Първи фен фест

––––––––ПРОГРАМА:

Фестът се организира с любезното съдействие наРегионален исторически музей – Пловдив

––––––––

Интернет общество “Eastern Spirit”

Регионален исторически музей – Пловдив

Първи български Фен Фест на азиатското кино и култура се провежда в Пловдив

 За първа година Пловдив ще е домакин на Фен Фест, на който си дават среща почитатели на азиатското киноизкуство и култура. Форумът ще бъде открит на 24-ти април 2009 г., от 10:00 ч. в зала „Съединение” на Регионалният исторически музей в Пловдив, и ще продължи до 26-ти април. На „Първи Фен Фест на азиатското кино и култура “Източен дух”, организиран Интернет обществото “Eastern Spirit”, ще се проведат лекции, прожекции и обсъждания на творби на азиатското кино и литература. Темите, които ще бъдат представени в събота, 25 април 2009 г., включват „История на Корея” – филмова презентация, прожекция на “Добрият, странният и злият”, “Митове и образна символика в „Легенда за Четирите Бога на Краля“” и прожекция на първи спешъл епизод към едноименния сериал. В неделя, 26-ти април 2009 г., ще се изнесат лекциите “Азиатското кино-опит за портрет”, „Между Изтока и Запада” – история на японското кино и „Романс за Трите кралства”- филмови екранизации и поезия”. Ще бъде представен филмът “Прецизността на смъртта”, както и едночасова прожекция на любителски трейлъри към избрани азиатски филми. Съпътстваща проява на феста са три изложби – фотоизложбите “Полъх от Страната на утринната свежест”и “Мозайки от Япония”, и “Чосон-модни хрумки” – изложба на детски рисунки.
Интернет общество “Eastern Spirit” е обединение на различни хора от цялата страна. В него членуват студенти, преподаватели, програмисти и специалисти от различни области с подчертан интерес към киноизкуството, които имат за цел да помогнат на хората, интересуващи се от азиатско кино да оценят и вникнат по-дълбоко във философията на неговите творби, като по този начин киното да бъде превърнато в своеобразен мост между народите. Основният стремеж на членовете на “Eastern Spirit” е чрез съвместна работа по различни проекти да се популяризират азиатската културна традиция изобщо и киното в частност, като начин да се придобият част от качествата на Изтока –търпение, усърдие, старание, стремеж към хармония и усъвършенстване, както и да се създадат връзки с аналогични общества от страните от Далечния изток.
Организаторите си запазват правото на промени в програмата без предупреждение. „Eastern Spirit” не носи отговорност за технически или редакторски грешки, или пропуски в съдържанието на този документ.

____________________

Eastern Spirit © 2008-2009