の視線が止まる先に, Before Your Eyes Stop, Beyond Your Line of Sight Страна: Южна Корея Период на излъчване: 22 май - 12 юни 2020 Време на излъчване: петък, 21:00 KST (корейско стандартно време) Жанр: комедия, романтичен, уеб серии, училище, момчешка любов Канал: Ракутен Япония, WeTV Тайланд, VIKI Епизоди: 8 (10 мин. на серия, 2 серии на излъчване) Режисьор: Хуанг Да Съл (황다슬) Сценаристи: Шин Ю (신유), Хуанг Да Съл Продукция: W-STORY(더블유스토리), Energetic Company (에너제딕컴퍼니) Базиран на: Субтитри: Rakuten Участват: Han Gi Chan / Хан Ги Чан като Хан Те Джу Jang Eui Soo / Чанг Ъй Су като Канг Гук Choi Kyu Ri / Че Гю Ри като Хье Ми Chun Jae Young/Чон Дже Йонг Резюме: Хан Те Джу е единственият син на президента на ТВ Груп. Момчето би трябвало да се наслаждава на всичките привилегии на богаташки наследник, но задушаван от постоянно следене и контрол, едва издържа живота си. Канг Гук е непоколебимият му бодигард, владеещ най-различни видове бойни изкуства – таекуондо, джиуджицу, кендо, айкидо. Единственият приятел на Те Джу. Мълчалива натура и трудно показващ емоциите си. Той е и единственият човек, на когото Те Джу се доверява безусловно. Динамиката на връзката им започва да се променя, когато срещат новата ученичка Хе Ми. Превод: HikariDu & naia Прогрес: Епизод 1 - 100% Епизод 2 - 100% Епизод 3 - 100% Епизод 4 - 100% Епизод 5 - 100% Епизод 6 - 100% Епизод 7 - 100% Епизод 8 - 100%
 40. 14 points
  Света се управлява от три велики нации. Едните пият белина, вторите пият одеколон, третите ръфат прилепи...
 41. 14 points
  Колко хубаво, 12 години. Не са малко, за тези години колко неща са се появили, са се изписали, са видяни. Лично аз попаднах на форума 2009 или 2010, значи почти в началото му, покрай търсенето на азиатски сериали и тук можах да намеря всичката информация, която ме интересуваше за страшно много неща. И това продължава и сега. Благодаря и евала на този или тези, които един ден им е светнала крушката и са си казали: "Абе ние що не вземем да направим един Eastern spirit, да има къде тия лудите, харесващи всичко азиатско, да си чешат езиците, коментирайки я сериал, я песен, я някой азиатски красавец". Честит рожден ден, живи и здрави, всички ние съфорумци да продължим в същия дух и да подържаме форума и занапред... Благодаря.
 42. 14 points
  Форумът е овен! Това е истината!
 43. 14 points
 44. 14 points
  Така да взема и аз да се представя.Тук съм вече от три години и половина,незнам дали са толкова .Запалена съм по азиатската култура,от много отдавна още,когато бях в гимназията,когато се запознах с хора луди по корейската музика и всичко свързано с Азия,преди това нито бях чувала за к поп камоли си падах по азиатските сериали.А сега не мога да си представя живота без да гледам сериали ,филми дори музика на тази тематика.Азия си остава в сърцето ми завинаги.По характер съм много шантава,Един ден незнам,какво ме прихвана реших да довърша един превод на аниме,а сега правя преводи за удоволствие главно на анимета.Но мога да се заема да помагам ,английския ми не е толкова добър,но ако ви трябва помощ аз съм на среща.
 45. 14 points
  С пожелание за приятно гледане! Благодаря на целия колектив за това , че направиха възможна реализацията на този проект! Father is Strange / СТРАННИЯТ ЖИВОТ НА ТАТКО / - E01 - E02 (2017) СВАЛЯНЕ: ЗАМУНДА, МАСТЕРСОНЛАЙН: VBOX7 (ПЛЕЙЛИСТ)
 46. 14 points
  What’s Wrong With Secretary Kim (2018) Страна: Южна Корея Също така известен като: Kimbiseoga Wae Geureolgga Заглавие на български: Какво не е наред със секретар Ким? По новелата на: Jung Kyung-Yoon - "Kimbiseoga Wae Geureolgga" Период на излъчване: 2018 – Юни - 06 до 2018 – Юли – 26 Време на излъчване: Сряда - Четвъртък 21:30 Жанр: Офис, Романс Канал: tvN Епизоди: 16 Форумна тема Превод: seal_reinforce Редакция: helyg Прогрес: 1 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 2 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 3 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 4 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 5 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 6 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 7 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 8 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 9 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 10 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 11 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 12 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 13 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 14 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 15 еп. - превод - 100%, редакция - 100% 16 еп. - превод - 100%, редакция - 100%
 47. 14 points
  Казват че растенията, а по-специално фикусите, растат по-добре, когато се говори с тях. Вчера като размествах цветята в хола, изпуснах саксията с фикуса върху крака си. Около десет минути от сърце си поговорих с него – какво ли ще израсне сега от този фикус, направо не ми се мисли... --- Чехов е починал на 44 години. Пушкин на 37. Маяковски се е самоубил на 36, а Есенин на 30 години. А ти! Ти какво направи за пенсионния фонд? --- Надпис у врачанска кръчма: "Уважаеми клиенти. Молиме ви да не фръгате пиратки на сервитьорете у краката, оти таа простотия а праите 5-6 човека, а они после плюват на сички ора у ракиите!" ---- -И сега, докога ще го пазиш тоя мустак? -Ами поне до края на Ноември. -Ти си знаеш, Светле... ---- Ми не ги разбирам някои неща.80 % от българите чукали на дърво.На легло не е ли по удобно? ---
 48. 14 points
  ***** Пред жена от карикатура в моргата повдигат покривало на труп. „Разбира се, това е мъжът ми – казва тя. – А какъв прах използвате, за да имате толкова бели чаршафи?” ***** Бабичка, опитвайки се да яде в суши бар с клечки, оплете три пуловера... ***** Клиент разглежда джапанки. Върти ги, оглежда ги отсам-оттам и казва на продавача:- Извинете, но надписът "Made in Velikobritania", нещо ме смущава… ***** Сутринта получих съобщение на телефона: 48М.4040. Викам си – Това е само Митко! Той е едно старо гадже, което живее в Монтана. Мерцедесът му е с регистрационен номер 4040. Звъннах веднага – Мите, как се сети за мен? И аз си мисля за… таковата, пък той ми отговаря някак си отчуждено – имате грешка, кого търсите, моля. Затворих веднага, не съм толкова тъпа. Седя и аз и си мисля. Леле, сетих се… това е тате – ул. Морска 48 тел.40-40. Случило се е нещо! Я кръвното, я нещо друго… Знаех си! Казвах му – смени си личния лекар, много завеян ми се вижда, не ти гледа диагнозата, ами само ЕГН-то – той не, та не! Докато набера номера, сърцето ми щеше изхвръкне… Тате, питам, как си? Работата върви на зле, вика… Едва го чувам… Кой е зле, бе тате? Пък той ми вика – половината разсад не ще да никне, а чесъна го изядоха охлювите. Да, ама аз като съм притеснена и емоционална… докато се разберем, че не ми е писал, доста се навикахме. Затварям и си мисля… леле, колко съм тъпа! От ясно, по-ясно – това е код, сбъркали са телефона и го пращат на мен. Марихуана. 40 пакетчета по 40 грама, до 48 часа… А може и да са терористи, 48М – туй е Москва… или Маями. Тука вече изгорях! По мобилния, по шифъра, колко му е да ме издирят. Чакай, викам си, да взема да звънна в полицията. Отсреща някакъв приятен мъжки глас ми каза – дежурният шесто РПУ слуша. Започвам подробно да обяснявам от началото и тъкмо стигнах до голите охлюви и той ме прекъсва – момент, ще ви дам телефона на специалния отдел. Набирам аз номера и чувам: Добър ден. Диспансера за психично здраве…и биииип – записват разговора значи. Веднага затворих, не съм толкова тъпа. В този момент мъжът ми се прибра ухилен и с цвете в ръка. Хайде, вика, муцка – честит празник! Чочо, лягай си, пил си. Знаем се много добре, какви празници, какви глупости ти бръмчат из главата? Бутнах го в кревата и чак тогава ми светна. Отворих отново съобщението и каквато съм емоционална, държа телефона и плача. Никакви шифри, никакви терористи нямало, ами било – „Честит осми март – Чочо“.
 49. 14 points
  Моят топ 10 корейски сериали ПРЕПОРЪЧАНО ОТ СТОТАКА I'm Sorry, I Love You - една от най-силните драми, първият ми изгледан корейски сериал, който не беше исторически. Силното викане и бързото говорене ми дойде, като културен шок, защото в историческите сериали говорят по-възпитано и бавно, но определено историята и играта на главните герои не могат да оставят този, който гледа безпричастен, разбира се ако е загледал сериала с идеята, че ще гледа драма, а не комедия What Happened In Bali - друга драма, която представя реалните драми в живота на четирима души. Този сериал е много силен в пресъздаването на редица емоции и предаването им на зрителя. Бих казал, че главната роля е на актрисата, за разлика от повечето корейски сериали, където в центъра е актъора. Определено би се харесал, ако можете да разберете чувствата на героите,все пак всеки е различен и разбира едно, а друго, което е далеч от него и представата му - не, а актъорите ги представят доста добре. Witch Yoo Hee този сериал е по-лек от горните два, бих го определил като романтика/комедия, поне в началото. Тук горе-долу има равновесие между ролите на главната актриса и актъор. Може би една от най-добрите двойки, които съм гледал в сериал. Силна героиня, нещо което не се среща често в корейски сериал Smile, You - това е семеен сериал, който завладява с отношенията между различните герои и атмосферата, която създава. Също и тук бих казал, че имаме една от най-добрите двойки в корейски сериал. Нещо различно, положително или отрицателно в зависимост от зрителя, е че главния герой се държи добре с главната героиня от началото до края. Dream High - училищен сериал, много силен с интересни и различни един от друг герои. Много силна музика и изненадващо добър сюжет, защото на пръв поглед участват много айдъли и не очакваш кой знае какво That Fool - честно казано, в началото бях много скептичен към този сериал, имах противоречиви чувства към главния герой, не прилича на типичния главен герой, но със сериите му свикнах. Нещото, което харесах в този сериал е, че показа как се развиват и променят отношенията между героите The Devil - най-добрия корейски сериал трилър, който съм гледал. Също така има много драма. Сериалът определено е мрачен, главно откъм чувства. Ако разберете чувтвата на главните герои, ще ви хареса, тук главната героиня е предимно за украса Time Between Dog And Wolf -много добър сюжет и актъорска игра. Cain And Abel - много силен откъм драма и сюжет сериал East Of Eden - доста епизоди, но сериал с много обрати и невероятна история Бонус! Топ 10 корейски исторически сериали Ако ще започвате да гледате историческо, тези са задължителни! The Legend Jumong Queen Seon Deok Hong Gil Dong Iljimae Empress Ki Emperor of the Sea Chuno Bichunmoo Kingdom of the Winds
 50. 13 points
  Включих се, естествено. Както се казва :”Капка по капка - вир става”. Не съм от хората, които се включват във всяка кауза с набиране на средства (никой не намира парите си под възглавницата), но в този случай няма как да остана безучастна. Това е мястото ми за бягство от стреса ( модерна думичка, а?), от проблемите... Това е мястото ми за разтуха, забавление... Това е мястото, което приемам за втори дом. Благодаря, че ви има.
This leaderboard is set to Sofia/GMT+02:00
×
×
 • Create New...