Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/21/2020 in all areas

 1. 13 points
  I Hear You (2019) Китай Епизоди: 24 Превод: gabi9003 Прогрес: Превод: Е01-24 - 100% Редакция: E01-24 - 100%
 2. 12 points
  Go Go Squid! | Qin Ai De, Re Ai De Държава: Китай Епизоди: 41х45 мин. Година: 2019 Жанр: комедия, романтика Превод: nevi_qq Редакция: helyg Прогрес:
 3. 12 points
  На всички сериали почти са прекратени и програми с повече участници. Само "дървесата" ще гледаме, защото е готов заснет, доколкото прочетох. Там в Корея, за разлика от тук, вярват, че има вирус и при все, че на 3-4 дена умира един(реанимацията им е явно на супер ниво), пак за разлика от тук, на 40 градуса и мега влажност, носят маски навсякъде и навън задължително. Даже в кафенетата гледах, като не пиеш и ядеш повече от две минути, маската пак задължителна.Дисциплина и отговорност към останалите му се вика.
 4. 11 points
  Започваме качването. Епизод 1 с превод от @VesSun и
 5. 10 points
  И малко смешки, които само българите разбират: – Мамо, защо буквите – Й, Х, У, върху детските кубчета, винаги се намират на едно кубче? – Ей така, за всеки случай... ---- - Бай Иване, какво му трябва на човека? Бай Иван: - 365 литра ракия, ако годината не е високосна! ---- Той винаги слизаше пръв от колата, минаваше от другата страна и и отваряше вратата като на кралица, а жените от квартала и завиждаха. - Какъв мъж, какъв джентълмен! - казваха те. А само тя знаеше, че дръжката отвътре е счупена. --- Дърветата в България са широколистни, иглолистни и футболисти. ---- Ако след първия учебен ден на детето ти не получиш поне 10 "friend request"-a значи не си "MILF", a БГ-мама! ___ Несръчен любовник доведе три пъти партньорката си до сарказъм... ---- Вървя си и гледам надпис "Напоителни системи" и си викам: - Баси якото име за кръчма! ___ - Ще се разведа с теб, само пиеш, постоянно пиеш! - Разведи се, ма. Хората ш' викат: "Виждате ли я тая. И Киро пияницата я остави"...
 6. 10 points
 7. 10 points
  Eх, Джитката ми липсва и особено живите му изпълнения. Поздрав с любимата ми песен
 8. 9 points
  Включвам се със сериозно предложение. Понеже съм затрупана с други проекти и нямам възможност да превеждам, а покрай ситуацията с пандемията японският фронт се раздвижи осезаемо, предлагам филм, който ме вдъхнови и окрили: Listen to the Universe. Името на Тори Мацузака в каста не е маловажно, но до него застават още трима млади изпълнители (Маю Мацуока, поп идолът Уин Морисаки и абсолютният дебютант Сузука Оджи).
 9. 8 points
  Midsummer is Full of Love (2020) Китай Епизоди: 24 Римейк на корейската драма с Рейн "Пълна къща" Превод: mrnkaloto, GFotaku, gabi9003 Прогрес: Е01. GFotaku - 100% E02-03. mrnkaloto - 100% Е04-14. gabi9003 - 100% Е15-16. mrnkaloto - 100% Е17-20. gabi9003 - 100% E21-24.
 10. 8 points
  Епизод 2 благодарение на @darkbreathe и
 11. 8 points
  Нормално е всеки от нас да е пристрастен към актьор или актриса. Аз нямам предвид таланата на И Джун Ки, той е потресаващо талантлив. Негов фен съм от самото начало. Иска ми се да го видя във високо рейтингов сериал, не защото не го харесвам в ролите му, а защото мисля, че той заслужава малко повече почит от страна на корейския зрител.
 12. 8 points
  Mulan /花木兰/ Страна: САЩ Премиера: 04 септември 2020 Времетраене: 1,55 ч. Жанр: Екшън, Приключенски, Драма Режисьор: Ники Каро Участват: Liu YiFei в ролята на Мулан Donnie Yen в ролята на командир Тонг Li Gong в ролята на Сиенниен Jet Li в ролята на императора Jason Scott Lee в ролята на Бьори Кан Yoson An в ролята на Хонгхуей Tzi Ma в ролята на Хуа Джоу и други Резюме: През 1998 година на бял свят излиза Мулан - едно от най-ярките произведения в репертоара на доайените в анимационния свят Дисни. Историята, базирана на древнокитайската поема "Баладата за Мулан", се завръща през 2020 година за нов живот със съвсем нова енергия и една великолепна игрална версия. Сюжетът на филма разказва за императора на Китай, който издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията, за да защитава страната от нашествията на севера. Тогава Хуа Мулан, най-голямата дъщеря на уважаван войн, предприема стъпки, за да заеме мястото на болния си баща. И така, още от първите кадри на Мулан ни превзема автентичната атмосфера на величествения Китай. Традиционно облекло, приказни градини, царствен дух и непренебрежими семейни закони посрещат задаващото се размирно време. Маскирана като мъж на име Хуа Джун, Мулан изучава всяка част от пътя на истинските войни и впряга цялата си вътрешна сила, за да развие потенциала си. Тя отказва да бъде просто една съвършена част от неизменните семейни и дори национални традиции, приемайки брак, предварително уговорен от баща ѝ. И решава да се бие наравно с мъжете в родината си. След изключително тежка подготовка по бойни изкуства, тренировка на духа и уменията, смелото момиче щя трябва да защити дръзкото решение, което взима, а именно - да се превъплъти в мъжки образ и да го защитава докрай. Това епично пътешествие ще превърне Мулан в легендарен войн и ще й спечели уважението на цялата нация и гордостта на баща й. Но пътят няма да е лек. А шеметното приключение, в което ще се впуснем, обещава да бъде наистина неповторимо. * Забележка: Филмът е американски, но с толкова азиатско присъствие в него заслужава тема и в нашия форум. Свали с български субтитри
 13. 8 points
  Финал Е23-24 и Готово, браво на Габи за големия труд по целия сериал. Този бонбон ще може да видим и от понеделник, когато тръгва новия му сериал First Romance (2020)
 14. 8 points
  Истинският мързеливец става рано, за да лентяйства по-дълго време. Ако искате да скриете нещо от жена си, сложете го в чантата и.
 15. 8 points
  Много се забавих с превеждането, руския ми е много зле, така се получи, че само първите 10 еп. имат превод на английски, и това ме забавя много. Сега добавих еп13 > тук <
 16. 8 points
  Ново включване от Топ в инстаграм Пророчеството от преди 9 години • Видно от клипа на Fantastic baby предрекоха шлемовете, а и си го казаха в текста My footsteps are faster than others • Качил е част от клипа, на която са петимата и феновете са доста развълнувани Не си забравяйте маските • В тази публикация дори е отговорил на коментар. Двамата с Теянг се включват понякога и отговарят
 17. 8 points
  А произведенията на Петко Стайнов ме вдъхновяват...
 18. 8 points
  Един по-различен сериал, с уникални, много различни от обичайните герои. По-малко клишета, интересни метафори, мистерия, любов и прекрасни актьори. Много добро изпълнение от двамата главни, но моя Оскар отива при актьора изиграл Санг Те - страхотно превъплъщение!
 19. 8 points
  Чорапите не са лебеди и не живеят по двойки до края на живота си.
 20. 8 points
  Документален филм, "Три жени в полите на Витоша" България, 2014г., 80 мин. Даваха го днес от 20:00 по бнт2. BNT: Тук Youtube: Тук (линка в youtube е отскоро, в канала на режисьора на филма) "Три необикновени чужденки, за които София се превръща в извор на вдъхновение и провокатор на идеи. Японката Рин Ямамура е родена в Токио - художник-сценограф, носител на две награди "Икар" и номинация за "Аскеер". Французойката Изабел Льобастар e родена в Ница - поетеса и фотограф, автор на книги и изложби. Американката Анджела Родел е родена в Минесота - певица, преводач и актриса, пее и свири на тамбура в етно-рок групата "Гологан". И трите намират красотата не само в знаковите места на столицата, но и в малките улички, крайните квартали, уютните кафенета. Атмосферата на София ги зарежда и градът става част от самите тях. Те никога няма да забравят, че именно тук за първи път са преоткрили себе си като творци." Доста интересно е когато американката Анджела и японката Рин си говорят на български в софийско кафене, а те и по-принцип така си говорят, защото са го научили много добре. Анджела е един вид колежка, само че професионален преводач, тя превежда книгата на Георги Господинов "Физика на Тъгата", и е обявена за най-добрия преводач от български на английски в момента. Филма ни среща и с удивителната Рин, която не може вече да се разбере българка ли е, или японка, филма дава поглед и към уникалното и всекидневие като театрален художник-сценограф експериментатор.
 21. 8 points
  Хайде и финала Е23-24 и . Почвайте да гледате на маратон Благодарим на преводача, мистър fractal , и очакваме следващия му превод
 22. 8 points
  Вероятно ще има много неща, които ще изпусна, но все пак ще опитам на база първо слушане да дам впечатления. Песента е на английски. Всички от момчетата са се трудили с английския. От своя страна това е свиден подарък към интернационалните фенове. Песента е толкова цветна и зареждаща, с такъв положителен текст, че мигом всяко лошо настроение и депресия напускат тялото ти. Бенката на брадичката на Куки и татуто, които не са скрили с грим ме очароват. Цялата рап-линия пее, хора. Аз съм влюбена. Най-сетне ги пуснаха тези вокали, за които всички отдавна бленувахме. Джин също най-сетне смело показа, че обожава да танцува и това му носи много радост. Хоби ми е фаворит като визия тук и съм безсилна пред този факт. Гледам като хипнотизирана и това е. За Шуга не стигна екранно времето в клипа да му се нарадвам. Всички са толкова себе си. Личи си как са вложени техни типични черти, които познаваме през годините, но и ни показват нови страни от себе си. Ар Ем ми беше като блистера с щастливи хапчета. Ви все така ме убива с този свой нереално красив поглед и плътен глас, който вибрира в главата ми дълго след като съм го чула. Вокалите и движенията на Джимин и Куки. Куки танцуващ сам в стаята си, както прави всеки останал сам в стаята си, когато чуе музика. И още много, много, което не мога да уловя с едно слушане и гледане. И най-важното БТС връщат ретро вълната на диското. Когато нещата бяха много по-простички, а хората някак по-щастливи. Това говори достатъчно
 23. 8 points
 24. 7 points
  Започваме да качваме сериала по два епизода на ден Ето първите два: и
 25. 7 points
  В едно съм сигурна. Дори да е имало някой, който не е знаел Джун Ки, или не му е бил фен, след този сериал ще му стане. Дори само заради него си струва гледането на сериала.Удоволствие е да се гледа талантище, при положение, че вече е рядкост сериал с актьори, за сметка на айдъли, откъдето пада и качеството, което е много жалко. Всички актьори в сериала се справят прекрасно, а злодеят и повече. По тая причина и мижа на глупостите, но реално, дори и с тях си е гледаемо.
 26. 7 points
  Зравейте :-) Случайно попаднах на вашия форум, но не случайно търсех "Цвете на злото". :-) Жалко, че не ви открих по-рано, че да се вълнувам заедно с вас, а не само на руски, с тамошните зрители. :-) )))) Следя си сериалчето с голям интерес и искам да благодаря на "вещиците" за бързия и добър превод на бг.
 27. 7 points
  Един чудесен финал Много сладко, много свежо, плажно, лятно и приятно. Е05 и Благодарности на niran и започваме да гълтаме Кислород
 28. 7 points
  Lies of Lies (거짓말의 거짓말) Страна: Южна Корея Също така известен като: Geojitmaleui Geojitmal Период на излъчване: 4 септември 2020 – 24 октомври 2020 г. Време на излъчване: Петък - Събота 22:50 Жанр: Съспенс, Мелодрама, Романс Канал: Channel A Епизоди: 16 Режисьор: Kim Jeong Kwon (Enemies from the Past, Cheongdamdong Scandal, Innocent You) Сценарист: Kim Ji Eun (Are We In Love?, Snow is on the Sea, Ditto, Heartbreak Library) Субтитри: Английски Участват: Lee Yu Ri като Ji Eun Soo Yeon Jeong Hun като Kang Ji Min Lee Il Hwa като Kim Ho Ran Lim Ju Eun като Eun Se Mi (Ji Min’s ex-wife) Kwon Hwa Woon като Kim Yeon Joon Kim Seung Hwan като Kang Seung Hwa Lee Won Jong като Yoon Sang Kyu Choi Dae Sung като Seo Hyeong Kook Ko Su Hee като Jung Mi Jin Jung Si A като Kang Ji Kyeong Yoon Sung Mo като Choi Hyun Bin Baek Song Yi като Kang So Ri Kwon Hyuk Hyun като Kim Woong Go Na Hee като Kang Woo Joo Резюме: Драмата следва любовна история, започнала с лъжа. Чи Ън Су (Lee Yoo Ri) е снаха на могъщо чеболско семейство. Изведнъж тя убива съпруга си. След като е освободена от затвора, се опитва да върне дъщеря си. Затова се доближава до репортер Канг Джи Мин (Yeon Jung Hoon), който осиновява дъщеря ѝ. Чи Ън Су се преструва, че се влюбва в него, опитвайки се да стане мащеха на дъщеря си… Свали с английски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри
 29. 7 points
 30. 7 points

  Version (Complete)

  3,043 downloads

  Превод: gabi9003 и mrnkaloto За версия: I Hear You.S01.2019.HD1080P.X264.AAC.Mandarin.CHS.Mp4Ba.mp4 I Hear You EP01.mp4 И двата варианта на видеото са с вградени китайски субтитри
 31. 7 points
  Аз бих искала да насоча вниманието на всички към две състезания, които организира посолството на Република Корея в България. Едното е на тема солови К-поп изпълнения, другото - корейска кухня. Наистина ми се струват интересни и който има желание да се изяви е добре дошъл. И освен това, смятам, че наградите са си примамливи. Аз мога да гледам и да ям повече, но съм сигурна, че има хора от Вас, които могат спокойно да се включат. Повече инфо тук: K-pop и Hansik
 32. 7 points
  Епизод 16 /финал/: и Поздравления за завършения проект и благодаря за превода, @Spidernya!
 33. 7 points
 34. 7 points
  И да отбележа, че Емануил Манолов, композиторът на моя роден град е написал музиката на тази песен:
 35. 7 points
  Напоследък съм на лунна тема. Липсва ми само сонатата на Бетовен! Любимото ми от Дебюси! И едно от любимите ми OST-a.
 36. 7 points
  Да започна с малко критика – не се подлъгвайте по това, че е 16 епизода. Първите са с продължителност от около час и 15 минути, а през втората половина епизодите достигнаха и до час и половина... С моето темпо на гледане ми отне две седмици... Като прибавим и на моменти твърде разлятото представяне на някои сцени, направо си беше тегаво. А всъщност сериалът много ми хареса. Беше различен и ме накара да се замисля, особено над това дали когато човек постигне така желаното отмъщение, ще успее да се помири и със себе си и ще потуши ли негодуванието в душата си... Да прекараш векове фиксиран над идеята за мъст и накрая да осъзнаеш, че всъщност не си е струвало. Персонажът на главната беше чудесен – ръбата, чепата, даваща си вид на непукист и на сърдита на целия свят (който вид запази до края, а не се промени ей така, изневиделица), а в същото време и много човечна в моментите, в които трябваше да прояви тази човечност. Главният пък ми хареса с това, че не ѝ цепеше басма собено, казваше ѝ всичко в очите – показателно беше, когато тя се държа гадно с приятеля му след случилото се с Вероника и главният, след като ѝ изчете конско, отиде при него. Актьорът обаче далеч не ми е от любимците и тук не можах да си променя мнението за него. Особено в началото имах чувството, че все още е на 18-19 години и много силно се напъва да изглежда зрял мъж. Всъщност се оказва, че вече е на 23, но зрелостта му убягва, а тази роля за мен беше за по-зрял актьор. Като поведение, не на години задължително. Историите на служителите в хотела ми бяха интересни, а тези на гостите – не чак толкова. Дори се учудих, че Един от любимите ми моменти беше, когато главната срещна човека от миналото, който ѝ беше като брат – в сцената няма почти нищо значимо, но и без думи беше толкова изразителна, че ме трогна безкрайно много. Съгласна съм, че саундтракът е чудесен, много въздействащ и използван в най-точните моменти. Единствено в последните 2-3 епизода чух някаква много напъваща се девойка, дето изобщо не беше за там, но дори и тя не успя да развали цялостното впечатление от музиката.
 37. 7 points
 38. 7 points
  Разхождат се две мишлета в метрото: - Мамо, мамо, виж - човек! - Стой далеч от него, разнасят всякакви зарази! ======================================================= Семеен скандал: - Животно! - Глупачка! - Да си забравиш всички пароли дано! - Сега вече прекали! ======================================================= На телефонно позвъняване с въпрос "Може ли да се обади майка ти или баща ти?" 7 - годишно хлапе, чиито баща е адвокат, а майката - съдебен лекар, отговаря: - Няма ги... - А къде са? - Тате е в затвора, а мама в моргата... ======================================================= Моля да спрем със селските изрази като "белким" и "санким!" Чунким нямаме други думи!? ======================================================= В днешно време за едно дете няма нищо по - страшно от това баба ти да те заплаши с: - Ще кажа на майка ти да ти даде телефон с копчета! ======================================================= Купих си нова гласова навигация за колата! Всичко беше наред, докато не почна песента "Води ме в някоя квартална кръчма..." ======================================================= Кака Гинка, чистачка на летище "София", може да каже на 62 езика: „Къде стъпваш бе, тъпанар, не виждаш ли, че съм измила?" ======================================================= В България най - трудно е да влезеш в детска градина. После бакалавъри, магистър все ще ги избуташ някак си... ======================================================= - Ало, Иване, изпращам ти снимка на дъщеря ни - точно нея да прибереш от детската градина, а не учителката както вчера....
 39. 7 points
  Шоуто беше страхотно. И Бо спечели и двете си битки (дори и контузен) и танцьорите му бях в безопасност в този кръг. И разочарованието на Yixing, че И Бо не се е съблякъл И малко снимки:
 40. 7 points
  Сериала ми е супер интересен, ако беше излязъл целия щях да го изгледам без спиране и без спане, маратонската. Все по-рядко намирам сериал, който така да ме увлече. Много интересен сюжет, добре е забъркана криминалната мистерия, има си съспенс има си и 2 романтични двойки. Доволна съм. Не пожелаха да ме изненадат корейците и да излязат от статутквото, не посмяха да направят от Джун Ки сериен убиец, но това е положението. Толкова е добричък и нещастен милия вече, че ми идва да го гушна през екрана. Душичка, както някой писа по-горе направо ангелче вече го изкараха. Сестрата на главния като нищо ще я изкарат накрая също невинна. Тя може и да се е отбранявала и да е мушнала кмета, но някой друг го е доубил. По-точно съучастника, нали на записа казваше, че бил много шумен кмета и трябвало да му затворят устата или нещо от сорта. Така, че ще си имаме един прекрасен хепи енд за главната двойка и дъщеричката им и за репортера и сестрата, да не говорим как започнаха главния и репортера в първа серия и какви приятели станаха (адски се забавлявам с техните отношения). И заживяли дълго и щастливо и т.н.
 41. 7 points
  Съмненията ми са за докторския син. Абсолютно не ми е ясно до този момент какво се е случило, че истинският Пек Хи Сонг е изпаднал в кома. Да, сюжетът не е блестящо развит, не блести с остроумна оригиналност, но аз съм театрален човек, а знайно е, че в театъра често се играят едни и същи пиеси на по няколкостотин години и всяка нова постановка на старата пиеса се приема за нова. Важна е режисурата и актьорската игра. В този случай актьорите много ме радват. (Впрочем, И Джун Ки почти винаги ме радва.)
 42. 7 points
  Дорама, която заслужава да получи български превод. Чаках 2 г. за английски и сега, след като я изгледах, съм на мнение, че е една от най-силните, правени в последните години. Отлично съчетание между история, визия, музика и актьорска игра. Красота! Оказа се, че мангата, по която е правена, също е сред най-добрите съвременни комикси. Анимето има бг субтитри и този факт може да привлече допълнително погледите върху дорамата, имайки предвид перфекто подбрания каст, който идеално пасва на рисуваните образи, да не говорим за гласовете на артистите - почти идентични с тези на оригиналните сеюта.
 43. 7 points
  Предлагам тайландския So Wayree (2020) Обичам да чета коментарите и те показват интерес и положителни мнения. Да не забравяме главните, които събират адмирации още от предишните им проекти и са много красиви. Но най-много ме заинтригува клипчето, публикувано от jira:
 44. 7 points
  Женският род е правилен. Ако съдиш от аватара ми - обичам да се вживявам в историите и се виждам, като жена каквато съм. Това е актрисата, в която кожа бих се наместила в един друг свят - Yukee Chen. За да няма недоразумения, харесвам мъжете, но ги харесвам когато имат романтични приключения с жени, по-скоро с по една в сериал. Сериали с гей любов не гледам, нищо против хората, но не мога да се вживея и ми доскучава историята. P.S. Радвам се да видя и друг фен от Шумен.
 45. 7 points
  Здравейте, от няколко месеца поглеждам тук. Започнах с корейски сериали, но след като изгледах Ashes of Love минах на китайския фронт. Този тип сериали са точно това, което търсех от години.
 46. 7 points
  Та както си и мислех и споделих в темата на Сяо Джан, Вълкът е забавен заради намаляване на епизодите. Нова китайска регулация е влязла в сила април, за да направят сериалите по-къси, че ставали все по-дълги. Епизодите сега са май 49, може би защото сериали над 49 епизода не можели да се излъчват по националната телевизия. Две неща забелязах на снимките. Едното е, че пише tv series и започнах да те чудя дали наистина няма да го пуснат и по тв, не само онлайн. Другото е, че пише промени по сериали, които е трябвало да се излъчат юли, значи наистина е трябвало да почне юли и затова излезе корейски трейлър и корейската фирма за разпространение се беше ентусиазирала за 30.07 Ох, надявам се да го пуснат скоро...
 47. 7 points
  Епизоди 4, 5 , 6: и
 48. 6 points
  Първи, доста добър епизод може да свалите вече тук и , онлайн Сериалът се излъчва в момента, всяка седмица по един епизод.
 49. 6 points
  Влизаме в аптеката - аз, мъжът ми и синът ми (7 - годишен). Купувам си противозачатъчни таблетки. Синът ми не спира да пита: - Какви са тези таблетки? Болна ли си? От какво? Защо са ти? А против какво са тогава? Не издържам и изстрелвам истината: - Против деца! Синът ми (изплашено): - Против нови... или против стари? ======================================================= Майка води 18 - годишната си дъщеря на лекар. – Докторе, напоследък дъщеря ми постоянно боледува. След кратък преглед лекарят казва: – Госпожо, дъщеря ви е бременна – Каак? Вие, добре ли сте, докторе! Моята дъщеричка никога не е била с мъж, нали маме? – Дори, никога не съм се целувала – казва дъщерята. Докторът мълчаливо се приближава до прозореца и започва да съзерцава навън. Минават 5 минути. – Докторе, какво има... нещо не е наред ли? – Не, не... всичко е наред. Просто в такива случаи на изток изгрява ярка звезда и трима влъхви се спускат от хълма... Та чакам да ги видя... ======================================================= - Защо се оглеждаш на двете страни, улицата е еднопосочна? - Пич, това е България! Поглеждам и нагоре... ======================================================= Градски автобус. Изведнъж бабичка започва да рецитира откъс от Омировата "Илиада". И това в продължение на десетина минути. Когато приключва, целият автобус гръмва в аплодисменти. Бабката смутено се усмихва: - Ей на ..това го помня ... а защо съм в тоз рейс и къде отивам ... убий ме - не знам! ======================================================= Мъж се прибира в 4 часа сутринта. Жена му го посреща и започва да крещи: – Къде беше, бе, мръсник? Съвсем си загубил чувството си за приличие… Мъжът: – Млъквай, ма! Аз съм волна птичка, когато искам - тогава ще си идвам. След няколко дни жената се прибира в 7 сутринта. – Къде скиториш, ма? Съвсем си го ударила през просото… Жената: – Ти си волна птичка - когато си искаш, тогава се прибираш, а аз не съм волна птичка - когато ме пуснат - тогава се прибирам!
 50. 6 points
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×
×
 • Create New...